Måneskinsnatten

Den japanske kunstner Akemi Yamagata har skabt en forunderlig og ganske kreativ billedbog med ”Måneskinsnatten”.
Heri inviteres barnet til at interagere undervejs mens fortællingen om en lille pige og hendes jagt efter sin kat Felix læses op.

Bogen er en såkaldt findebog, der lægger op til, at barnet skal udpege forskellige ting i de unikke illustrationer. Der er ikke tale om typiske myldre-tegninger, men derimod om en bred og spændende variation af slags still-fotos fra animerede universer. Disse scener spænder over alt fra hverdagsmotiver til havbunden. Opgaverne er stort set ens, men dog formidlet på forskellig vis idet det er en del af den korte og fine tekst om pigen og rejsen udi verden efter Felix.

Akemi Yamagata, og ikke mindst den danske oversætter, formår at levere en interessant tekst, der rimer og dermed giver et poetisk udtryk. Der er da også noget hyggeligt, eventyrligt og varmt over bogen, der samtidig også er ganske smuk. Med sine tykke, store papsider er den gedigen.

Som opgavebog fungerer ”Måneskinsnatten” glimrende. De specielle og skæve illustrationer kalder på opmærksomhed og koncentration fra børnehavebarnet. Ingen tvivl om, at billedbogen her er vellykket og går op i en højere helhed.

Køb Måneskinsnatten online

Skriv et svar