Legend

Den dystopiske genre har for alvor vundet de unges hjerter, og der er blevet rift om science fiction-romaner. ”Hunger Games” ”Maze Runner” og ”Divergent” er nok de mest kendte af disse nyere populære bøger.

Serien ”Legend” varsler godt nyt for de mange science fiction fans. Den er skrevet af kinesisk fødte Marie Lu, der hermed debuterer som forfatter. Hun har tidligere arbejdet hos Disney i USA med spiludvikling.

”Legend” er da også en super dramatisk og velkomponeret science fiction-fortælling, der trækker på de klassiske elementer fra genren.

Scenen er et fremtidigt USA, hvor landet efter en borgerkrig er delt mellem Republikken og Kolonisterne. I Republikken lider befolkningen som følge af naturkatastrofer og pest. Kun de rige kan få hjælp. Republikken styres med hård hånd og børn sorteres efter evner.

Bogens to hovepersoner står på hver deres side af Republikken. Den unge June gør karriere i militæret og udmærker sig. Overfor står hende den jævnaldrende Day. Han anses som Republikkens største modstander og er en eftersøgt sabotør. Hvor June lever et liv i luksus, lever Day helt ude på kanten i slummen.
Da Day forsøger at skaffe livsvigtig medicin til et familiemedlem, anklages han for at myrde Junes bror. Nu står de to overfor hinanden i en kamp, der skal vise sig at blive mere kompliceret end som så!

June får til opgave at fange Day, men snart udvikler tingene sig! De to må erfare, at tingene omkring dem ikke helt er, det de giver sig ud for at være.

”Legend” er en letlæst science fiction-roman om et fremtidssamfund, hvor hemmeligheder lurer lige om hjørnet. Historien er hæsblæsende, dramatisk og – selvfølgelig – romantisk.
Det er brandærgerligt, at handlingen overordnet set fungerer upåklageligt, mens præmissen om Day og Junes møde og kærlighed ikke virker troværdigt. Alligevel læser jeg med stor fornøjelse bogen og glæder mig til forsættelsen!

Marie Lu har så afgjort skabt en serie, der vil blive læst af mange. Hendes flair for solid underholdning, twists og cliffhangers kommer man ikke uden om.

Køb Legend online

Skriv et svar