Kunsten at have sygt lave forventninger

Teenagelivet er ikke altid lutter lagkage. Det kan mangen en ung skrive under på.
”Kunsten at have sygt lave forventninger” fortæller om Emanuel Kent, der går i niende klasse og kæmper med at finde sig tilpas med teenagertilværelsen. Emanuel er kort sagt den lettere kiksede type, der ikke er kommet længere end gardiner med bamser, Lego og en samling på 43 deodoranter stående på værelset. Emanuel har kun én eneste ven, Tore, der er mindst lige så kikset som ham selv. De to er næsten forbundet i en symbiose.

I ”Kunsten at have sygt lave forventninger” beretter Emanuel ufortrødent om sit teenagerliv. Som ung er der ikke langt fra succes til fiasko. Snart er du inde og snart er du ude!
Emanuel får sin chance for at re-designe sit image, da Tore i en periode må blive hjemme fra skole. Snart ser Emanuel sig selv i selskab med den populære Ammis og den nye pige Bianca. Nu har han muligheden for at vise en anden side af sig selv. Men kan man ændre sig selv uden videre?!

Asa Asptjärns ungdomsroman kredser omkring de mange tanker, vi bruger på andres forventninger. Hovedpersonen Emanuel bliver meget begrænset og usikker, fordi han reflekterer så meget over det, andre måtte tænke eller mene om ham.

Forfatteren formår til fulde at skildre den famlen og søgen, der er så karakteristisk for mange unge. Asa Asptjärn viser, hvordan teenagerårene – i mange tilfælde – er præget af en evig eksistentiel tvivl og smerte.

Humoren er allesteds nærværende og gør bogen til en frydefuld fornøjelse. Det er næsten tragikomisk at følge Emanuel og hans kamp for at passe ind. Kikset, klodset og krampagtigt forsøger han til stadighed at gøre det rigtigt, men ender altid med at jokke i spinaten.

”Kunsten at have sygt lave forventninger” er et vellykket portræt af en reflekterende teenager, der har ondt i de sociale kompetencer og relationer.

Asa Asptjärn rammer plet i sin humoristiske skildring af en ung, der famler rundt og kæmper med at blive accepteret.

Køb Kunsten at have sygt lave forventninger online

Skriv et svar