Kong Salomons miner

Det er blevet tid til et gensyn med den legendariske serie ”Gyldendals udødelige”, hvori klassikere genfortælles for børn og unge i et lettilgængeligt sprog. Serien Gyldendals Udødelige kom til verden engang i 1950erne.
Siden dengang er serien blevet udsendt flere gange i nye udgaver.

Nu er det atter blevet tid til et gensyn med ”Gyldendals udødelige”, der denne gang genfortælles af en række af tidens dygtigste forfattere herunder bl.a. Bjarne Reuter, Lene Møller Jørgensen og Kim Langer.

”Kong Salomons miner” blev oprindeligt skrevet tilbage i 1885 af H. Rider Haggard, og var dengang ikke for børn. Siden fulgte en række bearbejdninger og med det blev bogen et vaskeægte drengebogshit. Nu genudgives ”Kong Salomons miner” genfortalt af genfortalt af Astrid Helse-Fjeldgren.

Bogen fortælle af storvildtsjægeren Allan Quartermain, der i bogen skriver til sin søn. Quartermain har netop afsluttet et dramatisk eventyr og ekspedition til fjerne egne af Afrika i selskab med to engelske gentlemen. Det drejer sig om Sir Henry Curtis og sømanden kaptajn Good, der har opsøgt Quartermain for at få hans hjælp til at finde Curtis’ broder, der er forsvundet. Curtis’ bror var på jagt efter Kong Salomons diamantmine, der ifølge legenden findes bag bjergene kaldet Shebas bryster.

De tre drager af sted på en farefuld færd, hvor de krydser den stegende ørken, høje bjerge og støder ind i ukendte stammer. Det er meget dramatisk og snart står de midt i død, vold og stammekrig!

”Kong Salomons miner” er en eventyrlig men også barsk beretning om at drage ud på en farefuld færd. Fortællingen giver samtidig et indblik i datidens forskelle på de hvide herskere og de indfødte.
Historien er først og fremmest anbefalelsesværdig, fordi den er skrevet i en underholdende stil som var det ren ”Indiana Jones”, og alligevel giver den også et mere stilfærdigt indblik i den udholdenhed, vi finder så fascinerende.

Astrid Helse-Fjeldgren har bearbejdet teksten, så den nye version af ”Kong Salomons miner” er let at gå til. Det er et oplagt bud på en drengebog med masser af drama og dynamik – men piger kan også være med. Der er små overraskelser undervejs som gør, at fortællingen bliver ganske fascinerende. Glæd dig til naturfænomener, en troldkvinde, krigere med lyst til at dræbe – og tre engelske gentlemen på en mission!

Køb Kong Salomons miner online

Skriv et svar