I bøgernes land

Poetisk og æstetisk. Sådan kan den tyske kunstner Quint Buchholzs bog ”I bøgernes land” bedst beskrives. Igennem 30 smukke og gådefulde billeder sætter Quiont Buchholz fokus på bogen og læsningen.

”I bøgernes land” rummer en perlerække af smukke billeder, der hver på sin vis repræsenterer forskellige sider af bogen og dens kvalitet. Igennem billederne, og den korte ledsagende tekst, minder Quiont Buchholz os om bøgernes forskelligartethed og om, hvad vi derigennem får med os på vores videre vej.

Lykken ved læsningen formidles på allersmukkeste vis, ligesom Quiont Buchholz på fornem vis minder os om bogens evne til at henrykke, begejstre, inspirere eller sågar at bibringe erkendelse. Bøgernes kvaliteter er mange og vidt forskellige – lige som de selv er.

”I bøgernes land” er en opfordring til at tage bogen til sig. Mest af alt! I en tid hvor den trykte bog møder konkurrence fra andre sider, er det måske endnu mere vigtigt at lade sig påminde om alt det bogen kan og står for.

Quint Buchholz er nuanceret og klog i sit syn på bøger og læsningens kunst, men denne bog er først og fremmest en hyldest til litteraturen. Han formår at formidle det hele poetisk, rørende, levende og engageret som kun få. Glæden ved bøger er smittende og ægte i både ord og billeder. Man mindes de gyldne læseøjeblikke undervejs og husker til eksempel, hvornår man selv har grinet eller grædt af romaner, der satte spor for altid.

Quint Buchholzs billeder er sarte, milde og fulde af en bild kærlighed til både bog og beskuer. Douchefarver og et drømmeagtigt skær sørger for at understøtte Quint Buchholzs digterigske små tekster om bøgernes mange forskellige kvaliteter.

”I bøgernes verden” er en lille perle udi at vise og hylde den mangefacetterede verden af bøger.

Køb I bøgernes land online

Skriv et svar