Dværgen fra Normandiet – Ny udg.

Mere end tyve år efter bogen første gang så dagens lys genudkommer ‘Dværgen fra Normandiet” og dens to forsættelser ”Flugten fra klosteret” og ”Kongens død”.
Triologien om det berømte Bayeux-tapet gav forfatteren Lars Henrik Olsen Danmarks skolebibliotekarforenings Børnebogspris og Nordisk Skolebibliotekarforenings Børnebogspris. Ganske velfortjent må det bemærkes efter en nydelsesfuld genlæsning af triologien om middelalderens England og tilblivelsen af det berømte Bayeux-tapet ikke mindst.

I centrum for den fantastiske og dramatiske fortælling finder vi pigen Fifa på 10 år, da bogen ”Dværgen fra Normandiet” starter. Hun bor i et kloster og kender ikke andet. Men pludselig afbrydes det grå og monotone liv.
Fifa og lille gruppe piger på systuen udvælges til at arbejde på et enormt billedtæppe på 70 meter! Arbejdet ledes af dværgen Turold, eks-hofnar for Kong Vilhelm og en dygtigt billedkunstner, der ankommer til klosteret og vender op og ned på de fire sypigers liv.
Billedtæppet, de skal væve, skal vise hvordan Kong Vilhelm erobrede England og til at berette historien ankommer krigsfangen vikingekrigeren Ligulf, som var kriger under den gamle Kong Harald af England.

Lars-Henrik Olsen serverer en imponerende historie om livet i klosteret og på systuen, ligesom han i velfungerende flashbacks tager os med tilbage til den dramatiske handling, der udspiller sig på det berømte Bayeux-tapet: om middelalderens England og dens krige og kampe.
At Fifa er en ekstraordinær pige gør ikke historien mindre spændende at læse.

”Dværgen fra Normandiet” og dens opfølgere kan ikke roses nok for at binde
historiefortælling, drama og fiktion sammen på fornem vis. Forfatteren levere et mesterværk her. I Lars-Henrik Olsens univers bliver beretningen om det kendte billedtæppe uhyre fascinerende, men forekommer også formidlet med en imponerende mængde kildekendskab og historisk research.

Genudgivelsen af hele trilogien i en smuk hardback er en alle tiders oplagt gave til piger og drenge i alderen 10 – 16 år. Her er noget til alle at komme efter!

Køb Dværgen fra Normandiet – Ny udg. online

Skriv et svar