Dig, mig og Lama

Lars Daneskov er på banen med tredje bind i serien om drengen Anton, der bor i Ostehuset. Det er en alle tiders sjov og skør historie, med masser af skæve indfald. En helt igennem gakket fortælling, og tredje bind er måske den mest tossede af dem alle.

I ”Dig, mig og lama” overvældes Anton fuldstændig, da hans mor vil til at synge opera. Og tilmed i et havfruekostume! Det er en uudholdelig tanke.
På skolen sker der også ting og sager. Læreren er erstattet af en vikar, der har medbragt en skole-lama, så eleverne kan lære om dyr! Anton får som den første til opgave, at passe lamaen efter skoletid.
Da Anton og Molly planlægger at stikke af, fordi de voksne er så irriterende må lamaen med.

Nu begynder et spændende eventyr, hvor de møder en fiskehandlerdame, der er gift med en bankdirektør – der slet ikke er bankdirektør. Lamaen viser sig at være ret umulig, og snart melder problemerne sig! Men Anton bryder sig ikke om tanken om, at hans mor skal stå og synge opera. Det må der gøre noget ved!

Lars Daneskov giver den fuld gas i denne muntre børnebog. Personligt ærgre det mig – i bedste voksenstil – at præmissen for fortællingen er så barok: at lærervikaren dumper ind af døren med en såkaldt skolelama. Hold da op!
På den anden side er jeg slet ikke i tvivl om, at det netop er det skøre og gakkede, som mange børn finder helt genialt!

Lars Daneskovs tredje børnebog om ungerne Anton og Molly, der roder sig ud i de skøreste ting, kan med lethed læses uden forgående kendskab. Så hop gerne med her!

Hvor Lars Daneskovs forrige bog også appellerede til den voksne oplæser, med sjove og kloge referencer til de voksnes optagethed af udseende, er denne fortælling mere ligetil. Ikke desto mindre er der garanti for smil og latter, når der læses op af ”Dig, mig og lama”. Jovist er det fornøjeligt og fint fortalt!

Køb Dig, mig og Lama online

Skriv et svar