Kolding rimer på kulturoplevelser

Et besøg i Kolding står først og fremmest i kulturens tegn, hvad enten man er stor eller lille. Byen vrimler af fantastiske muligheder for at opleve kultur i mange forskellige facetter. I flere år har kommunen satset målrettet på kunst, kunsthåndværk, design og arkitektur.

Kolding er hjemstad for en række kreative og kunstneriske uddannelser, hvilket bybilledet fx bærer spor af med street art. Skulle I få lyst til at opleve noget andet kan byen selvfølgelig også tilbyde det. Vi kunne eksempelvis ikke holde os fra en tur i Legeparken, da vi besøgte byen en weekend. Men først og fremmest er her masser af herlig kultur!

Nicolai
Lige midt i centrum af Kolding, finder I Nicolai komplekset. Stedet rummer en perlerække af kreative kulturtilbud for børn og voksne.

Nicolai for børn er som en skattekiste indenfor børnekultur. I børnekulturhuset må børn og deres voksne udfolde sig frit og bruge deres kreative evner præcis, som de har lyst til. Stedets personale vejleder og hjælper gerne, men det er de besøgende selv der udformer deres besøg og afgør hvad de vil lave og hvordan, i Nicolais forskellige værksteder. Det er på alle måder en god og hyggelig oplevelse at besøge Nicolai for børn, selv om det kan være lidt vanskeligt for nye besøgende at opfange stedets kultur. Indimellem er der koncerter, børneteater og andet i stedets sal.

Ved siden af Nicolai for børn kan hele familien nyde en lækker frokost i Nicolai Cafe & Biograf, hvor der også kan ses familiefilm. Profilen i Nicolai Cafe & Biograf er de lidt mere smalle og kunstneriske film, så her kan I se frem til at opleve film med indhold.

Nicolai Kunst & Design udstiller i udstillingslokalerne i stueetagen, hvor der løbende er spændende udstillinger indenfor professionel kunst, kunsthåndværk og design. Vi kunne opleve en bredtfavnende udstilling af maler og filminstruktør Jytte Rex indenfor maleri, film, fotobearbejdning og skulptur.

Koldinghus
Stedet er på en og samme gang et historisk monument og et arkitektonisk mesterværk, der viser hvordan moderne byggekunst kan forbinde datid og nutid. De gamle mure fra det nedbrændte Koldinghus er smukt smeltet sammen med nutidens arkitektur vha. storslået teknikker og imponerende håndværk.

Koldinghus rummer mange forskellige faste udstillinger, og dertil skal føjes en perlerække af skiftende udstillinger og aktiviteter, der på fornem vis forener byens nye varetegn indenfor kunsthåndværk og design med det historiske på stedet. I de smukke gamle rammer kan man opleve byens unge studerende udstille med forskellige temaer. Men også professionelle kunstnere udefra udstiller i stedets flotte sale. Niveauet er højt.

Enkelte af de faste udstillinger kunne i bogstaveligste forstand trænge til at blive støvet af, og i den sammenhæng få en ny forbedret formidling. Koldinghus er ikke desto mindre en imponerende oplevelse for hele familien!

Trapholt
Lidt udenfor byen ligger Trapholt gemt, men på ingen måder glemt. Kunstmuseet har et imponerende ry og tiltrækker altid mange besøgende.

Også børn kan føle sig hjertelig velkomne og blive stimuleret af de spændende indtryk i museets sale. Trapholt ved hvordan de skal lege med gæsternes sanser, så oplevelsen bliver frydefuld og vedkommende.

Da vi denne gang besøgte museet, oplevede vi dog for første gang en enkelt udstilling, der ikke appellerede. ”Bæredygtigt design” talte ned til os og virkede kort og godt banal. Modsat var udstillingen om ”Margit Brandt” fin og passede godt ind i Koldings profil. Det var historie, kunst, kultur, kvindeliv og personskildring på én gang.

Trapholt har den force, at de spiller meget på sanserne og bruger mange forskellige virkemidler. Servicen er desværre lidt for svingende fra gang til gang. Men ikke desto mindre er stedet ideelt for børnefamilier. Her er rum og plads til alle.

Flere kulturoplevelser i farvandet
Mungo Park er et anerkendt teater, der også har fine forestillinger for børn og unge på repertoiret. Byen har et stort og dejligt bibliotek, der også kan lokke med masser af gode tilbud til børnefamilierne. Gallerier og kunsthåndværkere findes der også mange af, hvis I har interesse for at kigge ind hos dem.

I det hele taget er Kolding en meget aktiv og kulturel by, så det vil være en god idé at tjekke kulturnaut.dk før jeres besøg i byen, eller forhøre jer på turistbureauet om hvad der sker mens I gæster Kolding. En ting er sikkert: I kommer ikke til at kede jer!

Nønne Lønne Votborg
Skribent
Sjov for børn
Juni 2011

Link:
http://www.visitkolding.dk/danmark/da-dk/menu/turist/kolding.htm

Skriv et svar