Jyllands Park Zoo

Jyllands Park Zoo!

Man skal ikke altid lade sig styre af vejret, så trods mangel på varmegrader og solskin, begav vi os sidst i juni måned en tur i Jyllands Park Zoo, som ligger i Haunstrup 10 km vest for Herning ad A15.

Jyllands Park Zoo breder sig over 35 trd. land og rummer udover en masse spændende dyr, også legepladser, et lille tivoli og Danmarks største hoppepude på hele 689m2. Parken er grundlagt i 1969, og besøges hvert år i sæsonen af ca. 250.000 turister. Sæsonen løber fra palmesøndag til uge 36, så køber man sæsonkort, skal man lige huske at sidste åbningsdag ligger i september, som er lidt tidligere end mange andre dyreparker.

Dyrene
Jyllands Park Zoo rummer mange forskellige dyr, men de mest specielle er nok løverne og den sorte panter. Især panteren møder man ikke mange steder, og det er jo et virkelig flot dyr, som er værd at kaste sit blik på.

I parken møder man også giraffer, lamaer, aber, servaller, kænguruer, slanger, næsebjørne, tapir, rensdyr, hyæner, kameler, strudser, fugle og mange mange flere dyr. Vi var så heldige at se den smukke påfugl folde sig ud – ikke et syn, man møder ret ofte, men hold da op en flot fugl.

Søløveshow
To gange om dagen viser søløverne er forrygende sødt sjov, som man vil elske både som barn og voksen. Den store tunge han ‘Bubber’ havde selskab af hunnerne Helena og Guela, og lavede flotte numre og tricks fyldt med charme, så selv den mest uvidende tilskuer gik derfra med stor erfaring indenfor søløvernes evner. Utrolig hvad så tunge dyr rent faktisk kan præstere.

Dyreunger
Flere af dyrene havde her sidst i juni små unger, som vi kunne studere – bl.a. løverne og aberne – og fælles for de fleste var, at de var fra april, så de var stadig forholdsvis små – og MEGET søde. Det er jo altid interessant at se på dyr, men interessen for ungerne var bestemt ikke mindre.

TigerPython slange
I Jyllands Park Zoo henter dyrepasseren et par gange om dagen den store TigerPython slange ud, så publikum kan få lov at holde den 85 kg tunge slange. Det giver jo lidt selv, at han ikke kan bære den selv, så tre friske mænd tilbød deres assistance til at få den muskuløse krabat på banen.

Herefter fik andre blandt publikum lov til at holde eller røre slangen, hvis man havde lyst. En lidt pudsig oplevelse, fordi man forventer at det glinsende slangeskind er slimet og vådt, men i stedet er det varm og blødt.

Hvis man ikke ligefrem har slange-fobi, synes jeg bestemt, at man skal give sig selv den oplevelse at holde slangen. Det er en helt speciel oplevelse at føle hvor tung og ikke mindst stærk den faktisk er – det kom i hvert fald meget bag på mig.

Medbragt mad
I parken er der 850 siddepladser, som er overdækkede, hvilket jo er ganske behageligt med det lunefulde danske sommervejr vi ofte har. Udover dette er der områder med grill til fri afbenyttelse, ligesom der også er mulighed for at købe mad, hvis man ikke har køletasken på slæb. Der er naturligvis også isboder, som hører sig til, ligesom der er souvenirbutik med forskellige minder fra dagens besøg.

Tivoli
Det lille tivoli indeholder en traditionel karrusel, en mindre ”spillehal”, minibiler, bulldozere på skinner, som kører som et elektrisk tog, boder mv. Her er mulighed for at sidde og nyde sin madpakke i et overdækket område, mens børnene prøver tingene. Alle tingene koster penge – som omsættes via et klippekort, man køber ved indgangen.

Vi købte 11 klip for 50 kr. Alternativet var 5 klip for 25 kr., og hver gang barnet prøver noget i tivoliet koster det så et klip. Derudover koster en ridetur på hestene et klip, ligesom toget som kører rundt i hele parken koster 1 klip, og bådene koster 2 klip.

Tivoliet er af ældre karakter, og forekommer lidt nedslidt. ikke rigtig noget, som kunne imponere vores 8 årige datter mere – hun var også for lang til nogle af tingene, men vores søn på 5 år, synes stadig det var sjovt at få en tur i både karrusel og minibiler. Hos datteren var det bådene, som hittede, så for de lidt større børn, skal man nok unde sig en tur på vandet.

En hyggelig dag med dyr og leg
Jyllands Park Zoo er en lille hyggelig zoo kombineret med gode legemuligheder for børnene. Der var flere gode legepladser, som jo altid er et hit, og det gav vi voksne lidt frirum til at få snakket og ikke mindst slappet lidt af. Køb et turkort og lad børnene prøve nogle af de forskellige ting, nyd søbjørneshowet, mærk tigerpythonslangens kræfter, klap en ged, og lad lamaen spytte langspyt efter dig i bedste gummitarzan stil.

Jyllands Park Zoo er et oplagt udflugtsmål for hele familien.

25. juni 2012
Helle Hansen
Sjov for Børn

Din kommentar til artiklen?

Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:

Din kommentar:

Information
Jyllands Park Zoo
http://www.jyllandsparkzoo.dk
Anmeldelser på Sjovforbørn.dk
Haunstrupvej 13
6920 Videbæk
Tlf. +45 97 16 61 20

Skriv et svar