Sjov for børn - Oplevelser med børn. Danmarks attraktioner og aktiviteter for børn.
           
Søg udflugter  Seneste udflugter  Fribilletter for en anmeldelse    Del

Nyd de danske nationalparker
Der er god grund til at besøge de danske nationalparker. Her kan I opleve den mest enestående og særartede natur, Danmark kan byde på.


Universe - Facts, fun og fordybelse
Selvom man godt kan føle, at Universe er placeret i "Udkants-universet", så er parken køreturen værd. Vi pakkede bilen og satte kurs mod Nordborg på Als og en dag i familiens tegn i Universe.


Den Blå Planet - Er der noget om snakken?
Denne solrige mandag formiddag, drog min datter og jeg afsted mod Den Blå Planet. Vi glædede os begge meget til at se, hvorfor Danmarks Akvariums udbygning og flytning på så kort tid er blevet sådan en kæmpe succes.


Formel 1-stjerne for en stund - Find de gode gokart-baner!
Speederen i bund, sus afsted og styr din racer sikkert gennem svingene. Mange steder i landet er der både inden- og udendørs gokartbaner, hvor du kan forsøge dig som Formel 1 kører. En fed oplevelse med fart på for alle børn og barnlige sjæle med benzin i blodet.


På eventyr i trætoppene!
København har fået en ny skøn klatreattraktion. I den gamle Carlsberg by er der indrettet baner i mange forskellige niveauer, så alle kan få en udfordrende oplevelse i fri natur.


På udflugt til Kattegatcentret
Kattegatcentret, Danmarks største hajcenter, har altid været et populært og attraktivt sted for børnene at besøge. Jeg kom der selv som barn nogle gange, og jeg kan huske hvor vild jeg var med at opleve og udforske dyrelivet under havet, se rigtige hajer med mine egne øjne og prøve at fange søstjerner og røre ved havanemoner i koralbassinet.


Find de fedeste årskort!
Det kan hurtigt løbe op når hele familien skal i Zoo, LEGOLAND eller en af de mange andre skønne forlystelser. Entréen alene kan få én til at føle sig nødsaget til at advare ungerne om, at der kun bliver råd til at besøge få af de populære udflugtsmål i løbet af en sæson. Orienterer man sig lidt om sæsonkortmuligheder og rabatordninger er der dog mange penge at spare og dermed ekstra sjov til alle.


Hjemsted Oldtidspark – Et oplagt udflugtssted for hele familien!
I Sønderjylland – tæt på Rømø – finder man Hjemsted Oldtidspark, som tager os med tilbage i tiden til dengang alting var mere enkelt, og det var de basale behov der styrede hverdagen. Her er et stort museum og derudover 24 tdl. grønne arealer, hvor der er huse, dyr og redskaber.


Løvens Hule - Perfekt på en regnvejrsdag
I centrum af Odense finder man Løvens Hule, som trods navnet intet har med vilde dyr at gøre, men derimod er et 2000 kvm stort indendørs legeland, som byder på en masse sjov og aktivitet for børn.


Sælerne får børstet tænder hos Fjord & Bælt i Kerteminde!
Fjord og Bælt i Kerteminde er et kombineret forsknings- og oplevelsescenter, som formidler livet under havoverfladen i de danske farvande. Det er et spændende sted at komme med børn, da der er utrolig mange ting man kan se, prøve, lytte til eller røre ved.


Teenager i skoven
En tur i skoven behøver ikke være med mor og far i hånden og helt vildt kedelig. Man kan også se det som en hyggelig tur ud af huset med veninderne og vennerne. Tag en tur i skoven med soveposer og telt og få en god oplevelse.


Kolding rimer på kulturoplevelser
Et besøg i Kolding står først og fremmest i kulturens tegn, hvad enten man er stor eller lille. Byen vrimler af fantastiske muligheder for at opleve kultur i mange forskellige facetter. I flere år har kommunen satset målrettet på kunst, kunsthåndværk, design og arkitektur.


3 skæve oplevelser i København
At København er meget mere end Tivoli, Bakken, Eksperimentarium, ZOO og de mange spændende museer er vigtigt at huske på, når I har brug for et pusterum og gerne vil opleve noget lidt mere usædvanligt. Vi har været en tur rundt i hovedstaden på jagt efter pudsige og fascinerende oplevelser for få kroner.


Silkeborg - Sejt og sjovt!
En af forårets mange helligdage med ekstra fri bragte os til hjertet af Jylland. Tre dage i Silkeborg, hvor vi ”bare” skulle hygge os og ha´ det rart. Vi skulle hurtigt erfare, at tre overnatninger var et minimum, hvis vi blot skulle nå at nyde lidt af alt det, vi gerne ville opleve. Men skidt pyt: vi kommer da bare igen!


Tips til bedre og billigere udflugter
Vi kender det alle sammen. Familien skal på udflugt, men sidste gang blev det væsentligt dyrere end forventet. Det er som om, at priserne er skruet i vejret, og alting løber lynhurtigt op.

Her får du 10 super tips til en billigere udflugt.


Hvad skal vi lave når det regner?
Når den vejrguderne byder på regnvejr, hvilket de jo som oftest gør, så har vi brug for at finde på noget sjovt at lave indendørs.


Tør du klatre i 16 meters højde?
- og er du en vovehals, som ikke lider af højdeskræk? Så er Gorilla Park ved Svendborg lige noget for dig.

Gorilla Park er en ny klatrepark på Fyn, som byder på udfordringer i flere højder og forskellige forhindringer i trækronerne. Her har du mulighed for at svinge dig af sted som en legesyg gorilla i junglen, og mærke suset i håret og ikke mindst maven.


Danmarks vejkirker
Læs med her, når Nønne viser vej til Vejkirkerne og andre åbne kirker.Ripleys attraktioner i København
I Københavns indre by finder man 4 spændende museer, som på hver deres måde fanger børn og voksnes opmærksomhed. De fire museer kan besøges hver for sig, eller kombineres på kryds og tværs – ligesom de selvfølgelig kan ses alle sammen med en rabat på indgangsbilletterne.


Mest oversete:

Eksperimentarium City
Experimentarium City er som navnet antyder et sted, hvor børn og voksne kan eksperimentere med alt lige fra styrke, hurtighed og kondi til luft, vand og sanser.

Perfekt sted til fordybelse, forundren og familietid!


Danmarks attraktioner:
   
155

   
129

   
114

   
76

   
56

   
50

   
50

   
48

   
43

   
42

   
39

   
39

   
20

   
20


Om resultatet:


Der er meget forskel på hvor mange attraktioner, der er i hver landsdel. Det er ikke underligt, at der er rigtig mange i København, da det er et område med mange mennesker, men ellers bør der ikke være så stor forskel på de øvrige.

Vi mangler simpelthen så mange attrak- tioner - særligt legepladser - i yderområ- derne. Vær med til at gøre Sjovforbørn.dk bedre og fortæl os om attraktionerne i dit nærområde.


Badeland på budget
Du kan faktisk snyde dig til lidt feriestemning for ganske få penge. Find et af de kommunale badelande, som lokker med over 30 grader i luften, 28 grader i vandet og kolde is i kiosken.


Børn og Ballade i Bork Legeland!
Det er ikke uden grund, at Bork Legelands slogan er ”Bork og Ballade, gør alle glade” – i hvert fald havde vi en dag fyldt med sjov, børn og ballade i Bork Legeland sidst i juni. Vi havde børn med i alderen 6 og 10 år, og der var fuld fart på fra stedet åbnede til det lukkede. Faktisk var vi nærmest de første der kom, og de sidste der gik hjem.


Gå på opdagelse i Regnskoven!
Randers Regnskov er en tropisk zoologisk have, hvor man som gæst færdes i det samme varme fugtige klima som hovedparten af deres dyr og planter normalt lever i. Nogle af dyrene springer eller flyver frit rundt, og gemmer sig bag grene og klipper og pludselig er de meget tæt på.


Følg Olsen-Banden i Jylland og land midt i noget af Danmarks skønneste natur!!
Hvis I ligeom vores familie er vilde med Olsen-Banden, så skulle I prøve at tage en tur til Thy. Her finder I nemlig locations til Olsen-Banden i Jylland, og der er god mulighed for at få en stor historisk oplevelse.


Jyllands Park Zoo
Jyllands Park Zoo breder sig over 35 trd. land og rummer udover en masse spændende dyr, også legepladser, et lille tivoli og Danmarks største hoppepude på hele 689m2. Parken er grundlagt i 1969, og besøges hvert år i sæsonen af ca. 250.000 turister.


Store naturoplevelser i Nationalpark Thy
Tag familien med i sommerhus i Nationalpark Thy og udforsk det omfattende net af flotte vandreruter. Nationalparken strækker sig fra Agger Tange i syd til Hanstholm i nord og består af strand, klitter og plantager. Her er naturoplevelser til mange ferier for familier med både store og små børn.


Ud i Rømøs natur med Tønnisgård!
Kender I det, at man kører forbi noget, hvor man tænker at det burde man måske kigge ind og se nærmere på? De fleste der tager til Rømø, kører på et eller andet tidspunkt forbi Naturcenter Tønnisgård, og her er et af de tilfælde, hvor du rent faktisk bør sætte tid af til et besøg, for her er meget at komme efter.


Turvenlige madpakker
Her er tip til, hvordan du pepper de fire flade op og laver en lækker udflugtskurv, ligesom vi giver dig forslag til hvordan du bedst opbevarer maden undervejs. Med andre ord: Turvenlige madpakker der dur!


Rømø Lege- og Labyrintpark for hele familien
Bor I i nærheden af eller er I på ferie på Rømø, så kan vi stærkt anbefale et besøg i Rømø Lege- og Labyrintpark, der ligger på øens sydspids, i Havneby. Stedet appellerer både til voksne og børn, og her snakker vi børn i alle aldre.


Birkegårdens Haver - En perle
Langt ude på landet ligger der en perle – en oase gemt væk mellem marker, bakkede veje og græssende køer - Birkegårdens Haver. En lørdag sidst i maj, tog vi på en familietur til Birkegårdens Haver, for med selvsyn at se, hvorfor dette sted, havde fået 4 stjerner i Danske Turist Attraktioner og jeg må sige, at vi ikke blev skuffet.


Alt godt fra havet - Nordsøen Oceanarium
Nordsøen Oceanarium er fremragende og spændende naturformidling – og absolut en tur til Hirtshals værd!


Høkasser og hårdt arbejde: På tur til gamle dage
Arbejdermuseet er et kig tilbage i tiden til før velfærd og velstand. Og for bedsteforældre et sødt, nostalgisk gensyn med ’dengang Mormor var barn’.


Guided ridetur med Meldgaard Heste
Vi sætter kursen mod Farsø, hvor vi skal ud at ride hos Meldgaard Heste. Meldgaard Heste ejes af Jeanette og Hans Meldgaard, der siden 1991 har arbejdet med Islandske heste og tilbyder ridning på netop denne race.


Aqua - Meget mere end et akvarie
De strejkede i vores børnehave, og jeg havde fornøjelsen af at agere pædagog for ikke mindre end 4 raske drenge - en oplagt mulighed for at få testet Aqua Ferskvandsakvarium i Silkeborg.

De forskellige akvarier i Danmark har alle hver deres måde at inspirere os børnefamilier på, og i Aqua har de satset stærkt på, at det skal være sjovt at lære noget, og man skal kunne bruge sine sanser undervejs.


Geocaching for børn
Vi har lige været på vores første geocaching, og det var virkelig sjovt. En slags moderne skattejagt via koordinater fra en håndholdt GPS.


Byvandring med børn
De fleste forældre har oplevet, hvordan ungerne på jeres tur i byen spontant peger og siger: "Hvad er det?! Eller "SE!" For hvor kan byen dog byde på mange forunderlige, sære og interessante ting og sager.


Museum med røg og damp
Når vi voksne overvejer hvilke seværdigheder som kan glæde ungerne mest, er det ofte de vilde forlystelser vi tænker på, men de mere rolige museer med god plads til fordybelse, leg og fantasi kan føre endnu større oplevelser med sig - blandt de bedste af den slags er Danmarks Jernbanemuseum i Odense.


Mød Danmarks fortid på Frilandsmuseet
En tur på Frilandsmuseet er en rejse tilbage til Danmarks fortid, hvor du kan møde både bønder, bedsteborgere og brægende får. Tag turen til Lyngby – entreen er gratis.


Københavns bedste legepladser
Bor du i København, og kommer du altid på de samme legepladser?

Så læs med her, når Lea og søn tager en legeplads-turne i København.


Udflugtsmål i Skåne
For alle jer der bor på Sjælland, er turen kortere til Skåne end til Jylland, så vi har samlet en masse sjove udflugtsmål til jer.

Fremover kan I finde Skåne (og mange andre ferieområder) på Sjovforbørnpåferie.dk, hvor I kan søge blandt dem ligesom her på Sjovforbørn.dk


Brandgode tilbud på børnebiblioteket
Kender du dit børnebibliotek og alle de forskellige tilbud, det har? Børnebiblioteket er mulighedernes land, og det hele venter bare på jer – helt gratis!


Er der spøgelser på Dragsholm?
Har du større børn, som ikke er bange for spøgelser? Så tag dem med på rundvisning på det 800 år gamle Dragsholm Slot, hvor I kan høre gode gyserhistorier om slottets tidligere beboere.


Oplevelser for børn med handicaps
Hører du til blandt de familier, der formår at indrette hverdag og ferier helt eller delvis omkring et handicappet barn? Familier, der prøver at finde netop de aktiviteter, der motiverer, støtter eller blot underholder deres barn.

Jeg tager hatten af for jeres evne til uden væsentlig hjælp fra internettet, at spotte de gode steder.


National kunst i børnehøjde
Selv om man er 2½ år, kan man godt have glæde af at komme på kunstmuseum. På Statens Museum for Kunst er der kunstoplevelser til både store og små, og så er det endda gratis.


Gratis fornøjelser
Selvom vi i Danmark generelt har flere penge mellem hænderne end nogensinde, så er vi mange, der stadig enten altid eller en gang imellem har brug for at finde på en gratis udflugt med børnene, og i den forbindelse skal man også huske på, at penge alene ikke garanterer en sjov dag.

Det er tit således, at man sætter meget store forventninger til udflugter, der koster mange penge, og man kan derfor godt risikere en stor skuffelse.


På mountainbike i Rold Skov
Læs med her, når Lisbeth og hendes familie lejer cykler og tager en tur på mountainbike ind i Rold Skov.


©2005-2015 Sjovforbørn.dk, Rugmarken 42, 8520 Lystrup, Kontakt Sjovforbørn.dk - Sitemap
Intet materiale må gengives uden skriftligt samtykke fra Sjovforbørn.dk - Se også www.Spassfurkinder.de for sjov i Tyskland