Sjov for børn - Oplevelser med børn. Danmarks attraktioner og aktiviteter for børn.
           
Gratis nyhedsbrev  Søg udflugter  Om Sjovforbørn.dk  Seneste anmeldelser  Send os et tip  Tema: Påskeferie 2014  Årets Greatest!    Del denne side på Facebook

Tema: Påskeferie
Påsken er over os. Det er tid til familiehygge og tid til at se frem til og glæde sig til sommer. Men hvad skal vi lave i påskedagene? Få inspiration her.


En påske fyldt med leg og aktivitet!
Hver familie har sin tradition når det kommer til påske. Forårets første højtid indbyder til mange skønne aktiviteter og oplevelser i familiens skød.


Har du læst?

Seneste anmeldelser
Fedt
Anmeldelse af Dinos Legeland Ishøj
16. april 2014
Hej Jeg hadede en aftale med en veninden om vi skulle i dino lang var meget spent om det var godt og ja det var super godt var mange ting man ku lave og forældre ku gå med alle steder i leg langet...
 
Gavnø Slot
Anmeldelse af Eventyrslottet Gavnø og Gavnø Go Fly
12. april 2014
Vi var i går på besøg på Gavnø Slot og hvilken forrygende oplevelse! Det er nogen år sidst vi var forbi, men hold da op en udvikling, der er sket. Slotsparken var usædvanlig vedligeholdt - meget smukk...
 

Anmeldelse af filmen Frost
30. marts 2014
tror den bliver en grinebider ser sjov ud for børn i alder fra 5 til 99 ...
 

Anmeldelse af Dinos Legeland Ishøj
16. marts 2014
Vi var af sted med 6 børn i alderen 6,11,11,13,13,17 og de alle havde en rigtig dejlig dag Den ene på 13 er handicappet og kan ikke gå men godt bruge benene og hun havde også en rigtig god dag da de ...
 
Dejlig oplevelse
Anmeldelse af Dinos Legeland Ishøj
12. marts 2014
Jeg har været i Dinos Legeland Ishøj den 9. februar 2014 med mine børn på 8 og 10 år og flere af den ældstes klassekammerater med mindre søskende og forældre og vi havde nogle skønne timer og skal kla...
 Danland i Blokhus - Skøn også udenfor sæsonen !
Blokhus er et skøøønt sted om sommeren – fyldt med glade sommergæster, den dejlige strand, livet i byen og de mange udflugtsmål i nærheden. MEN Danland i Blokhus har også masser at tilbyde gæsterne i de kolde vintermåneder. Her er det bare nogle andre ting, der trækker børnefamilierne til Blokhus. Vi testede stedet en weekend i januar, hvor der var en dejlig ro over Blokhus.


Sjove ferietemaer

Tema: Skiferie 2013/14

Så er det igen blevet tid til skiferie, og skal du til at planlægge årets skiferie, så kan du helt sikkert finde inspiration her. Det kan være lidt af en jungle at finde igennem - især hvis det er første gang, I skal på ski med børn. Men læs artiklerne med de gode råd til novicer.Tema: Byferie med børn

Der er mange forskellige måder at tage på byferie på. Normalt vil det mest være de ældre børn, der synes byferie er sjovt, men hvis man vælger den rigtige ferieform og den rigtige by, så kan det også være noget for selv små børn.Tema: Danske feriecentre

Danmark har en meget bred vifte af skønne feriecentre. De fleste af dem ligger tæt på børnevenlige strande, og nogle enkelte af dem har det helt store aktivitetsprogram. Hvad enten I er til naturoplevelser eller badeland, så kan I sagtens finde den optimale ferie i Danmark.
Pift din skattejagt op med et kæmpe puslespil!
Har du prøvet at afholde skattejagt for dine børns klasse, og har du oplevet at det er den samme dreng eller pige der finder de fleste af posterne, fordi de evner at løbe forrest ? Her er et tip til hvordan det kan undgåes, så alle børnene tager del i morskaben.


Dayz Seawest - Både for store og små legebørn
Det er efterårsferie og turen går mod Nymindegab. Her ligger et af Danmarks nyeste feriecentre – Seawest – som er bygget i 2006. Vi besøgte feriecentret i 2009 med sønnike på knap 4 år, og nu er vi så tilbage med 3 store drenge på 8, 11 og 13 år. Og vi er ærligt talt lidt spændt på om feriecentret kan holde sådan et par tweens beskæftiget. Det kan det sagtens !!


Tropical Island - En fornøjelig oplevelse 60 km syd for Berlin
Det er et imponerende syn, der møder os, da vi kører op mod Tropical Island. Det er nemlig en kæmpe stor hangar, der oprindeligt blev bygget til at huse fabrikationen af luftskibe. Det blev aldrig til noget, og nu ligger der et stort tropisk paradis med sandstrand, lagune, vandrutsjebaner, restauranter, oplevelser og overnatning.


Formel 1-stjerne for en stund - Find de gode gokart-baner!
Speederen i bund, sus afsted og styr din racer sikkert gennem svingene. Mange steder i landet er der både inden- og udendørs gokartbaner, hvor du kan forsøge dig som Formel 1 kører. En fed oplevelse med fart på for alle børn og barnlige sjæle med benzin i blodet.


Find de fedeste årskort!
Det kan hurtigt løbe op når hele familien skal i Zoo, LEGOLAND eller en af de mange andre skønne forlystelser. Entréen alene kan få én til at føle sig nødsaget til at advare ungerne om, at der kun bliver råd til at besøge få af de populære udflugtsmål i løbet af en sæson. Orienterer man sig lidt om sæsonkortmuligheder og rabatordninger er der dog mange penge at spare og dermed ekstra sjov til alle.


Toys for Tweens - Hvorfor stadig lege?
Musik, motion, madlavning er bare nogle af de ting, tweens bruger tiden på når de "leger" og udtrykker sig legende. I alderen 8-12 får legen nye og anderledes former, men i princippet tjener den de samme funktioner. Legen bruges rekreativt og til bl.a. at udtrykke sig kreativt med. At holde fast i legen er en rigtig god ide uanset alder!


Danmarks attraktioner:
   
159

   
135

   
119

   
76

   
57

   
54

   
51

   
47

   
44

   
43

   
41

   
38

   
21

   
20


Om resultatet:


Der er meget forskel på hvor mange attraktioner, der er i hver landsdel. Det er ikke underligt, at der er rigtig mange i København, da det er et område med mange mennesker, men ellers bør der ikke være så stor forskel på de øvrige.

Vi mangler simpelthen så mange attrak- tioner - særligt legepladser - i yderområ- derne. Vær med til at gøre Sjovforbørn.dk bedre og fortæl os om attraktionerne i dit nærområde.


Lalandia Rødby - Et forlystelsesmekka for børn
Lalandia er børnenes land, vi voksne er blot et nødvendigt vedhæng til børnenes erobring af vand, leg og underholdning. Her er det meste, og mine unger var fuldt underholdt i de tre dage vi var her.


Bålhygge i baghaven
Vi er faldet pladask for at lave bål i baghaven og hygge med snobrød, pandekager og popcorn. Børnene eeeelsker det (og det gør vi andre også)

Find en udflugt
Nordjylland Viborg Århus Ringkøbing Ringkøbing Vejle Ribe Sønderjylland Fyn Bornholm Vestsjælland Storstrøms amt Frederiksborg København Roskilde  Avanceret søgning

Årest Greatest: Familievenlige Events & Mærkedage
Årets gang, Gratis rundvisninger, Åbent Hus og markering af Mærkedage er alt sammen noget I skal holde godt øje med! For her er der nemlig mange gratis oplevelser at hente eller i det mindste stærkt til reduceret priser. Samtidig kan I regne med at få oplevelser ud over det sædvanlige, så frem med kalenderen og sæt kryds.

Læs meget mere her om årets dage....

19. april - Fårets dag
Hvert år åbnes dørene hos Dansk Fåreavl Påskelørdag. Fårets dag er en fast tradition i den danske fåreavl, der giver mulighed for at se hvordan fårene lever i fårestalde og høre mere om den danske produktion af lammekød.

I kan glæde jer til at se lam hoppe omkring, se lam der dier og se får passe deres lam. I kan også høre lam og får, der kalder på hinanden. Børnene kan også føle den bløde uld og bagefter mærke lanolinen på hænderne.Sommerferie i Wagrain-Kleinarl Østrig
Nu kunne vi snart ikke vente længere – Østrig var målet for denne uges ferie, nærmere bestemt Wagrain-Kleinarl. Hvad kunne Østrig egentlig byde på af aktiviteter? Vi har flere gange været på skiferie og her har Østrig ALT at byde på.

Men tro mig – Østrig har virkelig også meget at byde på om sommeren, så se bare at komme af sted.Trysil om sommeren
De fleste danske børnefamilier kender Trysil som en skisport destination, men området er et besøg værd året rundt.Kreative invitationer til fødselsdagsfesten
En vigtig del af enhver fødselsdagsfest er forberedelserne. Her er der lagt op til forventningens glæde. Involver barnet og lav hjemmelavede invitationer til den kommende fest. Det er både billigere, mere personligt og ganske sjovt!

Her får du den ultimative guide til sjove invitationer !


Den Blå Planet - Er der noget om snakken?
Denne solrige mandag formiddag, drog min datter og jeg afsted mod Den Blå Planet. Vi glædede os begge meget til at se, hvorfor Danmarks Akvariums udbygning og flytning på så kort tid er blevet sådan en kæmpe succes.Dayz Søhøjlandet - Et overflødighedshorn af naturoplevelser
I vores familie elsker vi naturen ! Lange ture i flotte landskaber, børn der klatrer i træer og op og ned af skråninger og i det hele taget kontakten med naturen. Har I det på samme måde, så kan vi anbefale en tur til Dayz Søhøjlandet, der ligger lige i smørhullet af Silkeborgs skønne natur, nemlig i Gjern Bakker.


4 børnevenlige hoteller i København
København er en skøn by at besøge, hvis man rejser med børn, og der findes masser af muligheder for gode oplevelser for hele familien. Tivoli, Københavns Zoo, Planetarium, Den Blå Planet, Børnenes Museum for Kunst og Experimentarium er blot nogle af de mange steder, hvor både børn og resten af familien kan få mange interessante og spændende oplevelser.


Badeland på budget
Du kan faktisk snyde dig til lidt feriestemning for ganske få penge. Find et af de kommunale badelande, som lokker med over 30 grader i luften, 28 grader i vandet og kolde is i kiosken.


Berlin - Helt bestemt et hit for børnefamilier
Når talen falder på byferie med børn, er der bare nogle byer, der er bedre egnet end andre. Og her ligger Berlin helt i top. Og ikke fordi byen KUN er til børn – Nej Berlin har plads til ALLE. Masser af sjove familie-oplevelser, hyggelig bystemning uden at være for voldsom – og mange små åndehuller til de yngste.


Nice eller nederen klassefest!
Lav en top-nice fest for din tween. Undgå, at din søn eller datter synes, den bliver nederen barnlig. En guide til, hvad du skal gøre og absolut ikke gøre som forælder til festen. Idéer til temaer, pynt, mad og styring af slagets gang.


Det Sker - Nu i samarbejde med Kulturnaut
Vi har fået en helt ny arrangementskalender på Sjovforbørn.dk. Fremover kan du se alle de sjove arrangementer i hele landet, for vi har slået os sammen med Kultunaut om at lave den bedste kalender for børnefamilierne.

Klik her for at søge i kalenderen


Hvad skal vi lave når det regner?
Når den vejrguderne byder på regnvejr, hvilket de jo som oftest gør, så har vi brug for at finde på noget sjovt at lave indendørs.


Teenager i skoven
En tur i skoven behøver ikke være med mor og far i hånden og helt vildt kedelig. Man kan også se det som en hyggelig tur ud af huset med veninderne og vennerne. Tag en tur i skoven med soveposer og telt og få en god oplevelse.


Tips til bedre og billigere udflugter
Vi kender det alle sammen. Familien skal på udflugt, men sidste gang blev det væsentligt dyrere end forventet. Det er som om, at priserne er skruet i vejret, og alting løber lynhurtigt op.

Her får du 10 super tips til en billigere udflugt.


VIND:
Sidste frist for deltagelse: 24-04 Vind billetter til Cirkus Mascot!
Så er der mulighed for at vinde skønne cirkusbilletter. Du kan nemlig vinde 2 cirkusbilletter til Cirkus Mascot. Billetterne kan anvendes hele sæson 2014. Vi sætter 5 pakker på højkant.

Vind fribilletter til Universe
Vind billetter til en sjov og lærerig dag i Zoo for hele familien
Vind fribilletter til Jyllandsakvariet
Vind fribilletter til Djurs Sommerland

  Se alle konkurrencer her

Aktuelle biograffilm:
Sidste frist for deltagelse: 10-04 Detektiverne
Detektiverne er en ny dansk ungdoms-thriller med Beate Bille (Drabet) og Alexandre Willaume (Bølle Bob - Alle tiders helt). Mathilde (13) er en hidsig enspænder, som e...

Sidste frist for deltagelse: 10-04 Fjerkongens rige
Filmen Fjerkongens rige er en animationsfilm, der handler om kaninen Johan og hans far. De har boet på havet siden Johans mor forsvandt, da han var tre. Johan er glad ...

Sidste frist for deltagelse: 10-04 Rio 2
Animationsfilmen Rio 2 er efterfølgeren til Rio fra 2011. Blu, Jewel og dere tre børn lever et perfekt liv i Rio de Janeiro. Da Jewel beslutter sig for, at børnene ska...

Sidste frist for deltagelse: 06-03 Hr. Peabody og Sherman
Filmen Hr. Peabody & Sherman handler om Hr. Peabody, der ikke er nogen helt almindelig hund. Ikke nok med, at han kan tale og gå på to ben, så er han samtidig ufattelig k...

Sidste frist for deltagelse: 13-02 Klokkeblomst og piratfeen
Filmen Klokkeblomst og piratfeen handler om den nysgerrige støv-fe Zarina, der bliver påvirket af det sjældne blå tryllestøv, hvilket får hende til at opføre sig underlig...


  Se alle film her

Aktuelle boganmeldelser:
Anmeldt: 08-04 Her ligger jeg og bløder
Maja ville aldrig skade sig selv, aldrig med vilje, sådan som alle åbenbart er så urolige for. Det vil sig alle bortset fra Majas mor. Hende er det tværtimod Maja, der...

Anmeldt: 05-04 Leo og Mei
Leo sidder stille i natten og lytter efter mine skridt. For det er kun mig, der kan slippe ham ud. Jeg løber, for at mørket ikke skal opdage mig. Jeg hvisker, at ga...

Anmeldt: 20-03 H.C. Andersen Eventyr og historier
H.C. Andersens elskede eventyr med Herluf Jensenius herlige illustrationer. Indbinding med lærredsryg og guldtryk som Nyt Nordisk Forlags populære udgaver af Grimms saml...

Anmeldt: 15-03 Slut put finale!
Der kan gå meget galt ved sengetid: Nattøjet er væk, tandpastaen smager grimt, pludselig ligger alt legetøjet spredt ud over gulvet. Her kan en sjov historie gøre hele ...

Anmeldt: 12-03 Hvem skiller sig ud?
Kan du få øje på det dyr, der skiller sig ud? Hvem er glad, hvem er sur, og hvem er trist? Hvor mange er der, og hvem gør noget andet end de andre? Turbine-forlaget...


  Se alle her

Den superfede skattejagt
Ungerne vil sgu ha skattejagt – hver gang! Kniber det lidt med opfindsomheden? Så læs med her og få det hele serveret på et sølvfad.

NÅ DET FØR DE ANDRE FORÆLDRE !!!


Cupcake-sjov til børnefødselsdagen
Alt der har med kagepynt, cupcakes og hjemmelavede søde sager at gøre er rigt repræsenteret i blade, blogs og på TV for tiden, så hvorfor ikke også lade de populære kager få en fremtrædende rolle ved som aktivitet ved den næste børnefødselsdag?


Brandgode tilbud på børnebiblioteket
Kender du dit børnebibliotek og alle de forskellige tilbud, det har? Børnebiblioteket er mulighedernes land, og det hele venter bare på jer – helt gratis!


Turvenlige madpakker
Her er tip til, hvordan du pepper de fire flade op og laver en lækker udflugtskurv, ligesom vi giver dig forslag til hvordan du bedst opbevarer maden undervejs. Med andre ord: Turvenlige madpakker der dur!


Udflugtsmål i Skåne
For alle jer der bor på Sjælland, er turen kortere til Skåne end til Jylland, så vi har samlet en masse sjove udflugtsmål til jer.

Fremover kan I finde Skåne (og mange andre ferieområder) på Sjovforbørnpåferie.dk, hvor I kan søge blandt dem ligesom her på Sjovforbørn.dk


Online spil for børn
Vores børn spiller en del computer og er nu begyndt at støve internettet tyndt for at finde sjove spil.

Nogle gange støder de dog på spil jeg ikke er interesseret i at de spiller.

Nu har Sjovforbørn.dk åbnet for en spilleafdeling, der er renset for bl.a. voldelige spil.


Gratis aktiviteter for børn
Man kan roligt sige at alle forældre vil deres børn det bedste, men - hvad er det bedste egentlig? Og hvad nu når pengepungen ikke rækker til flere ture til diverse dyre forlystelser?


Gå på opdagelse i Regnskoven!
Randers Regnskov er en tropisk zoologisk have, hvor man som gæst færdes i det samme varme fugtige klima som hovedparten af deres dyr og planter normalt lever i. Nogle af dyrene springer eller flyver frit rundt, og gemmer sig bag grene og klipper og pludselig er de meget tæt på.


Roadtrip med børn i USA
Kør-selv ferie er en afstressende måde at holde ferie på, du har selv kontrollen over tempoet og pauserne undervejs. Når du kommer rundt i landet, vælger du selv dine destinationer undervejs. Afhængig af programmet vælger du selv, hvor mange dage du vil være i hver by. Desuden er du ikke afhængig af, at du skal nå en bus eller et tog. Du har ene og alene kontrollen over, hvornår du vil køre videre, og hvor turen går til efterfølgende.


©2005-2013 Sjovforbørn.dk, Grønnegade 93, 1., 8000 Århus C, Kontakt Sjovforbørn.dk - Sitemap
Intet materiale må gengives uden skriftligt samtykke fra Sjovforbørn.dk - Se også www.Spassfurkinder.de for sjov i Tyskland