Skattejagt med koordinatsystemet - Sjovforbørn.dk
        
Sg brnefdselsdag  Ls om brnefdselsdage  Alle brnefdselsdagsideer  Foresl brnefdselsdag  1-2 r  3-4 r  5-6 r  7-10 r  11-14 r  15-18 r    Del

Skattejagt med koordinatsystemet

Denne skattejagt er en sjov måde at lære noget samtidig med at man hygger sig med en skattejagt. Det er helt oplagt til børnefødselsdagen. Hvis du synes ideen er sjov, så kig nederst, for vi har fundet den i en skøn bog med så mange ideer, at du nok aldrig får brugt dem allesammen.

Nå men tilbage til skattejagten:

Skattejagt
Antal: Minimum 2-4 personer
Materialer: Papir og blyant

Placer på forhånd forskellige opgaver og overraskelser rundt i haven. En opgave kunne være, at børnene skal skrive 7-tabellen på fliserne eller finde et stykke slik, som du har gemt.

Tegn i fællesskab med børnene et kort over haven. Indsæt et koordinatsystem på tegningen.

Du skriver nu ved hjælp af koordinatpunkter, hvor børnene skal lede efter første opgave. For eksempel at der i punktet (5,9) ligger et stykke slik. Børnene skal selvfølgelig ikke vide noget om opgaverne eller overraskelserne, men netop bruge deres viden om koordinater til at finde dem. Du bestemmer selv, hvor mange opgaver eller overraskelser der skal lægges ud. Ved hver post skal der ligge det næste koordinatsæt. Når alle opgaver er løst, skal der være en skat i det sidste punkt.

Tips:
Hvis I gemmer kortet, kan det udbygges og bruges igen, så man ikke hver gang skal begynde forfra.

Skal det være et ekstra hemmeligt skattekort, kan I lave markeringerne med citronsaft eller mælk, så de ikke kan ses. Varm kortet op over et stearinlys - hold papiret 1-2 cm over flammen - og se krydserne eller koordinaterne træde frem.

Det lærer man
Legen er med til at styrke og udvikle barnets rumlige forståelse og evnen til at læse et kort. Børnene skal omsætte de omgivelser, de kender, fra normalperspektiv til fugleperspektiv.

Desuden trænes den matematiske forståelse af koordinatsystemet.

Det er en god leg til børn, der lærer bedst ved at bruge deres viden i praksis. Det er ofte børn, der spørger: " Hvad skal jeg bruge det til?". For at finde skatten har de brug for deres viden om koordinatsystemet.

 

Artiklen er et uddrag af bogen Legende Let - Sdan vil brn elske at lre.

Skal vi lege? Hva med at lave grskargraffiti, bygge en luftballon, lege spionleg eller skrive van(d)vittige beskeder med vandpistol? Legende let indeholder 125 sprudlende, spndende og lrerige lege. Flles for legene er, at de lrer dine brn dansk, matematik eller natur og teknik. Nogle krver meget plads, vilde indianerhyl og risiko for beskidte bukser. Andre er til en hyggelig vinterdag ved spisebordet med varm kakao, terninger eller trylledej. Ls hvad man lrer ved hver enkelt leg og brug symbolerne til at udvlge lege, der tager fat der, hvor netop dit barn synes det er svrt i skolen.

Køb bogen online hos Saxo
Pris kr. 249 
Vi er faldet pladask for at lave bl i baghaven og hygge med snobrd, pandekager og popcorn. Brnene eeeelsker det (og det gr vi andre ogs)
Nr den vejrguderne byder p regnvejr, hvilket de jo som oftest gr, s har vi brug for at finde p noget sjovt at lave indendrs.
Blokhus er et sknt sted om sommeren fyldt med glade sommergster, den dejlige strand, livet i byen og de mange udflugtsml i nrheden. MEN Danland i Blokhus har ogs masser at tilbyde gsterne i de kolde vintermneder. Her er det bare nogle andre ting, der trkker brnefamilierne til Blokhus. V...
Mine brn var bestemt ikke for gamle til at besge Lego House og det var jeg heller ikke. S find dit indre legebarn frem, tag p familieudflugt og glem ikke at tage en tur i klderen og lre om historien bag Lego familien og ikke mindst Lego klodsen. God tur !

©2005-2017 Sjovforbrn.dk, Rugmarken 42, 8520 Lystrup, Kontakt Sjovforbrn.dk - Sitemap
Intet materiale må gengives uden skriftligt samtykke fra Sjovforbørn.dk