I skoven som teenager - Sjovforbørn.dk
     
 G tilbage Tilbage..   Sg i kalenderen  Min huskeliste  Brtspil for hele familien  Brnebogs-anmeldelser  Foresl arrangement    Del

I skoven som teenager
- i samarbejde med Naturkatapulten.dk

En tur i skoven behøver ikke være med mor og far i hånden og helt vildt kedelig. Man kan også se det som en hyggelig tur ud af huset med veninderne og vennerne. Tag en tur i skoven med soveposer og telt og få en god oplevelse.

Et telt, en sovepose, et liggeunderlag, et bål og noget snobrød. Mere skal der faktisk ikke til for en kanonhyggelig aften med vennerne. Husk også lige myggecremen, som nok også er en god ting at have med en sommeraften, når myggene sværmer.

Ristede skumfiduser i store mængder
Bål er et ”must”, når man skal sove i naturen.  Det er vigtigt både for at kunne få varme og mad, men det giver også en fantastisk stemning. Det nemmeste mad, man kan lave på bål, er snobrød. Det kræver kun, at man har lavet noget dej, inden man tager af sted. Der behøves hverken tallerkner, bestik eller gryder, så det er jo bare et plus. Skumfiduser skal der også til, når man laver bål. Pindene, der er blevet brugt til snobrødet, kan genbruges til skumfiduserne. Stik et par fiduser på pinden, og så er I godt kørende. Et godt fif er at tage nogle kiks med, så der kan guffes kiks med skumfiduser. 

Gyserhistorier
Gyserhistorier er altid et godt element til at piske en uhyggelig, men god stemning op. Når I sidder omkring bålet - eller ligger i teltet - kan gyserhistorier være supersjovt, og I vil bagefter mærke den dejlige følelse af fællesskab, når alle sidder og er ved at skide i bukserne af skræk.

Samarbejde skal der til med edderkoppespil
Skændes du meget med dine søskende? Eller er du bare ikke god til at lytte til andre? Så skulle du prøve edderkoppespillet. Edderkoppespillet er en god tillidsprøve og måde at teste ens samarbejdsevner på. Edderkoppespindsspillet går ud på, at man tager/køber noget hvid snor – eller for den sags skyld elastik – og binder det mellem to træer, så det ligner et edderkoppespind. Der skal være lige så mange huller i edderkoppespindet, som der er personer med i legen. Derefter går det ud på, at der i hvert hul skal en person igennem - uden at røre nettet.
OBS! Man må kun bruge det sammen hul en gang. 
Du skal bruge:
- Ca. 15-20 meter elastiksnor, hvis I er ca. 5 personer
- Godt humør

Tør du?
Stoler du på dine venner? Tør du stikke din hånd ned i en pose, der indeholder ting, som du ikke aner, hvad er? Du tager en pose og putter noget ned i, som din ven skal prøve at røre ved og derefter gætte, hvad det er. Hvis der gættes rigtigt, bytter I, og hvis du gætter forkert, må du stikke hånden ned i en ny pose. Prøv for eksempel med kogt, kold spaghetti.

Få lidt udfordringer med natløb
Uanset alder kan alle nyde et natløb. Det kræver, at mindst en person forbereder det til de andre, men så er det altså også sjovt! Der findes et uendeligt antal måder, man kan lave natløb på. En sjov måde at gøre det på kan være at føre en snor rundt omkring i skoven under væltede træer og over buskadser. Man skal så følge den hele vejen rundt. Jo mere indviklet det er, jo sjovere. En anden måde man kan gøre det på, er at lave nogle poster rundt omkring i skoven. Hæng reflekser eller noget andet op mellem posterne, så man kan finde vej. Ved hver post skal der så være en udfordring. Man kan f.eks. bruge ’edderkoppespillet’ eller ’tør du?’ som udfordringer. Man kan også lave en udfordring, der f.eks. går ud på at nævne så mange fuglearter, man kan, på 1 minut.

Gys med gys på
Hvis I ikke kan nogle gode gyserhistorier og har brug for inspiration, kan I få det på disse hjemmesider med gyserhistorier:
http://www.freewebs.com/gyser-historier/historier.htm
http://gyser.dk/gyserhistorier.htm

Hvis I vil have en vellykket tur
Selvfølgelig kræver det nogle forskellige ting, hvis man vil have en god tur.

 • Sovepose og liggeunderlag
 • Hvis man ikke sover i shelter, skal man bruge et telt
 • Varmt tøj, da der ikke findes noget værre end at fryse om natten
 • Mad og drikke
 • Lommelygte
 • Tændstikker
 • For guds skyld noget myggespray
 • Hvis der er en, der spiller guitar, er der heller ikke noget hyggeligere
 • Hvis man er sammen med vennerne, er det altid godt med et kamera.  

Har I prøvet at sovet i en shelter?
Hvis I ikke har overnattet i en shelter, er det da godt nok på tide.
En shelter er en lav træhytte. Den har kun tre vægge, så den sidste side er helt åben. Gulvet er hævet ca. 0,5 m over jorden. Man er forholdsvis beskyttet mod regn, da tagudhænget er ret bredt. Man kan finde sheltere overalt i Danmark. Prøv at kigge på udinaturen.dk

 

Denne artikel er en del af en skøn serie, Naturkatapulten har udarbejdet. Du kan se artiklen i et printvenligt format her: I skoven som teenager eller du kan besøge Naturkatapulten her: http://www.naturkatapulten.dk. Foto: DN og Lars Gejl 

På tur med Naturkatapulten.dk

I Danmarks Naturfredningsforening arbejder vi for, at alle børn og børnefamilier får flere muligheder for og lyst til at komme ud i naturen. Oplevelser i naturen gør os sundere, gladere og klogere. Få friske ideer til sjove, slidstærke og grønne minder på www.naturkatapulten.dk

 


Nr den vejrguderne byder p regnvejr, hvilket de jo som oftest gr, s har vi brug for at finde p noget sjovt at lave indendrs.
Der er ikke noget mere hyggeligt end at tnde bl og bage snobrd. Ls med her nr Naturkatapulten giver gode rd - og en opskrift p kakao-snobrd.
En vigtig del af enhver fdselsdagsfest er forberedelserne. Her er der lagt op til forventningens glde. Involver barnet og lav hjemmelavede invitationer til den kommende fest. Det er bde billigere, mere personligt og ganske sjovt!

Her fr du den ultimative guide til sjove invitationer !
Lad mig sige det, som det er. Jeg har faktisk kun vret i Rom en eneste gang, og det endda kun i en weekend, hvor min datter og jeg skulle til koncert. Vi ville dog se s meget som muligt i denne smukke by, s det endte med, at vi brugte mere tid p at transportere os frem og tilbage mellem de forsk...

©2005-2017 Sjovforbrn.dk, Rugmarken 42, 8520 Lystrup, Kontakt Sjovforbrn.dk - Sitemap
Intet materiale må gengives uden skriftligt samtykke fra Sjovforbørn.dk