- Sjovforbørn.dk
       
Sg brnefdselsdag  Ls om brnefdselsdage  Alle brnefdselsdagsideer  Foresl brnefdselsdag  1-2 r  3-4 r  5-6 r  7-10 r  11-14 r  15-18 r    Del

Sjov skattejagt med børnenes yndlingsfigurer

Da min yngste søn på 6 år skulle holde fødselsdag for klassen, tog vi fat på en skattejagt, som vi 4 år tidligere havde arrangeret for vores ældste søn – også i 0. klasse. Den blev finpudset lidt, så den nu var helt i øjet. Drengene skulle på jagt efter Gormitier, men det kunne ligeså fint have været Pokemon figurer eller Bakugan eller noget helt andet.

Historien
Vi fortalte drengene at der var en masse onde Gormitier, der ville overtage skolen. De havde gemt sig rundt omkring i byen og sad nu og planlagde angrebet.

Men en af de gode Gormitier (som jeg havde med i en lille kuffert) havde valgt at sladre om de andre, så vi mennesker kunne nå at afværge angrebet.

Den gode Gormiti havde fået fat i et kort der viste hvor den første af de onde Gormitier havde gemt sig. Og Gormitierne var ikke bare onde men også lidt dumme, så hvis man fandt den første Gormiti så ville han røbe gemmestedet på den næste, og så fremdeles.

Den gode Gormiti gav nu kortet til drengene og et billede af den første onde Gormiti (Dette kan gøres med Gormiti, da de alle sammen har et tilhørende billed-kort, men vælger man Pokemon, så dropper man bare det billede)

Forberedelser
Først skulle vi beslutte hvor mange poster der skulle være, og hvor de skulle placeres. Vi havde bestemt at skattejagten skulle foregå på vej hjem fra skole. Mellem skolen og vores hus er der nemlig et stort grønt område, som egner sig super til leg.

Jeg startede med at printe en række Google Maps, der viste området. På de kort skulle der sættes et kryds for, hvor den næste post ville være.

Så skulle de 10 poster pakkes – og her galt det om at være nøjagtig, så der ikke gik noget galt.

I hver pose skulle der ligge en Gormiti, et kort over næste post og evt. et billedkort der viste næste Gormiti. Jeg pakkede dem ind i folie, så man kunne se ind til figuren men så regnen ikke ville ødelægge kortet.

Da alle var pakket ind, cyklede jeg en tur rundt i området og gemte alle posterne – igen er det vigtigt at man er meget omhyggelig, da rækkefølgen jo er meget vigtig.

Fødselsdagen
Drengene tog imod opgaven med højt humør. Nogle var selvfølgelig bedre til at læse kort end andre, og nogle løb hurtigere end andre, men alle Gormiti figurene blev fundet til stor morskab.

Afslutningen
Nu har mine drenge samlet på Gormitier i årevis, så vi har en ret stor samling. Derfor besluttede vi at den sidste Gormiti skulle findes i vores stue, hvor vi havde bygget et helt landskab op ved siden af en skattekiste, hvor der var slikposer til alle. Men mindre kan også gøre det. Man kan f.eks. blot tage de figurer der er tilovers og sætte et bestemt sted i eller udenfor huset.

Skattejagten passer perfekt til de yngre skoleelever, da de med lidt hjælp godt kan se på et kort.


God fornøjelse !

Mette Juhl
Sjovforbørn.dk
September 2011



I kufferten lå der en god Gormiti, et billedkort af den første onde Gormiti samt et kort.

Pakning af poserne med et kort, et billedkort og en Gormiti i hver

De færdige poser

Så går den vilde skattejagt

Gormiti landskabet med skattekisten



 

Du kan faktisk snyde dig til lidt feriestemning for ganske f penge. Find et af de kommunale badelande, som lokker med over 30 grader i luften, 28 grader i vandet og kolde is i kiosken.
Blokhus er et sknt sted om sommeren fyldt med glade sommergster, den dejlige strand, livet i byen og de mange udflugtsml i nrheden. MEN Danland i Blokhus har ogs masser at tilbyde gsterne i de kolde vintermneder. Her er det bare nogle andre ting, der trkker brnefamilierne til Blokhus. V...
Nr den vejrguderne byder p regnvejr, hvilket de jo som oftest gr, s har vi brug for at finde p noget sjovt at lave indendrs.
Lad mig sige det, som det er. Jeg har faktisk kun vret i Rom en eneste gang, og det endda kun i en weekend, hvor min datter og jeg skulle til koncert. Vi ville dog se s meget som muligt i denne smukke by, s det endte med, at vi brugte mere tid p at transportere os frem og tilbage mellem de forsk...

©2005-2017 Sjovforbrn.dk - Intet materiale må gengives uden skriftligt samtykke fra Sjovforbørn.dk