Skattejagt med kmpe puslespil - Sjovforbørn.dk
        
Sg brnefdselsdag  Ls om brnefdselsdage  Alle brnefdselsdagsideer  Foresl brnefdselsdag  1-2 r  3-4 r  5-6 r  7-10 r  11-14 r  15-18 r    Del

Pift din skattejagt op med et kæmpe puslespil!

Har du prøvet at afholde skattejagt for dine børns klasse, og har du oplevet at det er den samme dreng eller pige der finder de fleste af posterne, fordi de evner at løbe forrest ? Her er et tip til hvordan det kan undgåes, så alle børnene tager del i morskaben.

Ofte laver vi skattejagter hvor der er 8-10 poster, hvor børnene skal finde noget eller løse små opgaver, der alle leder frem til hvor skatten er begravet. Jeg er mor til 3 drenge, og vi har flere gange oplevet, at det er den samme dreng, der finder alle posterne, fordi han løber foran de andre. De stille går altid bagest og kommer aldrig rigtig med i legen.

Løsningen kommer her: I stedet for kun at have nogle få poster, som tager lang tid at forberede, så få lavet et kæmpe puslespil med f.eks. 50 brikker. De mange brikker gemmes så på forskellige steder i haven/skoven/legepladsen, og børnene skal alle deltage i at finde dem. Så skulle det være mærkeligt, hvis ikke alle når at finde mindst et par brikker.

Når alle brikkerne er fundet, skal puslespillet samles, og igen kan det gøres i fællesskab. Billedet på puslespillet skal så være et skattekort, et billede, eller en ledetråd, der viser børnene vej til skatten.

Puslespillet skal helst være så stort, at alle har plads til at være med til at lægge det. Og her kommer Nikolaj ind i billedet. Han har flere gange stået i nøjagtig den situation til en børnefødselsdag, og nu hjælper han andre til at lave sjove skattejagter. "Min oplevelse med den obligatoriske skattejagt til børnefødselsdag er, at det ofte blev en skuffelse for mange af børnene, da det er svært at styre hvem der fandt hvad. Således er der ofte et barn, der finder flere skatte og dermed børn som ikke finder nogen..." fortæller Nikolaj.

Nu har Nikolaj lavet www.Puzzlehunt.dk hvor man kan bestille et kæmpe puslespil til sin skattejagt. Og man kan vælge præcis det billede man ønsker og i 3 forskellige størrelser.

Inspiration til puslespillet ?
Hvilket motiv man skal vælge til puslespillet må være helt op til ens kreativitet, men her kommer et par forslag:

- Et rigtigt skattekort. Tag evt. et print fra Google Maps og sæt krydser eller tegn på det.
- Et billede af det sted hvor skatten findes. Det kan f.eks. være et nærbillede af en kommode
- Et billede der består af 4 forskellige billeder, som fungerer som ledetråde
- En rebus (kan evt. tegnes og så tages et billede af)
- En gåde med billeder

Tænk også på hvor gamle børnene er. Hvis de er over 10 år, så skru lidt op for sværhedsgraden !

Hvordan kommer jeg videre ?
Der er mange steder man kan bestille den slags, men på Puzzlehunt.dk har Nikolaj gjort det nemt for jer, så prøv at klikke jer videre her: www.puzzlehunt.dk hvor der er en fin vejledning til hvordan man får billedet lavet og gjort det klart til puslespil.

Når I har prøvet skattejagten, så læg gerne en besked herunder, så vi kan se hvordan I gennemførte det, hvilket billede I valgte og hvordan det blev modtaget !

Rigtig god fornøjelse !

Mette Juhl
Sjovforbørn.dk


 

Det er nu hvor vejret bliver bedre, at vores brn mdes med de andre brn i kvarteret. Og skal vi holde dem lidt vk fra computeren, s skal vi finde p noget sjovt. Vi har fundet 10 sjove lege, der egner sig supergodt til villavejen, det grnne omrde eller den lille skov.

Mine brn var bestemt ikke for gamle til at besge Lego House og det var jeg heller ikke. S find dit indre legebarn frem, tag p familieudflugt og glem ikke at tage en tur i klderen og lre om historien bag Lego familien og ikke mindst Lego klodsen. God tur !
Nr den vejrguderne byder p regnvejr, hvilket de jo som oftest gr, s har vi brug for at finde p noget sjovt at lave indendrs.
Fredericia Teater har denne gang valgt en satsning af de helt store. De har valgt, at lave en musical over historien Prinsen af Egypten. Det er noget af en mundfuld Fredericia Teater har givet sig i kast med, men med de tidligere opstninger som Aladdin, Den lille Havfrue, Klokkeren fra Notre Dame...

©2005-2017 Sjovforbrn.dk, Rugmarken 42, 8520 Lystrup, Kontakt Sjovforbrn.dk - Sitemap
Intet materiale må gengives uden skriftligt samtykke fra Sjovforbørn.dk