Rgfri for brnenes skyld - Sjovforbørn.dk
        
Gratis nyhedsbrev  Sg udflugter  Om Sjovforbrn.dk  Send os et tip  rets Greatest!    Del

Skån børnene mod tobakken!


Det er ikke nogen nyhed, at tobaksrygning er særdeles sundhedsskadeligt, og at det også gælder for passiv rygning. De fleste rygere vælger derfor at søge udendørs, når de skal pleje deres last, men faktisk er det ikke helt godt nok – og specielt ikke i børnefamilier.

Bliv røgfri – om ikke andet, så for børnenes skyld
Hvis du ryger, er der overvejende sandsynlighed for, at du gerne vil holde op med det. Langt de fleste rygere ønsker nemlig at blive røgfri, men det er bare desværre lettere sagt end gjort. Det kræver først og fremmest viljestyrke, men desværre er det ikke altid nok, da de fysiske abstinenser kan være utroligt svære, at håndtere.

Med henblik på at blive røgfri, kan E-cigaretter være en god ide som alternativ til rygning. E-cigaretter udleder intet andet end vanddamp, og er således ikke skadelige for brugerens omgivelser. Faktisk peger det meste i retning af, at E-cigaretter er det mest fornuftige alternativ til rygning, da indholdet af skadelige stoffer er markant mindre samt at koncentrationen af dem er minimal i forhold til almindelige cigaretter.Udendørs er ikke godt nok
Tobaksrøg sætter sig i alt, det kommer i berøring med. Derfor vælger de fleste at gå udenfor, når de skal stille deres rygetrang. Det er selvfølgelig bedre end at ryge indendørs, men faktisk slæber man en stor del af de skadelige stoffer med sig indenfor igen. Røgen sætter sig nemlig i tøjet, og kan dermed stadig udgøre en trussel i forhold til passiv rygning.

Dermed bør man – hvis ikke man vil skifte cigaretterne ud med nikotintyggegummi, nikotinplastre eller E-cigaretter, sørge for, at have en ”rygerjakke” som ikke skal med indenfor, men kun fungere som en jakke der bruges i forbindelse med rygning.

Børn er ekstra udsatte for farerne ved passiv rygning, da deres organer ikke er færdigudviklede og generelt er meget mere modtagelige overfor fremmedlegemer og giftstoffer end vi voksne er. Derfor er det ikke ren og skær hysteri, når stadig flere og flere forældre beder rygerne om at dyrke deres last væk fra offentlige parker og legepladser.

Alle kan blive røgfri
Det er ikke nødvendigvis let, men hvis du vil, kan du også blive røgfri. Det er meget forskelligt fra person til person i forhold til hvor svært det er, men som hovedregel skal man indstille sig på, at det kræver mere end bare ren viljestyrke. Viljen er naturligvis en af de vigtigste – hvis ikke den vigtigste faktor – men du skal være forberedt på, at E-cigaretter eller et andet nikotinpræparat kan være nødvendigt.

Det er ikke til at sige, hvad der virker bedst, da det er meget individuelt, men ofte er støtte en stor hjælp. Udover at dine nærmeste helt sikkert vil støtte dig, kan du også få hjælp fra app’en ”E-Kvit”, som kan downloades gratis via Google Play og App Store. App’en hjælper dig gennem den svære tid og du har dermed altid støtte lige ved hånden – uanset hvad du laver, eller hvor du befinder dig.

Vi ønsker dig rigtig meget held og lykke med dit rygestop.

 

Sjovforbørn.dk
2016

 
 


©2005-2017 Sjovforbrn.dk, Rugmarken 42, 8520 Lystrup, Kontakt Sjovforbrn.dk - Sitemap
Intet materiale må gengives uden skriftligt samtykke fra Sjovforbørn.dk