Aktiviteter i regnvejr - Sjovforbørn.dk
        
 G tilbage Tilbage..   Sg i kalenderen  Min huskeliste  Brtspil for hele familien  Brnebogs-anmeldelser  Foresl arrangement    Del

Ideer til regnvejrsaktiviteter

Når den danske sommer byder på regnvejr, hvilket den jo som oftest gør, så har vi brug for at finde på noget sjovt at lave indendørs. Vi har samlet en lang række ideer, som vi håber, at I kan blive inspireret af. Har du en ide, vi ikke har med her, så skriv den nederst i artiklen, så andre kan få glæde af ideen.

Ide nr. 1 : Gå i biografen
Hvis I har en biograf i nærheden, så tag et kig på, hvilke film, der går i øjeblikket. Her på Sjovforbørn.dk, kan du se de seneste anmeldelser eller en liste over alle de sjove familiefilm.

Inspiration:
Børnebiffen i Cinemateket

Ide nr. 2: Find eller køb et brætspil
I disse computertider er der mindre og mindre fokus på brætspil, men det er faktisk en virkelig hyggelig aktivitet - også når det regner. Har I ikke lige et godt brætspil med i sommerhuset, så slå turen forbi den nærmeste legetøjsbutik og invester i et af de sjove spil. Hvis du er i tvivl om hvad du skal købe, så kig forbi vores oversigt over familiespil her.

Vores yndlingsspil er Dyrenes Hotel, Landmandsspillet eller simpelthen Ludo !

Ide nr. 3: Tag på en indendørs udflugt
Der er masser af sjove udflugtsmål i Danmark, hvor regnvejret ikke er noget problem. Prøv at søge på kortet i nærheden af dig, og husk at sætte et v-tegn i rubrikken med indendørs aktiviteter. Du kan f.eks. finde svømmehaller, museer, indendørs legelande og meget mere.

Inspiration:
Statens Museum for kunst - København
Labyrintia for de små grå - Silkeborg
Mønsted Kalkgruber - Et stykke Danmarkshistorie - v. Viborg
Universet er stort i Danfoss - Nordborg
Nicolai i Kolding sparker til fantasien - Kolding
Er der spøgelser på Dragsholm? - Vestsjælland
Et besøg hos Ribes vikinger - Ribe
En underholdende dag på Eksperimentarium


Hvad er et indendørs legeland?

Ide nr. 4: Byg en hule indenfor
Børn har en fantastisk fantasi, og give du dem lov til at bruge dyner, puder og stole, så kan de bygge de mest fantastiske huler, som kan give leg til mange timer. Prøv selv at være med - det kan faktisk være rigtig sjovt.

Ide nr. 5: Byg et monster af strandting
Vores kreative skribent Sille Kongstad kan alt med en limpistol. Læs med her, når hun kommer med kreative ideer til sommerhusferien.

Min favorit er et monster, hun bygger af ting hun finder på stranden. Så mit forslag er at tage gummistøvler og regntøj på, og gå en tur til stranden (eller skoven) og find materiale.

Det gør ikke noget at det regner. Når I kommer hjem, kan I brygge en kande kakao, få varmen og derefter gå i gang med limen - og fantasien.

Ide nr. 6: Tag i cirkus (ja ja, i cirkussæsonen)
Om sommeren skulle det være muligt at finde en forestilling nær dig. Du kan se i vores cirkuskalender, hvornår det vil passe dig bedst.

Læs mere om cirkus her.

Ide nr. 7: Glem at vejret er dårligt
Hvis man bare er rigtig klædt på, så kan man faktisk godt komme til at glemme at det regner, så på med det rigtige tøj og så ud i den friske luft.

Inspiration:
Hvordan fanger man krabber?
Geocaching for børn

Ide nr. 8: Læsehygge
Når det regner udenfor er det vildt hyggeligt at samles med ungerne i sofaen med nogle gode bøger. Start med en tur til biblioteket sammen med børnene og derefter hjem og hygge.

Mange biblioteker er i dag også indrettet med børne-hygge-hjørner med bl.a. legetøj, playstation, klæ-ud-tøj mm.

Læs også med, når Nønne fortæller om de mange muligheder med biblioteket:
Brandgode tilbud på børnebiblioteket
Hygge i hjemmebiffen med film fra biblioteket

Ide nr. 9: Gå i køkkenet hele familien
Rigtig mange børn synes det er superhyggeligt at bage sammen med mor og far, så benyt regnvejrsdagen til at bage en lækker kage eller nogle gode boller.

Inspiration:
Opskrift på bløde boller med kvark
Hygge med hjemmelavet sødt
Ide nr. 10: Tag ud og bowle
Helt små børn får ikke meget ud af at bowle, men har du børn over ca. 6 år, så kan det være et hit at finde et bowlingcenter. Gå gerne efter de steder, der har børnebander, for så kan alle være med.

Ide nr. 11: Lav din egen modellervoks
Af Susanne har vi fået denne opskrift på modellervoks, som skulle være et hit for de små. Og så er det jo sjovt først at stå og lave den selv.

2 dl mel, 1 dl fint salt, 1 tsk vinsyre. Ovenstående blandes i en gryde. Derefter tilsættes: 3 tsk olie, 2 dl vand, ½ fl. frugt farve ( lille)

Rør rundt ved lavt blus, det ligner noget pludder pjask, men bliver pludseligt tykt. Kan bruges med det samme, skal dog lige køle af.
Kan derefter lægges i bøtter med låg og opbevares i køleskabet.


 

Dine ideer?
Har du en supersjov ide, så skriv den her under artiklen, så andre familier kan få glæde af den.

Rigtig god regnvejrsdag !!

 

Mette Juhl
Sjovforbørn.dk 
Blokhus er et sknt sted om sommeren fyldt med glade sommergster, den dejlige strand, livet i byen og de mange udflugtsml i nrheden. MEN Danland i Blokhus har ogs masser at tilbyde gsterne i de kolde vintermneder. Her er det bare nogle andre ting, der trkker brnefamilierne til Blokhus. V...
Nr den vejrguderne byder p regnvejr, hvilket de jo som oftest gr, s har vi brug for at finde p noget sjovt at lave indendrs.
En vigtig del af enhver fdselsdagsfest er forberedelserne. Her er der lagt op til forventningens glde. Involver barnet og lav hjemmelavede invitationer til den kommende fest. Det er bde billigere, mere personligt og ganske sjovt!

Her fr du den ultimative guide til sjove invitationer !
Kom ned i gear med brneyoga, mindfulness og afspnding. Tag en velfortjent pause sammen med ungerne og nyd at lade freden snke sig mens brnene slapper af. Vi giver tips til forskellige former for afslapning og afspnding for hele familien og hber, det snart bliver til et vanedannende frikvarter ...

©2005-2017 Sjovforbrn.dk, Rugmarken 42, 8520 Lystrup, Kontakt Sjovforbrn.dk - Sitemap
Intet materiale må gengives uden skriftligt samtykke fra Sjovforbørn.dk