Flg Olsen-Banden i Jylland og land midt i noget af Danmarks sknneste natur! - Sjovforbørn.dk
       
Sg udflugter  Seneste udflugter  Fribilletter for en anmeldelse    Del

Følg ”Olsen-Banden i Jylland” og land midt i noget af Danmarks skønneste natur!!

Hvis I ligeom vores familie er vilde med Olsen-Banden, så skulle I prøve at tage en tur til Thy. Her finder I nemlig locations til Olsen-Banden i Jylland, og der er god mulighed for at få en stor historisk oplevelse.Olsen-Banden i Jylland

I Filmen drager Benny, Keld, Egon, Yvonne og Børge til Jylland for at finde en gammel skat, der ligger gemt i en af tyskernes bunkere på vestkysten. Det går som det plejer, og de må vende tomhændede hjem (nogle direkte i fængsel) men undervejs får vi et lille indblik i historien omkring de mange bunkere på Jyllands vestkyst, som blev opført under 2. verdenskrig.

Museumscenter Hanstholm
Filmen er optaget lidt forskellige steder, men I bør starte med at sætte kursen mod Hanstholm. Her finder man et virkelig flot museum bygget over den gamle Kanonstillingen i Museumscenter Hanstholmbunker/kanonstilling, som i filmen skal forestille den bunker, Egon går rundt i. Selve bunkeren er stor og velholdt og der er gjort meget ud af at visualisere hvordan hverdagen var dengang for de tyske soldater. I et lille rum i bunkeren har Olsen-Banden fået sin helt egen plads. Her kan man læse meget mere om hvor de enkelte scener i filmen er optaget og lidt mere om hvordan filmoptagelserne foregik dengang.

Ovenpå bunkeren er der en glimrende billed/tekst gennemgang af opbygningen af bunkeren og hvordan man levede i bunkeren, og naturligvis en masse om søminer og kanoner. De har virkelig formået at gøre denne del spændende, og det vil give vores børn en Det lille tog ved Museumscenter Hanstholmfin og vigtig indsigt i, at der ikke altid har været så fredeligt i Danmark.

Et par hundrede meter fra museet kan man køre en tur i et lille tog, der kører rundt i området og også lige rammer et par af de andre bunkere på vejen.

Museet ligger i den nordlige ende af Thy Nationalpark, og naturen i Thy er bestemt noget at skrive hjem om. Varieret og med masser af muligheder for både gå- og cykelture.

Bunkerne ved Vigsø
Bunkerne ved VigsøDer er bunkere langs det meste af kysten, men vil man se mange bunkere og vil man se det sted, hvor Olsen-Banden finder bunkeren, så skal man til Vigsø, der ligger lidt nord for Hanstholm. Her ligger Vigsø Batteriet, som er en samling af ca 25 bunkere – nogle ude i vandet – andre inde på stranden. Med lidt kreativitet kan man kravle rundt inde og ovenpå bunkerne, og alene det at stå mellem alle disse bunkere giver lidt sus af historien.

Både Bunkerne ved Vigsø og Museumscenter Hanstholm kan I læse mere om her: http://www.naturstyrelsen.dk/NR/rdonlyres/6316FDD9-2E5D-4F95-A95B-A4215EDA7FCF/0/118_Hanstholmen.pdf

Rigtig god fornøjelse !

Mette Juhl
Sjovforbørn.dk
August 2012

 

Info

Museumscenter Hanstholm
Molevej 29
7730 Hanstholm
http://www.museumscenterhanstholm.dk/

Vigsø Batteriet
Vigsø Strand
7730 Hanstholm
 

Min sn p 8 r og jeg er draget p oplevelsestur i bil og har sat os for at krydse det sydsvenske Skne, blot to timers krsel fra Kbenhavn, og vi forventer at mde underskn natur, interessante sevrdigheder - masser af spndende oplevelser for hele familien! Vi har kort tid og skal opleve en mas...
Du kan faktisk snyde dig til lidt feriestemning for ganske f penge. Find et af de kommunale badelande, som lokker med over 30 grader i luften, 28 grader i vandet og kolde is i kiosken.
Mine brn var bestemt ikke for gamle til at besge Lego House og det var jeg heller ikke. S find dit indre legebarn frem, tag p familieudflugt og glem ikke at tage en tur i klderen og lre om historien bag Lego familien og ikke mindst Lego klodsen. God tur !
Blokhus er et sknt sted om sommeren fyldt med glade sommergster, den dejlige strand, livet i byen og de mange udflugtsml i nrheden. MEN Danland i Blokhus har ogs masser at tilbyde gsterne i de kolde vintermneder. Her er det bare nogle andre ting, der trkker brnefamilierne til Blokhus. V...

©2005-2017 Sjovforbrn.dk - Intet materiale må gengives uden skriftligt samtykke fra Sjovforbørn.dk