Alt godt fra havet - Nordsen Oceanarium - Sjovforbørn.dk
        
Sg udflugter  Seneste udflugter  Fribilletter for en anmeldelse    Del

Alt godt fra havet - Nordsøen Oceanarium!

Nordsøen Oceanarium er fremragende og spændende naturformidling – og absolut en tur til Hirtshals værd!

På sommerferie i det nordjyske lagde vi tre generationer vejen forbi Nordeuropas største akvarium, Nordsøen Oceanarium. På dette, vores første besøg på akvariet, blev vi helt overvældede over mængden af oplevelser, indtryk, viden og formidling. Vi har tidligere været på mange andre akvarier – men dette var en helt anden og intens oplevelse; Da vi trådte ind i det nye vragakvarium var det som om vi selv var ude at dykke; dunkelt, sansemættet og med den hule lyd, som man kun oplever, når man er under vandet.

Masser af oplevelser og intelligent formidling
Der var noget for alle, alle aldre og enhver smag. For vores mindste på 2 og 5 år var det en kæmpe oplevelse at gå rundt i mørket og bare iagtage de store dyr passere forbi inde bag ruderne eller prøve at røre en krabbe eller fladfisk i det lave akvarium.

For de lidt større var der masser af mulighed for at være med fysisk på interaktiv fisketur, forklædt som rødspætte eller på fiskeauktion – og for den generation som måske lige har lagt Nintendoen fra sig i bilen, kunne man ’spille’ videre inden for, være interaktiv, søge information og ’lege’ med andre. Især det mandlige publikum, yngre som ældre, så ud til at nyde oplevelsen med blandingen af information og muligheden for hele tiden selv at være med og deltage aktivt.

Jeg selv frydede mig både over synet af de store fisk i akvarierne, og så var det var simpelthen interessant at se en rødspætte i ’virkeligheden’ og ikke bare en fileteret på stegepanden. Derudover nød jeg selve formidlingen. Min tålmodighed er ikke stor, hvis tingene bliver lidt for tekniske eller hvis afsenderen vil overinformere brugeren – men her var det bare en fornøjelse at kunne stoppe ved en skærm eller video og få en kort, relevant eller overraskende information, for så at kunne zappe videre til næste oplevelse.
  
Fodringen af Klump-fisken i det kæmpemæssige og meget imponerende akvarium var en oplevelse i sig selv, der også samlede de fleste besøgende foran den store rude. James Bond kunne næsten ikke havde gjort det bedre, da musikken spillede og en dykker med undervandsmikrofon og fodringspose pludselig bevægede sig ind i billedet.

I alt var vi vel fire timer på Oceanariet, men vi kunne snildt have afsat en hel dag til oplevelsen, for der var aktiviteter nok at tage fat på. Vi nåede knapt alle de 7 destinationer, og det blev kun til at lille glimt af sælkolonien udenfor. 

Fiskedeller og rejecocktails på menuen
Restauranten fortjener en lille omtale i sig selv, for selvfølgelig stod menuen ikke på pølser og burgere. Havet og fiskene var taget hele vejen med ind på akvariets restaurant med fisk og skaldyr i alle afskygninger.

Selv børnene kastede sig med stor lyst over fisken i form af fiskedeller og fiskefileter – eneste minus var børneanretningernes størrelse, da vi endte med at måtte købe 2x2 børnemenuer, da tallerkenerne hurtigt blev ryddet. Den kulinariske oplevelse blev fuldendt ved, at vi kunne tage en ’gastronomisk guide’ med hjem. Her er masser af opskrifter, tips og kostråd med udgangspunkt i havets verden til de næste mange måneder.

Var der noget vi savnede? Nej, absolut ikke, men skal Oceanariet på et tidspunkt have et nyt besætningsmedlem, så kunne det pynte med et kvindeligt ansigt; en Sørøver Sally, Pippi på de syv Verdenshave eller Den lille Havfrue. 

Vi anbefaler et besøg – for det var intet mindre end en spændende, tankevækkende, overraskende og gennemført oplevelse, som vi var meget begejstrede for.

Cecilie Wallengren
Sjovforbørn.dk
Juli 2010

http://www.nordsoenoceanarium.dk
Læs også flere anmeldelser på http://www.sjovforborn.dk/detail.asp?I=1&OID=106&G=Nordsøen-Oceanarium

Nordsøen Oceanarium
Willemoesvej  2
9850 Hirtshals
Tlf. 98944188
 

Lad mig sige det, som det er. Jeg har faktisk kun vret i Rom en eneste gang, og det endda kun i en weekend, hvor min datter og jeg skulle til koncert. Vi ville dog se s meget som muligt i denne smukke by, s det endte med, at vi brugte mere tid p at transportere os frem og tilbage mellem de forsk...
Nr den vejrguderne byder p regnvejr, hvilket de jo som oftest gr, s har vi brug for at finde p noget sjovt at lave indendrs.
Fredericia Teater har denne gang valgt en satsning af de helt store. De har valgt, at lave en musical over historien Prinsen af Egypten. Det er noget af en mundfuld Fredericia Teater har givet sig i kast med, men med de tidligere opstninger som Aladdin, Den lille Havfrue, Klokkeren fra Notre Dame...
Min sn p 8 r og jeg er draget p oplevelsestur i bil og har sat os for at krydse det sydsvenske Skne, blot to timers krsel fra Kbenhavn, og vi forventer at mde underskn natur, interessante sevrdigheder - masser af spndende oplevelser for hele familien! Vi har kort tid og skal opleve en mas...

©2005-2017 Sjovforbrn.dk, Rugmarken 42, 8520 Lystrup, Kontakt Sjovforbrn.dk - Sitemap
Intet materiale må gengives uden skriftligt samtykke fra Sjovforbørn.dk