Motionsløb for de mindste og co. - Sjovforbørn.dk
           
 Gå tilbage Tilbage   Søg i kalenderen  Min huskeliste  Brætspil for hele familien  Børnebogs-anmeldelser  Foreslå arrangement  TEMA: Vinterferie 2015    Del denne side på Facebook

Motionsløb for både store og små

Få ting er sjovere end at være aktive sammen og få pulsen op, når I deltager i et motionsløb. Glæd jer til at gå eller løbe en bestemt distance sammen med hundrede eller måske endda tusindvis af andre motionsglade børn og voksne. Børn kan løbe på egen hånd, eller I kan deltage i et familieløb når startskuddet er gået til et af de hundredvis rundt omkring i det ganske land.

Kom i mål!
Danmark er blevet en nation af løbeglade individer, og der afholdes i stribevis af motionsløb med hver sit eget præg. Som oftest vil der være særlige børnedistancer for de korte ben, når store løb afvikles. Men mange store løb har fokus på børnefamilien i flok, og flere løb støtter et godt formål eller sætter eksempelvis spot på sundhed eller en anden god sag.

Fælles for alle løb er, at børnene vil opleve en dag fyldt med aktivitet, motion og dejligt samvær. De allermindste søskende kan ofte komme med, hvis I har en løbeklapvogn – en såkaldt babyjogger/løbetrailer- eller kan låne jer frem til en.

Forberedelse: den voksne som rollemodel
Vejen til succes går som bekendt via forberedelse og øvelse. Deltagelse i et løb – selv det mindste – kræver, at du og dit barn er forberedt på, hvad løbet kræver af jer. Derfor er det en god idé at træne og afvikle en generalprøve i god tid, så du vurdere om dit barn er klar til udfordringen. Nyd at træningen giver jer mulighed for at have kvalitetstid på egen hånd, alt imens I glæder jer til det kommende motionsløb.

For mindre børn kan det indimellem være svært at holde motivation, så gælder det som voksen om, at bruge omgivelserne og naturen til at fange interessen med for en stund.

At vise tiltro og tillid gør stærk!
For de fleste børn vil målet først og fremmest være at deltage, og i langt mindre omfang handle om resultater. Der er stor forskel fra løb til løb, ligesom alderen og barnets form og daglige motion har stor betydning for præstationen. Uanset hvad er deltagelse i et motionsløb en spændende oplevelse, der giver børn mulighed for at opleve, hvor dejligt det er at bruge kroppen sammen med andre begejstrede og motionsglade børn og voksne.

Din fornemmeste opgave som rollemodel forud og undervejs, er da også at vise entusiasme, glæde og tro på barnet. Ved at udstråle en hel igennem positiv tilgang til barnet, dets evner og til det at motivere, giver du barnet den allerbedste forudsætning for at komme godt af sted.

Løbskalender for børnefamilier
Du finder en super oversigt over løbene på www.motionslob.dk og http://trimguiden.dk

Hold øje med …
Forår og sommer er højsæson for motionsløb rundt om i hele landet. Selvom I ikke er vant til at lufte løbeskoene, vil der tit være mulighed for at deltage med traveskoene i raskt tempo.

En god gåtur sammen med andre er også værd at tage med, og flere steder er der decideret distancer til dem der ønsker at gå.

Mulighederne for at trække i sportstøjet sammen, og få en godoplevelse til et motionsløb eller andre former for løb er utallige. Du kan fx holde øje med hvad der sker i dit lokalområde i aviser, lokal-tv, internet, socialmedier, opslag i idrætsklubben og andre steder, kulturnaut.dk, iform.dk, nysport.dk, motionslob.dk, trimguiden.dk, lobnu.dk og Danmarks Naturfredningsforening arrangerer også vandreture, der får pulsen op.

Overalt afholdes der en perlerække af udfordrende og fornøjelige løb, der både giver sved på panden og smil på læben. Familiesamvær med høj puls og god energi!

Links til videre læsning om motionsløb med børn
Sundsport.dk www.sundsport.dk
Iform.dk http://iform.dk/
Nysport.dk www.nysport.dk
Og en artikel om børn og løb på nysport.dk: www.nysport.dk/loeb.aspx
Motionslob.dk www.motionslob.dk
Trimguiden.dk http://trimguiden.dk
Lobnu.dk  www.lobnu.dk

Og et par artikler om børn og løb på løbnu.dk:
www.lobnu.dk/boerneloebet/boern-skal-loebe-2-kilometer-om-dagen

og
www.lobnu.dk/guide/loeb-dig-til-en-sund-familie 

Artikel hos Sundhedsguiden: www.sundhedsguiden.dk/
Artikel i Politiken om børn og motionsløb: http://politiken.dk
Artikel i Krop & Fysik: http://www.krop-fysik.dk
Sundhedsstyrelsen – om børn og motion: http://www.sst.dk

Værd at vide
Selvom motionsløb først og fremmest er uhyre sundt for børn og voksne, er det værd at bemærke, at der er visse særlige forholdsregler der gør sig gældende ved løbetræning med børn. Ikke mindst for børn der ikke er vant til at dyrke motion, og ved længere løbsdistancer bør den voksne sætte sig grundigt ind i de forskellige ting, der gør sig gældende for børn og løb. Læs gerne flere artikler skrevet af fysioterapeuter, læger og løbetrænere før I kaster jer ud i løb af større omfang. Hvis barnet er syg eller der på anden vis er tvivlsspørgsmål, skal man altid spørge sin praktiserende læge til råds.Nønne Lønne Votborg
Freelance Skribent
Sjov for Børn
2012

 

 
 

Din kommentar til artiklen?

Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Du skal være medlem og logget ind for at kunne skrive i forummet. Log ind ved at trykke på linket lige under søgefeltet i toppen af siden. Hvis du ikke er medlem endnu, kan du blive det ved at trykke her. Det er 100% gratis at være medlem på Sjovforbørn.dk.


I vores familie elsker vi naturen ! Lange ture i flotte landskaber, børn der klatrer i træer og op og ned af skråninger og i det hele taget kontakten med naturen. Har I det på samme måde, så kan vi anbefale en tur til Dayz Søhøjlandet, der ligger lige i smørhullet af Silkeborgs skønne natur, nemlig ...
Musicalen Billy Elliot The Musical har høstet stor succes på alverdens scener, så det har været lidt at et scoop for Det Ny Teater, at kunne præsentere denne musical for det danske publikum. Forestillingen kører helt indtil 3. maj 2015.

Lav en top-nice fest for din tween. Undgå, at din søn eller datter synes, den bliver nederen barnlig. En guide til, hvad du skal gøre og absolut ikke gøre som forælder til festen. Idéer til temaer, pynt, mad og styring af slagets gang.
Når den vejrguderne byder på regnvejr, hvilket de jo som oftest gør, så har vi brug for at finde på noget sjovt at lave indendørs.

©2005-2013 Sjovforbørn.dk, Grønnegade 93, 1., 8000 Århus C, Kontakt Sjovforbørn.dk - Sitemap
Intet materiale må gengives uden skriftligt samtykke fra Sjovforbørn.dk - Se også www.Spassfurkinder.de for sjov i Tyskland