Sjovforbrn tester: Madkasser og picnicudstyr! - Sjovforbørn.dk
        
Sg udflugter  Seneste udflugter  Fribilletter for en anmeldelse    Del

Sjovforbørn tester: Madkasser og picnicudstyr!

Til en vellykket picnic hører godt udstyr. Vi har testet en række madkasser og et par picnicrygsække. Vi har også været ude at svinge med et par smarte madpakketasker i forskellige design, for at se hvordan de fungerer i praksis. Glæd dig til gode tips til fornuftig transport af madvarerne. Det er et vigtigt skridt hen imod lækker og frisk udflugtsmad.

Test: Picnicgrej

Picnic Calabash fra OutwellPicnicrygsækken Picnic Calabash, fra Outwell med ergonomiske stropper og kølende flaskeholder, er et oplagt bud på en komplet taske, der bringer måltidet ud i det fri på bedste vis.

I rygsækken finder du komplet middagssæt til 4 personer, og et stort isoleret rum til den medbragte mad.

Jeg synes Picnic Calabash er super lækker og let at have med på turen, uanset om der skal pakkes til friluftsliv eller bespisning på en anden form for familieudflugt. Mulighederne er mange og tasken er nem at have med. Fantastisk flot i såvel design som funktion! http://www.outwell.com

Picnic Foldekurv fra Outwell er et spændende mix mellem den klassiske picnickurv og den moderne picnicrygsæk.

Ved første øjekast ligner den en almindelig foldekurv af den bedste slags, men på hver side gemmer sig komplet udstyr til 4 kuverter skjult bag en lynet lomme.

I midten findes en isoleret kurv, så dine medbragte madvarer kan holde sig kolde. Du lukker kurven vha. et justerbart dækken. Jeg er meget imponeret over kurvens kvalitet og store rumlighed, der til gengæld kræver en stærk overarm, når kurven er pakket. http://www.outwell.comEr budgettet ikke til en ny picnickurv, kan du selv sammensætte en udmærket kurv af det du har. Brug en gammel kurv, dit eget service eller køb et sæt til kurven i en genbrugsbutik. Suppler med små bøtter og anden velegnet emballage. Gamle syltetøjsglas og marmeladeglas er uundværlige, fordi de lukker tæt til udflugtsmad, men vejer dog til.

Husk salt & peber, søde stofservietter og en dug – du kan købe det hele meget billigt i en genbrugsbutik. Madvarer skal naturligvis opbevares koldt i en køletaske separat. Et kølelegeme er obligatorisk.

Termotasker er oplagte til smurte sandwich, boller, wraps eller en hurtig klemme. Til børnene især tilbyder Trend Shop de herlige madpakketasker fra BUILT. Firmaet har udviklet et koncept med fire forskellige små søde, sjove og seje madpakketasker, som ungerne kan transportere madvarerne i til ture eller til institution og skole.

De dejlige madpakketasker er blevet til i samarbejde med børnebogsillustratoren Stephen Savage, der har ladet sig inspirere af dyrene i ZOO. Madpakketasken er let at tørre af, holder maden kølig længe og så er den naturligvis testet for skadelige stoffer. Ungerne elsker dem, og de er da også enormt praktiske!
http://www.trend-shop.dk

Gourmet GetawayGourmet Getaway er navnet på en helt ny opfindelse, der vel nok især henvender sig til mødrene. Den eksklusive madtaske er udført i neopren, og designet så den mest ligner en smart håndtaske. Heri er der lige plads til et par smurte sandwich eller madpakkeboller til mor og barn plus mors tegnebog og nøgler.

Takket være taskens neopren kan maden holde sig kold i flere timer og frokosten kan nydes frisk, lækker og indbydende efter en dejlig udflugt.

Jeg er meget imponeret over Gourmet Getaway fra Happyhoola, der også forhandler noget vanvittig lækkert sandwichpapir, jeg brugte til min test af tasken, hvor jeg smurte to wraps til min datter og jeg inden vi gik en tur i parken. Det hele fungerede perfekt! http://www.happyhoola.com

KOKO er navnet på den stilfulde håndtaske fra Canadiske Cosmoda, der forener den uundværlige køletaske med den stilfulde dametaske. Simpelthen genialt!  Takket være unikt reflekterende isoleringsmateriale, hentet fra rumfartsindustrien, er det lykkes at skabe en uhyre smuk rummelig håndtaske, der også fungerer som køletaske uden at det fylder, som vi traditionelt kender det fra køletasker.

KOKO er da også en rigtig lækker taske, der er oplagt til turen med et par sandwich eller et par gode salater og en vand. Jeg kan slet ikke få armene ned af begejstring for KOKO, der tæller et meget bredt sortiment af skønne håndtasker i forskellige størrelser og stilarter, som alle kan bruges til mad og drikke. Tjek www.bentsons.dk/ Super smart!


Test: Madkasser
En god madkasse til hver af familiens medlemmer er alfa og omega, for at I kan tage på tur. Især hvis I er en lille familie, der skal af sted er det uhyre praktisk med en god madkasse til udflugten, ligesom det er at foretrække når tiden ikke er til den store picnic, men derimod en hurtig bid brød!

Madkasser fås i enhver prisklasse og til ethvert behov. Det vigtigste er, at de er tætsluttende. Er du i tvivl, kan det bedst betale sig at ofre en elastik og en plasticpose. Det gælder i det hele taget for alt, hvad du pakker til udflugten: sørg for at opbevaringsboksene slutter helt tæt, for at maden ikke smitter af på hinanden.

Frozzypack Madkasse er madkassen med indbygget køleelement. I stedet for et selvstændigt køleelement er det selve madkassens låg, der udgør køleelementet. Dét er en rigtig smart idé!

Frozzypack Madkassen fra Cool Stuff holder sig da også kold i mange timer, og lokker med lækker, frisk og køleskabskold mad. Eneste ulempe er at låget er særdeles tungt – især for et mindre barn. Det må tilskrives den valgte type kølegel.

Selve madkassen har ét rum, hvilket har sine fordele og ulemper. Låget skal i sagens natur lægges på frost aftenen før (10 timer), for at det kan holde maden kold dagen derpå (hele 7 timer). Frozzypack Madkassen har et pænt stort rumindhold, og jeg synes det er alletiders med den kolde mad. Lægger du drikkedunken op ad låget bibeholder du også den friske drik. Mit tip: brug en stor elastik, så dunken ikke smutter væk! http://www.coolstuff.dk 

Til at spise maden foreslår Cool Stuff, der forhandler Frozzypack Madkassen, en spork. Det er en kobling af en ske, gaffel og en kniv. I den ene ende af spiseværktøjet har du en gaffel og i den anden en ske.

På siden af gaflen er der små fine takker, så den også kan tjene som kniv uden dog at skære dig, når du spiser. Jeg er vild med ideen! Sporken er alle tiders til forskellige salater i madkassen og nem at vaske op. http://www.coolstuff.dk

Helsebarn tilbyder en række gode madkasser, der alle er kendetegnet ved at være sunde for både vores miljø og sundhed, eftersom madkasserne alle er uden hormonforstyrrende stoffer som bisphenol-A, phtalater og PVC.

Hos Helsebarn finder du en klassisk melaminmadkasse i ét rum med søde ugler som netop nu er på mode. Med en ideel størrelse og enkel lukkemekaniske er det den foretrukne madkasse for de fleste, der ønsker en madkasse uden dikkedarer til en super fornuftig pris. http://helsebarn.dk

Madkassernes Rolls Royce er uden tvivl Lap toch luch madkassen, der består af en stor madkasse med en række mindre bokse indeni heraf flere med tætsluttende låg. Ideen minder mig lidt om den servering du får ombord på et fly.

Med lap toch lunch behøver du ikke en hel masse staniol, madpapir eller film. Jeg er fuld af beundring for konceptet og den høje kvalitet, men for børn er madkassen imidlertid for tung og stor til skolebrug.

På udflugten er madkassen fantastisk ideel at have med, b. la. fordi man undgår madspild idet der på forhånd kan anrettes frugt, grønt, dip, brød og rester af det lune i de mange små bokse. Fantastisk tænkt! http://helsebarn.dk .

Bedst til prisen og ualmindelig fiks synes jeg at denne Salad To Go madkasse fra Helsebarn er.

I bunden af boksen er der plads til en portion salat. I låget findes en fiks kniv og gaffel samt en fin lille dressin- beholder.

Desuden er låget splittet op, så der er plads til to slags tilbehør. Flot!  http://helsebarn.dk

En stor madkasse kan indimellem være særdeles praktisk. Sådan en tilbyder Sille og Sylvester blandt andet.

Madkassen fra Sistema måler 22x15x8 cm og har ét stort rum i selve kassen, mens låget indeholder hele tre rum hvoraf du i det ene finder en lille drikkedunk som også kan bruges til køleelement. http://www.silleogsylvester.dk  

Skal maden spises uden snavsede fingre gøres det bedst med det fine Bestiksæt også fra Sille og Sylvester.

Her får du både kniv, gaffel, ske og spisepinde pakket i en lille handy æske.

http://www.silleogsylvester.dk

Babadut har et stort og meget flot madkasseprogram. Mine favoritter her er Madkassen - Lunch Cube til en yderst favorabel pris fra Sistema.

Den gennemsigtige madkasse er tip-top praktisk inddelt i to rum nederst, og har et dybt låg, der kan lægges fladt ned på bordfladen og indeholde større dele som æg, mandarin, boller m.m.

Madkassen fungerer fantastisk takket være et unikt Easy luk system, der også er ligetil at bruge af de mindste. http://babadut.dk  

Skal der spises flydende madpakke så er Morgenmad - To Go simpelthen løsningen!

Den geniale lille spand giver lyst til at tage kold spansk tomatsuppe med på tur eller måske frugtsalat og skyr til dessert.

Bøtten er fra Sistema og giver dig mulighed for at have flydende mad med plus fyld i indlægget ovenover, der samtidig indeholder en handy lille ske. Super mart! http://babadut.dk

Friluftsliv rimer på hjemmelavet mad, og det spises fx af Light My Fire Mealkit med Spork fra Spejdergear. Spisesættet er udført i kvalitetsmateriale, der tåler lidt af hvert og det er imponerende at se, hvordan de mange dele kan trylles sammen og fylde ganske lidt.

Sættet kan bruges til alt fra madkasse til service til den tilberedte mad på turen – fx grill eller bålmad – og I kan glæde jer over den fornuftige pris. Kvalitet i højsæde! http://spejdergear.dk

 

God appetit !

Af Nønne Lønne Votborg
Skribent Sjovforbørn
Oktober 2011

ps: Læs også:
Turvenlige madpakker der dur
Tips til bedre og billigere udflugter
 

Fredericia Teater har denne gang valgt en satsning af de helt store. De har valgt, at lave en musical over historien Prinsen af Egypten. Det er noget af en mundfuld Fredericia Teater har givet sig i kast med, men med de tidligere opstninger som Aladdin, Den lille Havfrue, Klokkeren fra Notre Dame...
Blokhus er et sknt sted om sommeren fyldt med glade sommergster, den dejlige strand, livet i byen og de mange udflugtsml i nrheden. MEN Danland i Blokhus har ogs masser at tilbyde gsterne i de kolde vintermneder. Her er det bare nogle andre ting, der trkker brnefamilierne til Blokhus. V...
Du kan faktisk snyde dig til lidt feriestemning for ganske f penge. Find et af de kommunale badelande, som lokker med over 30 grader i luften, 28 grader i vandet og kolde is i kiosken.
En vigtig del af enhver fdselsdagsfest er forberedelserne. Her er der lagt op til forventningens glde. Involver barnet og lav hjemmelavede invitationer til den kommende fest. Det er bde billigere, mere personligt og ganske sjovt!

Her fr du den ultimative guide til sjove invitationer !

©2005-2017 Sjovforbrn.dk, Rugmarken 42, 8520 Lystrup, Kontakt Sjovforbrn.dk - Sitemap
Intet materiale må gengives uden skriftligt samtykke fra Sjovforbørn.dk