Kattegatcentret i Gren - Sjovforbørn.dk
        
Sg udflugter  Seneste udflugter  Fribilletter for en anmeldelse    Del

På udflugt til Kattegatcentret!

Efter at julen 2012 er overstået er det måske begrænset, hvad mange familier har råd til med henblik på at tage på udflugt med børnene. Hvor mange familier vælger at spare deres penge i de første måneder af det nye år, er der dog også nogle familier som stadigvæk lyster at finde pengepungen frem og tage på en weekendudflugt med børnene. Spørgsmålet er så bare, hvor turen går skal gå hen.

Kattegatcentret, Danmarks største hajcenter, har altid været et populært og attraktivt sted for børnene at besøge. Jeg kom der selv som barn nogle gange, og jeg kan huske hvor vild jeg var med at opleve og udforske  dyrelivet under havet, se rigtige hajer med mine egne øjne og prøve at fange søstjerner og røre ved havanemoner i koralbassinet.

Det gode ved Kattegatcentret er, at det tilbyder en masse forskellige og sjove aktiviteter for de små, sådan at det hele ikke kun kommer til at handle om at se på fisk og havpattedyr. Der er f.eks. også mulighed for at tage et smut på centrets legeplads og lege på Blæksprutten eller Krabben Kleo. Derudover kan børnene tage plads i det såkaldte Børnehjørne for at tegne, spille spil, lære mere om havlivet på en motiverende måde og selvfølgelig møde og lege med jævnaldrende. Sidst men ikke mindst kan børnene gå på opdagelse ved de forskellige oplevelsesbassiner, hvor man kan prøve at røre ved de mindre havdyr samt lære om deres biologi og liv.

Det som dog nok vil interessere børnene mest, er at komme hen til hajbassinet og se hajerne blive fodret og tage en tur ned i undervandstunnellen for at se hajerne på uhyggelig kort afstand. Derudover er det også er klart hit at tage hen til Lagunen hvor sælerne holder til, for at se dem blive fodret og lave sjove kunster.

En anden ting, man ikke må gå glip af, er at tage på en spændende oplevelses-rejse i Dykkerklokken, hvor man kommer på en rejse som går flere tusinde meter under havets overflade. Her kan man opleve og lære om havets forskellige skabninger, og jo længere man kommer ned, jo mere spændende og halvuhyggeligt bliver det.

Som om alle disse aktiviteter ikke skulle være nok, har man også mulighed for at tage et smut i centrets biograf, hvis man gerne vil slappe af i en stund. Her kan man se diverse kortfilm, der handler om alt der vedrører havlivet, fra transportering af hajer rundt omkring i verden til beretninger om havet og hvordan det bliver mere og mere forurenet.

Kattegatcentret er, kort sagt, det ideelle sted at tage på familieudflugt i en weekend, hvis man er interesseret i at lære mere om livet under vand, se eksotiske havdyr og lave sjove og lærerige aktiviteter. Det eneste minus ved centret er nok, at det ikke har åbent i særlig lang tid per dag, da den normale åbningstid i efterår-, vinter- og forårsperioden er fra 10-16. Det er derfor en god idé at planlægge turen på forhånd og komme af sted i god tid. Men udover dette er det et helt igennem fantastisk og spændende center både for børn og voksne, og det er helt klart en familieudflugt værd!

Kattegatcentret
Færgevej 4
8500 Grenå
Læs mere på http://www.kattegatcentret.dk

 

Skrevet af Asta Nielsen – rejseblogger og kreativ skribent for Honda, som i øjeblikket markedsfører Hondas hybridbiler og 4x4 biler.
Januar 2013

 
 

Kom ned i gear med brneyoga, mindfulness og afspnding. Tag en velfortjent pause sammen med ungerne og nyd at lade freden snke sig mens brnene slapper af. Vi giver tips til forskellige former for afslapning og afspnding for hele familien og hber, det snart bliver til et vanedannende frikvarter ...
Der er ikke noget mere hyggeligt end at tnde bl og bage snobrd. Ls med her nr Naturkatapulten giver gode rd - og en opskrift p kakao-snobrd.
Lad mig sige det, som det er. Jeg har faktisk kun vret i Rom en eneste gang, og det endda kun i en weekend, hvor min datter og jeg skulle til koncert. Vi ville dog se s meget som muligt i denne smukke by, s det endte med, at vi brugte mere tid p at transportere os frem og tilbage mellem de forsk...
Ungerne vil sgu ha skattejagt hver gang! Kniber det lidt med opfindsomheden? S ls med her og f det hele serveret p et slvfad.

N DET FR DE ANDRE FORLDRE !!!

©2005-2017 Sjovforbrn.dk, Rugmarken 42, 8520 Lystrup, Kontakt Sjovforbrn.dk - Sitemap
Intet materiale må gengives uden skriftligt samtykke fra Sjovforbørn.dk