Nyt edutainmentcenter i Silkeborg: Gi Den Gas Palads- Sjovforbrn.dk
       
Sg udflugter  Seneste udflugter  Fribilletter for en anmeldelse    Del

Nyt Edutainmentcenter i Silkeborg: Gi Den Gas Palads


Når vi på Sjovforbørn.dk kigger forbi landets attraktioner for børnefamilier, møder vi heldigvis ofte mennesker med stort engagement og gåpåmod. Mennesker der satser stort for at levere et sjovt og udfordrende udflugtsmål for os andre.

Vi tog i december på besøg hos det spritnye Gi Den Gas Palads i Silkeborg, og dette besøg var bestemt ingen undtagelse. Eitan, som er englænder og medejer af Gi Den Gas Palads, viste os rundt og fortalte begejstret om ideerne bag stedet, som de selv har døbt til et Edutainmentcenter.

Eitan, Gitte og hver deres bedre halvdel har i samarbejde overtaget lokaler og inventar fra det tidligere Rendoghoppeland efter at stedet lukkede. Det er dog ikke til at se, da stedet har ændret sig utrolig meget. Vi kunne godt genkende nogle enkelte elementer, men helheden var en anden.

Legelandet indeholder stadig hoppepuder, rutsjebane og trampoliner, men hovedfokus ligger på, at oplevelse og indlæring gerne må hænge sammen. Stedet domineres af en sjov og spændende udstilling, der er hentet hjem fra London. Her kan du opleve ting som centrifukalkraften, tornadoer, vind og vand og mange andre ting i nye sjove forklædninger, som udfordrer børnene til at stille spørgsmål og prøve tingene af selv.

Eitan fortalte, at udstillingen var meget dyr set i forhold til den del af stedet, der hører til det mere klassiske legeland - hoppepuder mm., så det lå lige for at spørge ham, om de var villige til at gå på kompromis med deres idegrundlag, hvis udstillingen viste sig ikke at kunne tjene sig selv hjem, men her var der ingen tøven: Hellere lukke end gå på kompromis.

Vi er vant til at finde en del spillemaskiner, når vi kommer rundt i legelandene, og jeg har da også udtalt, at et legeland uden en "propcycle" ikke er et rigtig legeland, men her fandt jeg en ny passion: På store skærme på væggene og med en lille fjernbetjening i hånden, var det i Gi Den Gas Palads muligt at spille tennis, baseball, bowling og golf samt at bokse en rigtig boksekamp med næverne. Det er Nintendo, der leverer morskaben, og bortset fra den mere begrænsede motion end "real life", er det rigtig sjovt tidsfordriv.

En af ejernes andre ideer er, at sund mad er bedre brændstof til de aktive små, så i cafeen sælges der primært økologisk mad og drikke.

Efter en dejlig dag i Silkeborg konkluderer vi, at det er skønt med alle de indendørs aktiviteter, der efterhånden er målrettet børnefamilierne - men hvor er det dog ekstra skønt at møde iværksættere med ideer og visioner, der som tidligere nævnt er villige til at lægge privatøkonomien på blokken for at nå målet.

Du kan læse mere om stedet her: Gi Den Gas Palads.

OBS:
En "propcycle" er en spillemaskine, hvor du på en slags motionscykel cykler rundt i spillet, hvor du jagter balloner med point. Jeg drømmer om at få sådan en derhjemme, så man på en morsom vis kan få den daglige motion.


Mette Juhl
20. december 2006

 


Gi Den Gas Palads

Nintendo i Gi Den Gas Palads

Tennis Nintendo i Gi Den Gas Palads

Eitan fra Gi Den Gas Palads

Computerspil i Gi Den Gas Palads

Sund mad i Gi Den Gas Palads

Videnskabelig leg i Gi Den Gas Palads

Skydekamp i Gi Den Gas Palads

 Mine brn var bestemt ikke for gamle til at besge Lego House og det var jeg heller ikke. S find dit indre legebarn frem, tag p familieudflugt og glem ikke at tage en tur i klderen og lre om historien bag Lego familien og ikke mindst Lego klodsen. God tur !
Vi er faldet pladask for at lave bl i baghaven og hygge med snobrd, pandekager og popcorn. Brnene eeeelsker det (og det gr vi andre ogs)
Det er nu hvor vejret bliver bedre, at vores brn mdes med de andre brn i kvarteret. Og skal vi holde dem lidt vk fra computeren, s skal vi finde p noget sjovt. Vi har fundet 10 sjove lege, der egner sig supergodt til villavejen, det grnne omrde eller den lille skov.

En vigtig del af enhver fdselsdagsfest er forberedelserne. Her er der lagt op til forventningens glde. Involver barnet og lav hjemmelavede invitationer til den kommende fest. Det er bde billigere, mere personligt og ganske sjovt!

Her fr du den ultimative guide til sjove invitationer !

©2005-2017 Sjovforbrn.dk - Intet materiale må gengives uden skriftligt samtykke fra Sjovforbørn.dk