%> - Sjovforbørn.dk
        
Sg brnefdselsdag  Ls om brnefdselsdage  Alle brnefdselsdagsideer  Foresl brnefdselsdag  1-2 r  3-4 r  5-6 r  7-10 r  11-14 r  15-18 r    Del

Geocaching for børn


”Det er skide sjovt, mor, hvornår skal vi på en ny skattejagt”? Spørgsmålet kommer fra min datter Diana på 11 år.

Logo Geocaching.comVi har lige været på vores første goecaching, og det var virkelig sjovt. En slags moderne skattejagt via koordinater fra en håndholdt GPS.

Jeg så en udsendelse på TV om geoacaching og tænkte at det nok ikke var noget for vores familie, da udsendelsen viste en familie der gik meget og var for os meget fysisk aktive. Vi har et barn der ikke magter at gå ret langt, så egentlig havde jeg afskrevet denne form for moderne skattejagt selvom det lød rigtigt spændende.

Gik ind på hjemmesiden geocaching.dk
Jeg kunne ikke rigtig løsrive mig fra ideen, så jeg gik ind på geocaching.dk. Her fandt jeg en masse informationer om dette for os helt nye fænomen. Nogle caches var svære mens andre var lette, men hvad jeg ikke lige havde opfattet var, at man skulle bruge en GPS med koordinater.

På hjemmesiden var også en oversigt med caches, og vi så at der var rigtig mange omkring hvor vi bor. Vi skulle også oprette en profil og finde på et team navn – og ja, så er det bare med at gå i gang.

Meget hurtigt fik vi bestilt en GPS – vi valgte en af de helt billige, og så gik den vilde skattejagt.

Det var super, det var sjovt, og det var rigtigt hyggeligt.

Vi havde valgt en tur hvor vi ikke skulle gå ret meget af hensyn til vores datter og hendes handicap. På geocaching.dk stod der en lille kommentar at denne cachingtur vi havde valgt var dejlig let – og det er jo alfa og omega hvis man har børn, der ikke er gode til at koncentrere sig eller som gerne vil have resultater ret hurtigt.

Vores datter er ikke afhængig af en kørestol, men vi så at der er flere ture som er velegnede også til personer i kørestol så handicap er ingen hindring i søgen efter skatten.

Når skatten er fundet
Da vi, eller rettere sagt, da vores datter fandt skatten, viste det sig at være en lille æske med en bog samt små ting i. Det er meningen, at man skriver en lille hilsen i bogen, og tager man tingene i æsken, så lægger man nogle nye, så også de kommende skattejagere får en lille præmie.

Det er alle tiders til en hyggetur, til sommerferien hvor man gerne vil se lidt andet end de sædvanlige turistture eller som et supplement til disse, eller en tur med hele familien.

Da vi så kom hjem, skulle vi via hjemmesiden markere at vi havde fundet cachen. Vi skrev, at den var dejlig hurtigt fundet, og selv frøerne heppede på os.

Det var bare rigtigt sjovt, og nu er der lavet team visit kort, som vi lægger når vi har fundet skatten, så nu skal vi på geocaching i stor stil, og det bedste ved det hele – det er gratis, og for børn i alle aldre !

Klik dig ind på Geocaching.dk og se hvor skattene er gemt.

Du må meget gerne fortælle om dine erfaringer med geocaching med børn her nedenunder, så andre familier kan få glæde af dine erfaringer.

Rigtig god fornøjelse.

Tina Magling
Sjovforbørn.dk
11. juni 2009

  
Ekstra

 


Min sn p 8 r og jeg er draget p oplevelsestur i bil og har sat os for at krydse det sydsvenske Skne, blot to timers krsel fra Kbenhavn, og vi forventer at mde underskn natur, interessante sevrdigheder - masser af spndende oplevelser for hele familien! Vi har kort tid og skal opleve en mas...
Vi er faldet pladask for at lave bl i baghaven og hygge med snobrd, pandekager og popcorn. Brnene eeeelsker det (og det gr vi andre ogs)
Lad mig sige det, som det er. Jeg har faktisk kun vret i Rom en eneste gang, og det endda kun i en weekend, hvor min datter og jeg skulle til koncert. Vi ville dog se s meget som muligt i denne smukke by, s det endte med, at vi brugte mere tid p at transportere os frem og tilbage mellem de forsk...
Mine brn var bestemt ikke for gamle til at besge Lego House og det var jeg heller ikke. S find dit indre legebarn frem, tag p familieudflugt og glem ikke at tage en tur i klderen og lre om historien bag Lego familien og ikke mindst Lego klodsen. God tur !

©2005-2017 Sjovforbrn.dk, Rugmarken 42, 8520 Lystrup, Kontakt Sjovforbrn.dk - Sitemap
Intet materiale må gengives uden skriftligt samtykke fra Sjovforbørn.dk