Egeskov Slot på Fyn - Sjovforbørn.dk
           
Søg udflugter  Seneste udflugter  Fribilletter for en anmeldelse    Del denne side på Facebook

Egeskov Slot - Mere end en håndfuld veteranbiler

Hører du til dem som husker at have gæstet Egeskov Slot i din egen barndom og forestiller dig at det nok ikke er noget for dine egne unger med et par rustninger og en håndfuld veteranbiler, så er det nok tid at komme af sted mod det fynske slot og få revurderet dit billede af Egeskov.

Stor udvikling
Selvom man næsten får fornemmelsen af at tiden har stået stille de sidste 200 år, når man træder ind i slottets fine stuer, kan det samme nemlig bestemt ikke siges at være tilfældet med de omkringliggende arealer og Slottets efterhånden enorme samlinger.

Egeskov slot fremstår i dag som en yderst veldrevet og velholdt turistattraktion, med vidt forskelligartede oplevelser som gør, at hele familien - unge som gamle - vil kunne finde ting af interesse til at fylde en feriedag eller to.

Noget for enhver
Medbringende 2 teknikgale drenge var der ingen tvivl om at hovedattraktionen for os var de store samlinger af veteranbiler, motorcykler, fly m.v. og så det nye Falckmuseum som åbnede i denne sæson.

Den store på 6 fik til fulde sin nysgerrighed styret og var meget optaget af de mange detaljer, mens lillebror på 2 år havde noget sværere ved at forstå, at man ikke måtte kravle op i de mange flotte biler.

For at alle får det fulde udbytte af besøget kan det i det hele taget varmt anbefales at splitte sig lidt op.

De helt små kan, som sagt, mangle tålmodighed til de store udstillinger, men kan til gengæld lege i timevis på den store Kompan-legeplads.

Bedstemor kan gå tur med barnevognen og nyde de smukke tilhørende haver (hvis hun da ikke har travlt med at fortælle de undrende børnebørn at mange af tingene fra Købmandsmuseet faktisk er fra hendes tid).

Pigerne vil elske Dukkemuseet og Titanias Palads (det fantastiske og enorme alfe-dukkehus som tidligere stod i LEGOLAND), mens drengene nok især vil finde Veteranmuseet, Falckmuseet m.v. interessant.

Når så man har udforsket dele af området hver for sig kan familien med fordel samles igen til en dyst i en af de sjove labyrinter eller til en tur i de 15 meter høje hængebroer i slottets gamle smukke bøgeskov.

Både slotsparkerne og selve slottet er også en stor oplevelse som hele familien kan dele (dog skal pilfingrede små lige holdes i ave inde på slottet hvor der selvsagt er mange effekter - ikke mindst i jagtstuen - som er svære at lade være).

Uden mad og drikke....
Ja når der er så mange oplevelser skal depoterne også fyldes op. Hvad enten I foretrækker at nyde den medbragte mad eller at købe jer fra det, er der gode muligheder på Egeskov. Især ude omkring på slottets område er der rigtigt mange borde og bænke til at nyde indholdet af picnickurven. Hvis det regner, er det dog med at være hurtig til at kapre et af de få indendørs borde.

Har I glemt madpakken, eller foretrækker I bare at få feriemaden serveret er der muligheder i flere prisklasser. Lige fra den franske hotdog og andet grillmad i kioskerne til caféens Stjerneskud, pasta eller tapastallerken m.v. - Alle retter under 100 kr. og børneretter fås for 30-50 kr.

Vær dog opmærksom på, at det ikke er muligt at bestille bord på caféen, så på travle dage skal man nok ikke vente med at gå derhen til ungerne er ved at gå til af sult. Det er også muligt at bestille en lækker picnickurv fra caféen og nyde maden udendørs.

Sæsonpas
Det er Egeskovs store styrke, at der er muligheder for oplevelser for hele familien, også mange flere end der er blevet plads til at nævne her. Det kan således anbefales at sætte god tid af til et besøg på Egeskov - gerne flere dage.

Er man til telt-camping kan man benytte naturcampingpladsen hvor det er muligt at overnatte for 20 kr. og fortsætte udforskningen af området næste dag.

Igen i år giver Egeskov Slot gratis Sæsonkort til alle betalende gæster. Det vil sige, at I kan forvandle indgangsbilletterne til sæsonkort og dermed komme igen så mange gange I lyster i sæsonen - en rigtig gode idé - for Egeskov ER andet og mere end et par rustninger og en håndfuld veteranbiler.

 

Se Fakta om Egeskov Slot her - Rigtig god fornøjelse !

 

Sus Warming
Sjovforbørn.dk
28. juli 2009

  

Din kommentar til artiklen?

Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Du skal være medlem og logget ind for at kunne skrive i forummet. Log ind ved at trykke på linket lige under søgefeltet i toppen af siden. Hvis du ikke er medlem endnu, kan du blive det ved at trykke her. Det er 100% gratis at være medlem på Sjovforbørn.dk.

Informationer

Egeskov Slot
http://www.egeskov.dk/
Egeskov Gade 18
5772 Kværndrup
Telefon: 62 27 10 16


Prisliste, gælder for 2009
  Voksne Børn 4-12 år
Park og museer kr. 140 kr. 75
Park, museer og slot kr. 185 kr. 100

Børn under 4 år: Gratis adgang.

 

 

Har du prøvet at afholde skattejagt for dine børns klasse, og har du oplevet at det er den samme dreng eller pige der finder de fleste af posterne, fordi de evner at løbe forrest ? Her er et tip til hvordan det kan undgåes, så alle børnene tager del i morskaben.
I Københavns indre by finder man 4 spændende museer, som på hver deres måde fanger børn og voksnes opmærksomhed. De fire museer kan besøges hver for sig, eller kombineres på kryds og tværs – ligesom de selvfølgelig kan ses alle sammen med en rabat på indgangsbilletterne.
I selskab med to små piger på 2 og 4 drog vi til Branäs for at lade dem snuse til sneen, skiene og bakkerne for allerførste gang. Det var en ubetinget succes .
Selvom man godt kan føle, at Universe er placeret i "Udkants-universet", så er parken køreturen værd. Vi pakkede bilen og satte kurs mod Nordborg på Als og en dag i familiens tegn i Universe.

©2005-2013 Sjovforbørn.dk, Grønnegade 93, 1., 8000 Århus C, Kontakt Sjovforbørn.dk - Sitemap
Intet materiale må gengives uden skriftligt samtykke fra Sjovforbørn.dk - Se også www.Spassfurkinder.de for sjov i Tyskland