Børnedrinks til en sjov børnefødselsdag - Sjovforbørn.dk
        
Sg brnefdselsdag  Ls om brnefdselsdage  Alle brnefdselsdagsideer  Foresl brnefdselsdag  1-2 r  3-4 r  5-6 r  7-10 r  11-14 r  15-18 r    Del

Festlig børnefødselsdag med sjove drinks !

Hvordan er det lige, vi voksne reagerer, når vi bliver stillet overfor en fri bar med alskens skønne drinks i forskellige farver? Hvad tror du, at ungerne til jeres næste børnefødselsdag vil sige, hvis I præsenterer dem for noget lignende? – Naturligvis blot alkoholfrit...

Med få virkemidler kan du få det til at blive et festfyrværkeri af farver, smag og sjovt pynt.

Musthaves:
MONIN sirup (eller andre mærker)i forskellige varianter, ihvertfald blå og rød (blå kan jo blandes til grøn)

Appelsinjuice

Sodavand (rød og danskvand)

Frugt til pynt (f.eks. appelsin, ananas og citron)

Sugerør

Nogle forskellige typer glas, som alle kan tåle at blive håndteret af børn...

Navne og kombinationer
For at gøre det allermest festligt, kan I selv finde på navne til drinks. Det kunne jo være noget fra børnenes hverdag, f.eks. ”Pokemon-angrebet” eller ”Hannah Montanah” eller? Drinksene kan blandes, som I har lyst, men her er lidt inspiration:

Brandbilen:
Sprite
appelsinjuice
rød MONIN 

Askepot:
Lige dele citronsaft,
ananassaft
og appelsinsaft

Filur:
Appelsinjuice
rød sodavand (lige dele)

Iskanonen:
Blå MONIN
2 dl sprite
½ dele cola
En kugle vaniljeis
Evt. Grøn MONIN

Jordbærdronningen:
1½ dl. Kærnemælk
½ dl. Solbærsaft
1 spsk. Jordbæris
Kærnemælk og solbærsaft piskes sammen og serveres med jordbæris

Grøn slim:
Sprite
Grøn MONIN

Ideer til forskellige glas:
I bund og grund kan du vælge lige præcis de glas, du synes er mest festlige. Det er ikke strengt nødvendigt at have flere forskellige slags glas. Det gør det bare mere festligt. Her kan du blive inspireret:

Det sidste touch til drinken:
Man kan få nogle rigtig fine drinksglas, hvis man tager glaskanten og dypper i MONIN og derefter i rørsukker. Man kan således lave den farve på kanten, som man ønsker.

Derefter skal der som minimum et fedt sugerør til. Klip eventuelt sugerøret til, hvis glasset ikke er så højt. Derudover kan man pynte med paraplyer og andre skøre drinkstilbehør.

Det er også superfestligt med en skive citron eller appelsin – eller f.eks. et lille stykke ananas med kant.

Og så lige den sidste ide:
Lav en festlig bardisk, hvor der enten er små laminerede billeder af drinks eller en stor plakat, hvor alle er på. Så er det nemt for børnene at vælge.

Dine tips:
Vi vil meget gerne have flere drinksopskrifter til børn, så har du en god opskrift, så læg den her under artiklen, så andre kan få glæde af den. Sjove ideer til pynt eller setup er også meget velkomne.Litteratur:

Svend Ahnstrøm: 50 skøre og spændende drinks for børn : stærke sager uden alkohol

https://perseus.aakb.dk/getfile.plex?http://forside.addi.dk/addi_get.php?id=34619338&type=forside_lille&key=f51e49e953916b9fac4a

Judith Millidge : Smoothies og juicer . Opskrifter på over 200 lækre og sunde smoothies og juicer.

Forslag til skøre navne:

Hannah Montana
Pokemon-angreb
Prinsesse Fiona (grøn drink)
Monsters Inc (blå drink)
Klamme fødder
Vikarens mareridt


En vigtig del af enhver fdselsdagsfest er forberedelserne. Her er der lagt op til forventningens glde. Involver barnet og lav hjemmelavede invitationer til den kommende fest. Det er bde billigere, mere personligt og ganske sjovt!

Her fr du den ultimative guide til sjove invitationer !
Vinteren er et perfekt tidpunkt til at hygge sammen med familien. Brtspil har bl.a. den fordel, at de kan samle generationer. Vi har spurgt Nordisk Spil, hvilke brtspil, de kan anbefale til familien.
Der er ikke noget mere hyggeligt end at tnde bl og bage snobrd. Ls med her nr Naturkatapulten giver gode rd - og en opskrift p kakao-snobrd.
Kom ned i gear med brneyoga, mindfulness og afspnding. Tag en velfortjent pause sammen med ungerne og nyd at lade freden snke sig mens brnene slapper af. Vi giver tips til forskellige former for afslapning og afspnding for hele familien og hber, det snart bliver til et vanedannende frikvarter ...

©2005-2017 Sjovforbrn.dk, Rugmarken 42, 8520 Lystrup, Kontakt Sjovforbrn.dk - Sitemap
Intet materiale må gengives uden skriftligt samtykke fra Sjovforbørn.dk