De bedste legepladser i København - Sjovforbørn.dk
        
Sg udflugter  Seneste udflugter  Fribilletter for en anmeldelse    Del

Gode legepladser i København

”Er det her dronningen leger?” spørger min søn på 3 ½ , da han hører, at vi skal i Kongens Have. ”Så vil jeg være den gode ridder.”

Vi – mine to drenge på 1 og 3 ½ år og jeg – cykler ud i København. Vores mission er at finde de fem bedste legepladser, og vi er godt forberedt. Madpakker, spande, skovle, tørre bukser og solhatte, nu skal der leges.

Leg med drager
Turens først stop er eventyrlegepladsen i Kongens Have. Hvis man fløj på en drage og kiggede ned, ville legepladsen ligne en blomst. I midten ligger to store drager og vogter på deres æg, og i hver af de fire kronblade finder vi nye udfordringer for de to små riddere.

En stolpeskov ligner en hemmelig labyrint, og her kan den mindste af ridderne fint øve sig i at gå fra stolpe til stolpe, mens storebror lister sig ind på dragerne. Hængebro over en sandgrav sætter gang i fantasien, og jeg må lade mig redde fra søuhyrerne mange gange.

Jeg bliver hurtigt en træt prinsesse i nød, og heldigvis er der flere bænke, hvor jeg kan slå mig ned, mens drengene får spande og skovle. Den lidt alternative sandkasse er god til både den store og den lille, fordi man kan grave og sidde lidt for sig selv.

Legepladsen i Kongens Have er lille og indhegnet, så børnene kan gå på opdagelse på egen hånd, uden at jeg skal være bange for, at de forsvinder. Og selvom pladsen er lille, er der udfordringer til flere aldersgrupper.

Kulissen for legepladsen er det gamle Rosenborg Slot, og Kongens Have er fin til en gåtur eller en gang tumlingefodbold. Der er altid fint og rent på legepladsen, og lige ved siden af er der både toiletter og café.

Kongens Have
Øster Voldgade
1350 København K

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Traditionel tumleplads
Vi kører en hemmelig vej ned ad Blågaardsgade og ind gennem en port, inde i en baggård parkerer familiecyklen lige ved lågen til Wesselsgade Legeplads. Ungerne tumler ud på den traditionelle legeplads. Gynger, et legetårn med rutsjebane og en stor sandkasse er lige, hvad vi skal bruge – det hele fås i to størrelser. I den ene ende leger de store børn i et højt tårn med en lidt vild rutsjebane. Den ældste af mine drenge får en tur på svævebanen og i gyngerne. Samtidig leger jeg med den lille på det lidt mindre legestativ, hvor der også er babygynger.

Pladsen er omkranset af buske og træer, den ligger lidt tilbagetrukket, og den er indhegnet. På hverdage er pladsen bemandet, og så kommer der både moon-cars og cykler frem. I den store sandkasse ligger legeredskaber, og bag sandkassen er en indhegnet boldbane.

Vi kan sagtens bruge en formiddag på den fredelige plads, og vi opdager hurtigt, at den er ret populær. Der er mange unger at lege med, og de voksne kan tage sig et hvil på bænkene rundt om pladsen.

”Vandkamp,” råber den ældste af drengene, da han ser en hane til drikkevand. Men det får jeg hurtigt stoppet, for vi skal videre til næste legeplads.

Bemandet Legeplads
Wesselsgade 12
2200 København N

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Sjov for sanserne
”Mor, må jeg godt spille musik?” er det første den 3-årige spørger om, da vi parkerer ved Sansehavens. Vi har været der før, og han huske, at der hænger en stor gongong inde i en af legepladsens hemmelige kroge.

Uden for Sansehaven står der et skilt, som fortæller, at haven slet ikke er en legeplads, men et sted hvor børn kan udforske deres sanser. Vi går på opdagelse på tigerstigen, hvor vinden suser i sivene, vi springer rundt mellem de store granitsten, og vi dufter til de mange spændende krydderurter, der står i haven. Der er også et lille soppebassin, hvor vi kan mærke det ret kolde vand, og en stor klatretræstamme, hvor vi får udfordret balancen.

Sansehaven ligger i et afgrænset hjørne af Fælledparken. I parken bliver der både spillet fodboldkampe og grillet pølser. Der er toiletter inde på Sansehavens område, og der er ikke langt til en kop kaffe eller en juice.

På vej ud af Fælledparken får vi en ekstra lille oplevelse for høresansen, da Rigshospitalets store helikopter letter fra hospitalets tag. Vi råber og vinker, måske vinker helikopterpiloten tilbage.

Sansehaven i Fælledparken
Trianglen
2100 København Ø

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Krudtuglernes paradis
Skydebanehaven er en af Københavns ældste legepladser, men den er bestemt ikke kedelig. Vi sejler en tur med den store fiskekutter, der står på pladsen, inden vi slår os ned på græsplænen med madpakken. Lillebror kan få en lur i cyklens lad, mens den store prøver kræfter med klatrevæggen. Den er lidt af en udfordring, men heldigvis er der leg for alle aldre på pladsen. Cykler, klatrestativ, vipper og gynger er rigeligt til at køre selv den mest ivrige krudtugle træt, især fordi legepladsen er kæmpestor.

Om sommeren genlyder Skydebanen af jubel og vandplask, når der er åbent for soppebassinet med det store springvand i midten. Vi kommer helt sikkert tilbage en dag, hvor der er tændt for springvandet, for vandlege er gode, når man har flere børn med – sand og vand kan deles af alle. De voksne, der arbejder på pladsen, er klar til at sætte aktiviteter i gang og til at hjælpe ungerne i legen.

Da vi triller ud af Skydebanen, trænger vi til lidt forfriskninger, og så er godt, at vi ikke er langt fra en af byens mange isbarer.

Skydebanen
Absalonsgade 12
1658 København V

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Vild med vildmarken
Der skal trædes godt til i pedalerne, før vi kommer ud til Kløvermarkens Naturværksted, der ligger lige ved Christianshavns yder voldgrav og de hyggelige kolonihavekvarterer. Naturværkstedet er et økologisk projekt, hvor der både er legeplads og værksteder.

Da vi kommer, er der en børnehave på vej ud af lågen, for i hverdagene er det mest institutioner, der bruger stedet. Men i weekenderne er der arrangementer med lege og eksperimenter, hvor man kan lære mere om natur og miljø.

Vi finder en lille bålplads, hvor vi har udsigt til søen og kan slå os ned på nogle træstammer. Luften summer af insekter, og fuglene har godt gang i forårsforberedelserne, man skulle ikke tro, at vildmarken findes midt i København.

Vi bliver nødt til at lege vildmænd, da vi finder nogle små legehytter, hvor der godt kunne bo et par vilde drenge. Den ældste dreng finder en lang pind, der kan gøre det ud for et spyd, og så går han på jagt i plantelabyrinten. Hemmelige stier og et klatretræ er spændende legesteder, når man er vandt til mere traditionelle legepladser, og Naturværkstedet har mange steder, der kan udforskes.

Vi pakker cyklen og kører hjem, men skal lige have et kort stop i Kolonihaveforeningen Vennelyst, hvor de sælger is og juice.

Naturværkstedet Kløvermarken
Kløvermarksvej 35
2300 København S

 

 

God fornøjelse på legepladserne!
Find flere legepladser i København her
.

Lea Carlsen Ejsing
Sjovforbørn.dk
6. maj 2009

  
En vigtig del af enhver fdselsdagsfest er forberedelserne. Her er der lagt op til forventningens glde. Involver barnet og lav hjemmelavede invitationer til den kommende fest. Det er bde billigere, mere personligt og ganske sjovt!

Her fr du den ultimative guide til sjove invitationer !
WOW-park er en stor udendrs legepark med mulighed for sved p panden, og hjde udfordringer i trtoppene.
Fredericia Teater har denne gang valgt en satsning af de helt store. De har valgt, at lave en musical over historien Prinsen af Egypten. Det er noget af en mundfuld Fredericia Teater har givet sig i kast med, men med de tidligere opstninger som Aladdin, Den lille Havfrue, Klokkeren fra Notre Dame...
Blokhus er et sknt sted om sommeren fyldt med glade sommergster, den dejlige strand, livet i byen og de mange udflugtsml i nrheden. MEN Danland i Blokhus har ogs masser at tilbyde gsterne i de kolde vintermneder. Her er det bare nogle andre ting, der trkker brnefamilierne til Blokhus. V...

©2005-2017 Sjovforbrn.dk, Rugmarken 42, 8520 Lystrup, Kontakt Sjovforbrn.dk - Sitemap
Intet materiale må gengives uden skriftligt samtykke fra Sjovforbørn.dk