Cupcake-sjov til brnefdselsdagen - Selvgjort er velgjort! - Sjovforbørn.dk
       
Sg brnefdselsdag  Ls om brnefdselsdage  Alle brnefdselsdagsideer  Foresl brnefdselsdag  1-2 r  3-4 r  5-6 r  7-10 r  11-14 r  15-18 r    Del

Cupcake-sjov til børnefødselsdagen - Selvgjort er velgjort!

Alt der har med kagepynt, cupcakes og hjemmelavede søde sager at gøre er rigt repræsenteret i blade, blogs og på TV for tiden, så hvorfor ikke også lade de populære kager få en fremtrædende rolle ved som aktivitet ved den næste børnefødselsdag?

Ved at lade ungerne pynte deres egne cupcakes engagerer du dem på en sjov måde og de vil nyde både processen og kagerne. Hvis du oven i købet sørger for små papæsker til de færdige kager kan de desuden opleve stoltheden ved at have et par selvpyntede kager med hjem til mor og far efter festen (kan købes på nettet eller prøv at tale pænt til din lokale bager).

Udgangspunktet for hele menageriet er naturligvis en ordentlig portion Cupcakes. Til børn kan det varmt anbefales at vælge minicupcakes så de har mulighed for at prøve flere forskellige variationer af pynt end hvis der er tale om store cupcakes. Benyt din favoritopskrift (på muffins eller cupcakes) eller søg inspiration på nettet.

Alt efter børnenes alder beregnes minimum 4-6 minicupcakes pr. barn – De spiser næppe dem alle, men kan snildt pynte dem.

På traditionelle cupcakes tyller man frosting, mousse eller lign. oven på i en såkaldt ”swirl” (du presser frostingen ud på kagen i en cirkel udefra og ind mod midten) eller en rose (hvor du starter i midten af kagen og går i cirkler ud mod kanten).

Alt efter fødselsdagsgæsternes alder og hvor eventyrlysten du er kan du enten forberede kagerne med frosting inden, eller lade dem selv forsøge sig. Tylposer og tylspidser kan du finde i de fleste isenkrambutikker og større dagligvarebutikker, samt naturigvis på nettet.
Den super nemme mousse er stiftpisket flødeskum som du forsigtigt blander marmelade i til den ønskede smag opnås (endelig ikke hverken friske eller frosne bær til denne metode da det bliver for tyndt).

Opskrift på chokoladefrosting:

8 dl. Flormelis
170 gr. Smør (godt blødt)
2,5 dl. Kakaopulver
2½ tsk. Vanillesukker
1 dl. Varmt vand

Det hele piskes sammen ca. 5 min. til en luftig masse, som kan benyttes med det samme


Hvis du ikke har mod på at kaste dig ud i at tylle frosting oven på kagerne, kan du sagtens (især til mindre børn) bare benytte almindelig glasur og så lade ungerne gå amok i krymmel m.v.

Hvor meget forskelligt krymmel du ønsker at give børnene at vælge imellem er naturligvis helt op til temperament, smag og behag. De fleste større dagligvarebutikker har i dag et ret stort udvalg i krymmel og kagepynt, men skal det være lidt vildere kan du også købe ind i en af de mange velassorterede kagebutikker på nettet.

F.eks. kan du købe sukkerøjne – lige til at sætte på en cupcake, som dermed forvandler sig til et monster eller en frø eller noget helt tredje.

Især til tøsefødselsdagene er det populært med spiseligt glimmer, men husk at sikre dig at der er tale om pynt som er spiseligt. Nogle varer sælges som ”non toxic” og de må gerne komme på pyntede sukkerfigurer m.v., men ikke spises.

Hvis du selv er kagetosset ligger du måske inde med noget fondant og en håndfuld udstikkere så der ligefrem kan laves små sukkerblomster. Fondant er en sukkermasse som kan formes præcis som modelervoks eller fimoler (men kan spises), og børnene er faktisk ofte ganske fremragende til at modelere fantasifulde figurer, fordi de endnu har den der umiddelbare tilgang til deres kreativitet og på skønneste vis bare kaster sig ud i det.

Færdiglavet fondant, og farver hertil kan købes i mange af landets Kop og Kande butikker og i kagedekorationsbutikker på nettet.

God fornøjelse !

Sus Warming
Skribent Sjovforbørn.dk

 








 

Ungerne vil sgu ha skattejagt hver gang! Kniber det lidt med opfindsomheden? S ls med her og f det hele serveret p et slvfad.

N DET FR DE ANDRE FORLDRE !!!
Kom ned i gear med brneyoga, mindfulness og afspnding. Tag en velfortjent pause sammen med ungerne og nyd at lade freden snke sig mens brnene slapper af. Vi giver tips til forskellige former for afslapning og afspnding for hele familien og hber, det snart bliver til et vanedannende frikvarter ...
Der ligger mange sknne storbyer i Europa, hvor der ogs er masser af spndende oplevelser for brnene. Men srligt Barcelona har grebet mig og mine brn. Det er en smuk og interessent by, der byder p forskellige oplevelser for hele familien.
Mine brn var bestemt ikke for gamle til at besge Lego House og det var jeg heller ikke. S find dit indre legebarn frem, tag p familieudflugt og glem ikke at tage en tur i klderen og lre om historien bag Lego familien og ikke mindst Lego klodsen. God tur !

©2005-2017 Sjovforbrn.dk - Intet materiale må gengives uden skriftligt samtykke fra Sjovforbørn.dk