Blhygge i baghaven Det er et sikkert brnehit - Sjovforbørn.dk
        
 G tilbage Tilbage..   Sg i kalenderen  Min huskeliste  Brtspil for hele familien  Brnebogs-anmeldelser  Foresl arrangement    Del

Bålhygge i baghaven – Det er et sikkert børnehit!

Da jeg var barn og boede laaaangt ude på landet, havde vi naturligvis et rigtigt bålsted, komplet med sten omkring og med træstubbe hele vejen rundt, så man kunne sidde med sit snobrød og hygge med hele familien.

Nu bor jeg i parcelhus, og skal der være plads til trampolin, gynger, legehus mm. , ja så må vi jo gå på kompromis et sted. Vi købte for mange år siden et flytbart bålsted, sådan en støbejernsting, der f.eks. kan placeres på terassen og så blot flyttes væk, når bålhyggen er forbi.

Min mellemste søn er fuldstændig tosset med pandekager, og vi havde et stykke tid gået og luret på et rigtig smart stykke tilbehør til vores bålhygge, og midt i det gode vejr besluttede vi os til at købe det.  Man kan nemlig få sådan et smart ”tre-ben” til at sætte hen over bålet, og på det kan man så hænge riste eller gryder hen over ilden. Systemet hedder Bon-Fire, og man kan købe en masse smart tilbehør, så det bliver supersimpelt at lave forskellig mad over bålet.

Vi tændte bålet, og straks røgen steg op, fyldtes vores have af nysgerrige nabobørn. Vi samlede Bon-Fire og satte den hen over bålet, og så var vi klar. Så monterede vi risten og tog pandekagepanderne frem. De er rigtig smarte, for de er lavet med en lang holdestang, så børnene kan passe deres egne pandekager uden at skulle stå helt tæt på røgen.

Og her er risten god, for den gjorde, at børnene kunne hvile panden der næsten i vatter :) Det var et stort hit. Alle børnene (fra 4 år til 9 år) holdt selv deres pandekagepander. Far puttede smør på, dej på og vendte pandekagerne, og mor sørgede for syltetøj og sukker. Selvom der gik lang tid imellem hver pandekage (især når man er 6 børn) så hyggede børnene sig. De gik lidt til og fra bålet, men tabte ikke interessen.

Senere lavede vi også aftensmaden på risten, og det fungerede glimrende. Det er nemt at hæve og sænke grillristen, og det er bare så hyggeligt med flammerne og gløderne.

Hvad kan man lave?
Udover pandekagerne og pølserne på grillristen, så kan man jo også varme kakao i en gryde over bålet, eller man kan poppe popcorn. Bon-Fire har samlet nogle inspirerende opskrifter, som du gratis kan finde her: http://www.bon-fire.dk/data/images/pdf%20filer/opskriftshæfte.pdf  Her finder du også en super vejledning til hvordan du laver et godt bål.

Verdens bedste pandekagedej…
….den får du lige opskriften på her (til ca. 20 pandekager)
6 æg
50 gram smeltet smør
4 dl. mælk
2 spsk. sukker
Korn af 1/2 stang vanille
2 dl. appelsinsaft
6 dl. Hvedemel

Appelsinen er med til at gøre pandekagen rigtig frisk. De børn vi serverede den for, sagde i hvert fald at de var de bedste de havde fået – og vi måtte give dem ret :)

Hvis du har lyst til at prøve nogle anderledes pandekager, så kig ind på http://www.pandekager.dk eller gå på http://www.dk-kogebogen.dk og søg efter pandekager.

Bon-fire
Du kan læse mere om systemet på www.Bon-Fire.dk , hvor de dog ikke sælger systemet, men kan henvise til en forhandler. Vi købte vores til en fordelagtig pris i Bo Grønt, men også Bauhaus og Bilka og Kvickly ser ud til at forhandle det. Du skal regne med ca. 1.000 til 1.200 for et startsæt med tre-ben, rist og gryde. Pandekagepanderne fik vi for kr. 150,- pr. stk.

Mette Juhl
Sjovforbørn.dk
April 2010 

Det er nu hvor vejret bliver bedre, at vores brn mdes med de andre brn i kvarteret. Og skal vi holde dem lidt vk fra computeren, s skal vi finde p noget sjovt. Vi har fundet 10 sjove lege, der egner sig supergodt til villavejen, det grnne omrde eller den lille skov.

Lad mig sige det, som det er. Jeg har faktisk kun vret i Rom en eneste gang, og det endda kun i en weekend, hvor min datter og jeg skulle til koncert. Vi ville dog se s meget som muligt i denne smukke by, s det endte med, at vi brugte mere tid p at transportere os frem og tilbage mellem de forsk...
Der ligger mange sknne storbyer i Europa, hvor der ogs er masser af spndende oplevelser for brnene. Men srligt Barcelona har grebet mig og mine brn. Det er en smuk og interessent by, der byder p forskellige oplevelser for hele familien.
Fredericia Teater har denne gang valgt en satsning af de helt store. De har valgt, at lave en musical over historien Prinsen af Egypten. Det er noget af en mundfuld Fredericia Teater har givet sig i kast med, men med de tidligere opstninger som Aladdin, Den lille Havfrue, Klokkeren fra Notre Dame...

©2005-2017 Sjovforbrn.dk, Rugmarken 42, 8520 Lystrup, Kontakt Sjovforbrn.dk - Sitemap
Intet materiale må gengives uden skriftligt samtykke fra Sjovforbørn.dk