Børnefilmklubber - Sjovforbørn.dk
           
Søg udflugter  Seneste udflugter  Fribilletter for en anmeldelse    Del denne side på Facebook

Frække, frygtelige og følsomme film - Se dem i børnefilmklubben !

Over hele landet er der rige muligheder for at finde en børnefilmklub, hvor dit barn kan få filmoplevelser af bedste kvalitet i samvær med andre glade unger. Grib chancen og giv dit barn en unik mulighed for at se film, der sætter spor.

Danske Børne- og Ungdoms Filmklubber
DaBUF er en uafhængig organisation, der har mange år på bagen. Traditionen med at se gode børnefilm er lang og fin. Foreningen blev stiftet tilbage i 1952 under navnet "Danske Børnefilmklubbers Landsforening". Siden da er "Børnefilmringen" og "Dansk Skolebio" lagt med ind i DaBUF.

Foreningen dækker primært 35 mm biograffilm filmklubberne, men også DVD filmklubber er med.

Store oplevelser for få penge
Prisen, som afhænger af hvad den lokale filmklub vedtager, er for et barn cirka kr. 75 - 125 kr. pr. år. For den pris vises typisk 6 film i løbet af sæsonen. Det giver rundt regnet højest tyve kroner for en tur i mørket, hvor filmeoplevelsen er tryg, rar og varm. Her står frivillige voksne, der brænder for den gode film, klar. Altså helt igennem en kvalitet for få penge!

Ungerne elsker film - i mørket
DaBUF har da også stor succes og har med sine cirka 70 klubber et medlemstal på omkring 55.000 medlemmer. Klubberne bestemmer selv hvilke film, de vil vise på lærredet, og hvilken aldersgruppe, der skal være deres primære målgruppe. På landsplan er der børne- og ungdomsfilmklubber, der viser film til børn fra cirka 3 år og op til teenagers på 16 år.

Grib røret - kontakt den lokale filmklub!
På trods af sin store succes kan det til tider være lidt sværtEksempel på en filmpakke fra Århus Skolebio at få øje på DaBUF. Hjemmesiden http://www.dabuf.dk/ er ikke fyldt med informationer til forældre og større unger, der gerne vil vide noget om filmklubben. Oveni er der mange af de lokale filmklubber, som ikke har en hjemmeside, og dermed kan det være vanskeligt at få information om priser, programmer og tider blot ved et tryk på en knap. DaBUF er imidlertid drevet af engagerede frivillige ildsjæle, der hjertensgerne vil tage telefonen eller besvare en mail med spørgsmål, så det er let at få svar på sine spørgsmål. Så giv dit barn chancen for gode filmoplevelser i mørket - dér hvor film skal ses!

 

PS. Husk at der kan være enkelte børnefilmklubber, der ikke er med i DaBUF.

Tjek med din lokale biograf, om der hos dem er en børnefilmklub!

Du kan også forhøre på børnebiblioteket, hvis du gerne vil give dit barn særlige filmoplevelser!

Nyttige links

Danske Børne- og Ungdoms Filmklubber DaBUF: www.dabuf.dk

Dansk Film Institut DFI: www.dfi.dk

Medierådet for Børn og Unge.
Her kan du bl.a. læse om mærkningsordningerne på film og hvad de betyder for dig og dit barn.

Mulighed for at tilmelde sig forskellige nyhedsbreve. Blandt andet et fremragende nyhedsbrev "Filmvurderinger for børn og forældre", der holder dig underrettet om film, der egner sig for børn. Du kan læse om de vurderinger som Medierådet for Børn og Unges vurderingsudvalg har truffet for både for film, video og DVD. Det giver en bedre mulighed at følge med i det enorme udbud af film - og du kan bedre vælge det der passer til dit barn!
http://portal.medieraadet.dk/

Filmmagasinet Ekko der beskæftiger sig med alle typer film dvs. både voksen og børne- og ungdomsfilm. Mulighed for at tilmelde sig nyhedsbrev. www.ekkofilm.dk

 

 

Nønne Lønne Votborg
Sjovforbørn.dk
16. september 2009 

Din kommentar til artiklen?

Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Du skal være medlem og logget ind for at kunne skrive i forummet. Log ind ved at trykke på linket lige under søgefeltet i toppen af siden. Hvis du ikke er medlem endnu, kan du blive det ved at trykke her. Det er 100% gratis at være medlem på Sjovforbørn.dk.

Vi har fået en helt ny arrangementskalender på Sjovforbørn.dk. Fremover kan du se alle de sjove arrangementer i hele landet, for vi har slået os sammen med Kultunaut om at lave den bedste kalender for børnefamilierne.

Klik her for at søge i kalenderen
Kør-selv ferie er en afstressende måde at holde ferie på, du har selv kontrollen over tempoet og pauserne undervejs. Når du kommer rundt i landet, vælger du selv dine destinationer undervejs. Afhængig af programmet vælger du selv, hvor mange dage du vil være i hver by. Desuden er du ikke afhængig af...
Det er efterårsferie og turen går mod Nymindegab. Her ligger et af Danmarks nyeste feriecentre – Seawest – som er bygget i 2006. Vi besøgte feriecentret i 2009 med sønnike på knap 4 år, og nu er vi så tilbage med 3 store drenge på 8, 11 og 13 år. Og vi er ærligt talt lidt spændt på om feriecentret k...
I Københavns indre by finder man 4 spændende museer, som på hver deres måde fanger børn og voksnes opmærksomhed. De fire museer kan besøges hver for sig, eller kombineres på kryds og tværs – ligesom de selvfølgelig kan ses alle sammen med en rabat på indgangsbilletterne.

©2005-2013 Sjovforbørn.dk, Grønnegade 93, 1., 8000 Århus C, Kontakt Sjovforbørn.dk - Sitemap
Intet materiale må gengives uden skriftligt samtykke fra Sjovforbørn.dk - Se også www.Spassfurkinder.de for sjov i Tyskland