Brandgode tilbud p brnebiblioteket - Sjovforbørn.dk
    
Sg udflugter  Seneste udflugter  Fribilletter for en anmeldelse    Del
Brandgode tilbud p brnebiblioteket
Et overfldighedshorn af underholdning og viden


Kender du dit børnebibliotek og alle de forskellige tilbud, det har? Børnebiblioteket er mulighedernes land, og det hele venter bare på jer – helt gratis!
Bøger er altid godt, men den tid er for længst forbi, hvor det alene var gode billedbøger, oplæsnings bøger, læs-let, pegebøger og romaner, du kunne få med dig hjem under armen.

Ny låner
Er du og dit barn nye lånere vil det tit være en god idé at besøge børnebiblioteket og tale med en bibliotekar for at få en introduktion til stedet.
Alle biblioteker kan principielt tilbyde de samme ydelser, men de er natuBørnebiblioteket i Viborgrligvis vidt forskellige alt efter størrelse, hvor I landet vi befinder os, og hvad man har valgt at satse på lokalt. De fleste steder vil barnet få et børnelånerkort, mens voksne lånere blot bruger sygesikringskortet. Det er gratis at blive oprettet som låner og låne materialer, så længe I overholder udlånsfristerne.

Bemærk, at der altid er væsentlig billigere bødesatser for børn end for voksne, så det er vigtigt at låne barnets materialer på børnelånerkortet.
Enkelte steder i landet har man valgt, at børn ikke skal betale bøder for de materialer, der afleveres for sent.

Det kan du låne!

 • Bøger
 • Tegneserier
 • Bog på CD: lydbog
 • Bog på mp3: lydbog
 • Bog + CD med bogen indtalt på CD - tit kaldet LæSELyt eller Lyt & Læs
 • Musik CDere
 • Cd-rom
 • DVD film
 • Spil til PC
 • Spil til Playstation 2
 • Spil til Playstation 3
 • Spil til Nintendo Wii
 • Spil til X-box  
 • Spil til Gameboy
 • Legetøj - motorisk, sprogligt og sjovt! Legetøjet finder du tit under navnet ”Legeteket”

Der kan være små afvigelser fra bibliotek til bibliotek alt efter,Roskilde børnebibliotek hvad man har ønsket at prioritere. Det er især indenfor konsolspil, bibliotekerne har forskellige indkøbspolitikker.
På visse biblioteker er der et øvre loft over, hvor mange styk af hver type materiale hver låner må have med hjemme af gangen.  Der kan også være en begrænset udlånsperiode på kun 7 dages udlånstid på de virtuelle medier (spil og film), men du kan altid gå ind via biblioteks hjemmeside og forsøge at genlåne dvs. forlænge låneperioden. Det vil kunne lade sig gøre, hvis der ikke er andre lånere, der er skrevet op til dét, du har hjemme. Husk at aflevere så hurtigt som muligt, da der tit kun er et eksemplar af hver titel, og mange, der gerne vil låne det samme. Lær fra starten dit barn at passe godt på de ting, I låner. Der er mange børn, der skal låne de samme ting, som har kostet mange penge.

Læg mærke til, at reglerne om ophavsret på de virtuelle medier (PC-spil, DVD-film og konsolspil) gør, at prisen for samme produkt er betydelig højere i biblioteks regi end i almindelig handel. Der kan være adskillige hundrede kroner til forskel. Det betyder, at I skal passe særlig godt på de materialer, I låner fra biblioteket, da I altid har erstatningspligt!

HVejle Børnebibliotekerlig hygge i rare omgivelser
På biblioteket kan du og dit barn opleve en masse sjove og hyggelige ting! Indretningen gør, at det altid er værd at tage forbi biblioteket og hygge sig i de rare omgivelser. Til de mindste vil der være legetøj og andre sjove ting, mens de større børn kan bruge PC eller hygge i sofaen med en tegneserie. Børnebiblioteket er absolut også et værested. I er altid velkomne til at tilbringe en stund dér – også uden I behøver at låne noget.

Arrangementer og aktiviteter
Indimellem vil børnebibliotekarerne arrangere forskellige ting for de forskellige aldersgrupper. Film, teater, smykkeværksted, Nintendo Wii konkurrence, manga tegnekursus, oplæsning og andre skøre, skæve og skægge aktiviteter er bud på noget, I måske vil kunne opleve. Hold øje med bibliotekets hjemmeside og lokalavisen. Vær opmærksom på, at der indimellem skal reserveres billetter, da der kan være tale om et max antal pladser til filmfremvisninger, show, musik, teater og gøgl m.m. Måske kan du abonnere på et nyhedsbrev fra biblioteket.

Brug biblioteket hjemmefra
Du kan søge og reservere materialer hjemmefra, som vil blive fundet frem og sat på en hylde klar til afhentning. I dag kan du søge både blandt de materialer, dit eget bibliotek har, via deres hjemmeside eller vælge at gå i bibliotek.dk, hvor materialer fra alle landets biblioteker er klar til dig. Det er dog en god idé at vælge noget fra dit eget bibliotek, så længe det tilfredsstiller dit og dit barns behov, da det kræver mange ressourcer at skaffe store mængder materialer hjem fra hele landet til dig. Bibliotek.dk er imidlertid et fremragende supplement, når du ikke kan finde det, du søger, på det lokale bibliotek. Læs også om Filmstrimlen.dk, hvor du kan låne film hjemmefra her

Børnebibliotekets hjemmeside – til børn og forældre
Det lokale børnebibliotek vil altid orientere om deres tilbud via bibliotekets egen hjemmeside, ligesom børnebibliotekarerne også tit linker til særlig gode sider, som de ved, børn i forskellige aldre vil synes om, og hvor kvaliteten er i orden.
Spørg Olivia og Kloge Åge er bibliotekernes kendte hjemmesider for børn. Bibliotekerne har i de sidste år haft meget stor fokus på den virtuelle udvikling. Vi er på mange måder på vej imod et meget mere interaktivt børnebibliotek, mener mange!
Folkebibliotekerne og fortællevirksomheden Copenhagen Bombay lancerer netop nu et nyt spændende website for tweens. Pallesgavebod.dk hedder den nye site, der vil blive lanceret ved en event den 26. marts 2010. Med den nye website får alle de danske børnebiblioteker én stor flade med masser af tilbud til de større børn. Her kan de spille spil, læse anmeldelser, finde interviews med kendte personer og kaste stjerner efter deres favoritbog eller 'disse' deres hadefilm. Der er selvfølgelig også konkurrencer, afstemninger og quizzer.

En verden af muligheder
Børnebibliotekerne er fulde af farver, stemning og nybrud. Her finder I masser af spændende tilbud, men selvfølgelig er der store forskelle fra bibliotek til bibliotek. Nogle steder er der tænkt på den travle børnefamilie med ”Lykkeposer”, der er blandet med masser af gode film, bøger og spil til hele familien. Lykkeposer går også under navnet ”Fix og Færdig pose”. Andre steder har de en boggave til jeres barn på dets fødselsdag, så I kan få en fin bog med hjem. Måske bor I et sted, hvor biblioteket sørger for legestue. Eller også kan det være, at dit barn kan glæde sig over et bibliotek, der står for et Lektieværksted med frivillige. Børnebibliotekerne sprudler af virkelyst og initiativ. Her er masser af tilbud til dig og dit barn!

Husk at du og dit barn kan sætte præg på biblioteket ved at fortælle, hvad I godt kunne tænke jer. Det er jeres bibliotek, så derfor er det vigtigt, at I fortæller, hvilke ønsker og behov I har.

 

Nønne Lønne Votborg
Sjov for børn 
Links

Palles Gavebod: http://www.pallesgavebod.dk/

Spørg Olivia: http://www.spoergolivia.dk/

Anmeldelser af nye bøger: http://æseløre.dk/


En vigtig del af enhver fdselsdagsfest er forberedelserne. Her er der lagt op til forventningens glde. Involver barnet og lav hjemmelavede invitationer til den kommende fest. Det er bde billigere, mere personligt og ganske sjovt!

Her fr du den ultimative guide til sjove invitationer !
Nr den vejrguderne byder p regnvejr, hvilket de jo som oftest gr, s har vi brug for at finde p noget sjovt at lave indendrs.
Lad mig sige det, som det er. Jeg har faktisk kun vret i Rom en eneste gang, og det endda kun i en weekend, hvor min datter og jeg skulle til koncert. Vi ville dog se s meget som muligt i denne smukke by, s det endte med, at vi brugte mere tid p at transportere os frem og tilbage mellem de forsk...
Mine brn var bestemt ikke for gamle til at besge Lego House og det var jeg heller ikke. S find dit indre legebarn frem, tag p familieudflugt og glem ikke at tage en tur i klderen og lre om historien bag Lego familien og ikke mindst Lego klodsen. God tur !

©2005-2017 Sjovforbrn.dk - Intet materiale må gengives uden skriftligt samtykke fra Sjovforbørn.dk