Brandgode brneapps! - Sjovforbørn.dk
        
 G tilbage Tilbage..   Sg i kalenderen  Min huskeliste  Brtspil for hele familien  Brnebogs-anmeldelser  Foresl arrangement    Del

Brandgode børneapps!

I løbet af kort tid har vi taget de fantastiske apps til os, og selvfølgelig skal ungerne også tilgodeses med brandgode børneapps! Vi har fundet en perlerække af de allerbedste gratis af slagsen, der er lige at gå til for ungerne og deres voksne. Glæd jer til massevis af leg og læring når ungerne udforsker de sjove apps. Timevis af sjov venter forude. Ganske gratis!

Apps til rollinger

Vi har håndplukket de allerbedste gratis apps til småbørn og mindre børn, der er nysgerrige og gerne vil lege med mor eller fars iPhone. Små begyndere kan starte her.Cirkeline

Cirkeline Her kan I nyde flot grafik, en god fortællestemme og enkle opgaver, der tiltaler de mindre børn. Der er flere sjove muligheder i den gratis version og Cirkeline er absolut anbefalelsesværdig. Prøv fx at give Cirkeline de sødeste kjoler på eller leg vendespil. Eller hvad med at finde ost til musene? Hanne Hastrups lille charmeprinsesse i den prikkede kjole er altid et godt gensyn og fungerer rigtig flot som app.  I kan alle sammen nyde de herligste sange fra Cirkelines skønne univers.

LEGO Duplo-spil
er super sjove og såre simple spil for de allermindste børn, der netop har fået lov at lege med en iPhone. Vi er på besøg i dyrenes verden og hilser på i Zoo, når legen går i gang. LEGOS gratis duplo spil garanterer at barnets første møde med spil på telefonen bliver morsomt og succesfuldt, fordi det er såre enkelt. I sagens natur er spillet en reklamesøjle for LEGOs kendte produktserie til netop de små forbrugere, men det fungerer fint og ordentligt. Lyd og grafik er klar og tydelig, sådan som de små brugere behøver. Ikke mindst de to små film, der viser hvordan spillet fungerer, er søde og charmerende. Det er slet ikke til at stå for, når man må vælge mellem plastre til den skadede giraf. Skal det være med hjerter eller små skyer. Super kært!

Simple Draw
er et uhyre enkelt tegneprogram for de allermindste. Her er tegnebræt – eller tegnepapir - og farverne sort, rød, grøn, blå og gul. Stregtykkelsen kan desuden varieres i 5 forskellige tykkelser. Når barnet tegner med én finger, så maler det på lærredet, men stryges der to fingre ned over skærmen, så vender lærredet sig om og vuSound Touch Litepti kommer penslerne og farverne frem! Med to fingre over skærmen er barnet klar til at male videre igen. Mere kompliceret bliver det ikke!  Simple Draw er bestemt et godt sted at starte de kunstneriske udføjelser.

Sound Touch Lite
giver de mindste børn et flot møde med hele 180 lyde og fine billeder af alverdens dyr og mennesker. Enkelt, sjovt og lærerigt for de små at opleve med lyd og billeder, der både består af foto og tegninger. En god begynder app.

Rasmus Klump
app til 3-6 årige. Kom med Rasmus Klump i biografen og se tegnefilm, eller prøv et vendespil for de mindste ligesom der er malebog og meget mere! Hør også historien ”Rasmus Klump & Pildskadden på eventyr” blive læst højt. Allersjovest er det nok at lege ”Find Holger” i en Rasmus Klump version. Mon ikke de små brugere vil synes godt om det?! Rasmus Klump er en klassisk app for de mindste, der nemt kan overskue opgaver og univers. Ideen er naturligvis at du får lyst at købe flere Rasmus Klump produkter. Glæd jer til hygge og fin fornøjelse hånd i hånd med vores gode gamle ven Rasmus Klump.

Matemaslik
er et fornøjeligt og fint dansk lille matematikspil, hvor den gratis version henvender sig til de små og helt nybegyndere udi matematikken. Rammen er noget så sødt og lækkert som slik og søde sager, mens spillet træner barnet i de fire regnearter og vores 10-talsystem. Eksempelvis skal barnet udpege de forskellige tal, fylde de rigtige antal slik i poser og give slik til personerne. Det gode ved spillet er, at spillet kombinerer opgaveanvisning med dansk tale (auditiv læring) og visuelle virkemidler på skærmen på fin pædagogisk vis. Matematik for familiens mindste.

Toca Boca
er ikke navnet på ét spil men derimod på en producent der præsenterer en hel perlerække af fine spil til de mindre børn! Toca Bocas gratis versioner er alle super skønne og sjove. Alle er de spækket med fin underholdning, leg og læring – og herlig stemning ikke mindst. Fra Toca Boca finder du b.la. Kitchen, Hair Salon og Doctor. Anbefales på det varmeste!

Apps til junior

Til børnene i indskolingen findes der et væld af sjove, skægge og lærerige apps. Her har vi udvalgt en række helt gratis af slagsen. Lige til at hente til timevisMax and the magic marker fornøjelse!

Max and the magic marker En supersjov tegne app hvor du skal holde tungen lige i munden. Her skal nemlig både tegnes og spilles løs på den bane du selv tegner undervejs i spillet. Når der kommer stiplede linjer skal spilleren tegne – fx en bro, der er nødvendig for at krydse en flod. Du iler af sted og samler orange bobler med maling til din tusch – og får dermed lov at tegne! Et sejt og sjovt spil mener vores anmelder på ti år. Grafikken er veludført og flot!

Pixeline Skolehjælp
tilbyder i deres gratis version 2 minispil: Lær alfabetet og Actionspillet, hvor man skal befri fabeldyrene fra Den Sorte Ridder. Som altid når det gælder Pixeline er kvaliteten i top, men vær opmærksom på at der undervejs er tre låste spil (der koster 18 kr i appstore). De to gratis spil har tre sværhedsgrader hver. Jo sværere barnet vælger sin opgave, des større vil belønningen i hjertepoint tilsvarende blive. Glæd jer til sød musik og charme fra Pixeline der kan underholde børn i alderen 4 – 10 år.
Pixeline Stjernehotellet
er en anden klassiker, der varmt kan anbefales at tjekke ud. Her venter der også megen fin underholdning.

Trampolinhop
er egentlig en del af kampagnen Hop med hovedet som Børneulykkesfonden, Forbrugerrådet og Sikkerhedsstyrelsen sidste år gik sammen om, men her kan ungerne fint more sig samtidig med, de bliver klogere på deres egen sikkerhed. Hvorfor ikke spare turen til skadestuen og al for meget plaster, hvis ungerne kan kombinere hygge, sjov og læring om deres egen sikkerhed med denne fine app? Den får i hvert fald Labyrinth Liteen fin anbefaling herfra! Sund fornuft og sjov i ét.

Labyrinth lite
Så er det tid til at finde finmotorik, tålmodighed og balancesans frem. I dette labyrintspil sidder du med den gode gamle trækasse præcis som var det virkelighed. Du skal nu føre kuglen gennem labyrinten, uden den vel at mærke falder ned i hullerne før den er ved vejs ende! I stedet for at vippe med en stor trækasse skal barnet vippe skærmen, og får en rigtig fin mulighed for at træne og styrke sin finmotorik samtidig med der er lagt op til hygge og sjov. Vanedannede og morsomt siger både mor og barn her i familien. Store søskende og forældre kan selvfølgelig sagtens være med!  De allervanskeligste baner tilkøbes, men her er masser af udfordringer. Et rigtig fint koncentrationsspil for junior!

FingerPiano Lite
er et super charmerende og fikst mini-klaver til de mindste og deres større søskende. I den gratis version kan du få lov at prøve kræfter med 11 numre og klaverlyden er fin og velklingende. Musikken er primært klassisk – de velkendte numre af Chopin og Beethovens – og så er der selvfølgelig en enkelt julesang. Princippet er præcis som i de forskellige Guitar Hero-spil. Du lytter først til numrene. Derpå er det din tur til at spille og få den rigtige musik frem! Du kan indstille tangenternes størrelse (to størrelser). Udfordringen er først og fremmest af få hastighed nok på, så tonerne kommer til at hænge sammen og den klassiske musik kommer til at lyde genkendelig. Min anmelder på ti år synes det var rigtig sjovt at sidde med, og hun fik relativt hurtigt et resultat ud af det, som hun selv var godt tilfreds med! Børn fra cirka fem år vil med held få noget godt ud af FingerPiano Lite.

Puppet palls
er et genialt bud på dukketeater for de lidt større børn og deres søskende – ja, hele familien kan fornøje sig med denne flotte app. Du kan vælge op til fire dukker og flere baggrunde inden du optager dit teaterstykke. Testpersonen på ti år forsøgte sig først med en eventyrlig fortælling på dansk. Senere da hun havde tjek på teknikken – der er ganske ligetil – blev der indspillet en lille fortælling på engelsk. Det er oplagt aWhere is my water?t bruge dukketeatret til at træne barnet evne til at formulere sig – hvad enten det gælder dansk eller et fremmedsprog. Puppet palls kan fint benyttes alene men I kan også side to og hygge jer med at lave et lille teaterstykke! Sock Puppets er et andet herligt bud på et dukketeater-app der også må nævnes og roses i samme åndedrag som Puppet palls. Begge er enkle og ligetil at bruge, og indbyder til at barnet bruger sin fortælleevne på bedste vis.

Where’s my water?
er en anmelderrost børneapp, der bygger på Tetris-spillets principper. Spillet er lavet af Disney, og det er da også en fantastisk flot grafik. Vi tager ned i kloaksystemet under byen, hvor krokodillen er kommet til at mangle vand i sin bruser – fordi den bader al for meget (mon nogen kender det?). Nu skal vi hjælpe krokodillen med at skaffe vand, men nogen har spærret vandvejene til bruseren. Barnets opgave er nu at få fundet ud af, hvordan vandet kan føres tilbage gennem det snirklede system af vandingskanaler.

Fortællinger om Bærfolket
er som navnet antyder en række historier om et bærfolk. Glæd jer til højtlæsning af Sebastian Klein, når ”Den Gamle Fabrik” lokker med fire små søde historier bestilt og skrevet hos mesterforfatteren Lene Kaaberbøl. Som altid når der er Lene Kaaberbøl der står bag, kan man nyde en stemningsfuld historie fuld af hygge. 

Apps til tweens

De store unger elsker også at lege med alverdens apps. Her er der rigtig mange muligheder for at øve sig i forskellige fag fra skolen – på en super sjov måde vel at mærke. Gode, gratis apps er der også et væld af og dem giver vi dig et par fif til her.
Ordspil
Krydsord er en klassiker hvor du kan få 5 gratis krydsord i den gratis version, og det er rigtig fin leg og læring til de største børn. Vore testperson synes grafikken var ”vildt godt lavet” fordi det lignede et krydsord i et blad med krøllet papir og ligger lidt skævt! Eneste lille anke er, at Krydsord ikke retter til slut og dermed kan brugeren ikke tjekke om facit er korrekt. Der er megen god underholdning og hygge frem for alt at finde i Krydsord. Både for børn og voksne!

Ordspil
fra FUGO hører til i gruppen af gode, gratis krydsordsspil. Her staves og spilles på tid mod onlinespillere. Enkelt og overskueligt så pre-teenagers nemt kan være med og få en succesoplevelse. En oplagt måde at kombinere leg og læring. Du kan vælge forskellige spilsystemer. Ordspil har flere gode detaljer, der gør det til en fin oplevelse. Hovedbrud for sjov!

Pac-man Lite
Ingen liste uden vores kære Pacman! Hjælp Pacman med at spise alle ostene i det klassiske spil som mor og far med garanti har spillet som børn – bare på en meget, meget større maskine! Nu er Pacman krympet og kravlet ned i iPhonen. Det gælder om at få fat i de blinkende oste og spise spøgelserne. Lyden af Pacman spillet er lig med ren nostalgi. Spillet kan vel nok samle både små og store!

IQuarium HD
Morsomt lille spil hvor du passer en tamagotchi guldfisk i dens akvarium. Når du sørger for din tamagotchi guldfisk har det godt og spiser, optjener du nye ting til akvariet. Enkelt og klassisk spil der – mere eller mindre - kræver du kan læsUnblockMe Freee den engelske tekst for at komme i gang.

UnblockMe Free
– er en slags hovedbrudsspil. Her skal du "trække" eller "skubbe" forskellige træblokke i enten vandret eller lodret retning, for at få den røde blok ud af banen. I princippet minder spillet om en forenklet version af det berømte Rush Hours (på dansk Trafikprop), hvor man også skal få flyttet nogle brikker mhp på at få én særlig brik ud af banen. I UnblockMe Free kan du vælge sværhedsgrad: Begynder, mellem, advanceret, Expert original Free. Du kan yderligere vælgeforskellige detaljer som fx statistik.

Move It!
er i præcis samme stil og koncept som UnblockMe Free. Hovedbrudsopgaven her er også at befri en klods ved at flytte rundt på de øvrige. Super udfordrende og sjovt!

Stellarium
– er egentlig slet ikke et spil men derimod dit helt eget unikke planetarium! Via GPS vises du, hvor på (natte-)himlen de forskellige stjerner og stjernetegn befinder sig blot ved, at du holder telefonen op mod himlen. Du kan få sat navne på stjerner og stjernetegn og/eller hjælpelinjer, der viser hvor du skal finde stjernetegnene.  Stellarium er super lærerigt, fascinerende og smukt på én og samme gang. En virkelig imponerende app! Mon ikke hele familien vil få noget ud af denne fantastiske app?!


Gode blogs og nyttig inspiration

Apps er en verden af muligheder, der både er foranderlig og dynamisk på en måde det kan være svært at fatte. En god ide kan derfor være at alliere dig med en kyndig app-ekspert udi tilbuddene til de mindste. I dag er der nemlig flere, der på deres blogs skriver om apps og it for de mindste, så alle vi andre kan få lov at nyde godt af deres råd og erfaringer - enten som private forbrugere eller som professionelle undervisere og pædagoger. Du får her et par tips til en række anbefalelsesværdige sites og blogs, der vrimler med god information om den nyeste og bedste teknologi til de mindste. Følg med dér og bliv opdateret på de nyeste og bedste apps til ungerne!

Mors apps: En verden af apps til børn (af Rikke Pall) http://mors-apps.com/
Eftersidderen http://eftersidderen.wordpress.com
It i skolen  http://christiansparre.wordpress.com/
BØRNeBØGER: http://borneboger.nu/
Apps til undervisningen: Skoleapps: http://skoleapps.com/

Apps er en uudtømmelig kilde til leg og læring, så det handler blot om at gå i gang. Tit kan det være en rigtig god ide, at du som voksen jævnligt hjælper dit barn videre med nye apps selvom børnene er super skrappe til selv at prøve sig frem og tit udveksler nye titler. Måske vil du gerne at dit barn prøver noget andet og øver nye færdigheder. At engagere sig selv i spillene, er den allerbedste vej til at barnet får nogle gode oplevelser med de forskellige apps, der er er kilde til massevis af nyttig viden og mange forskellige kompetencer, selvom det ved første øjekast måske kan være lidt svært at se.

På dine præmisser og til barnets bedste

Som med alle andre elektroniske medier, hvor børnene kaster sig over spil gælder det, at det er en virkelig god ide, at du som forælder kigger forbi Medierådet for Børn og Unge : http://www.dfi.dk/Boern_og_unge/Medieraadet.aspx/. Her kan du b. la. få en guideline til en ”spilpolitik” bestående af otte gyldne råd og anbefalinger, men også blive dus med børn og unges brug af spil og elektroniske medier i al almindelighed. Med den viden i hånden er I bedre klædt på til en hverdag, hvor ungerne bruger telefon, pc og konsoller til spil i lystig stil. iPhonen og dens pendanter er spændende nye tilbud, der rummer et hav af muligheder. Udnyt dem til jeres bedste gavn og glæde.

Del dine erfaringer med Sjovforbørns brugere

Hos Sjov for børn vil vi meget gerne høre om dine allerbedste apps erfaringer. Husk, at vi sætter fokus på de gratis af slagsen i denne omgang. Skriv i kommentarfeltet og fortæl om dit barns favorit app.

Nønne Lønne Votborg & Laura Emilie Votborg 10
Sjov for børn
2012






 

Nr den vejrguderne byder p regnvejr, hvilket de jo som oftest gr, s har vi brug for at finde p noget sjovt at lave indendrs.
Mine brn var bestemt ikke for gamle til at besge Lego House og det var jeg heller ikke. S find dit indre legebarn frem, tag p familieudflugt og glem ikke at tage en tur i klderen og lre om historien bag Lego familien og ikke mindst Lego klodsen. God tur !
Blokhus er et sknt sted om sommeren fyldt med glade sommergster, den dejlige strand, livet i byen og de mange udflugtsml i nrheden. MEN Danland i Blokhus har ogs masser at tilbyde gsterne i de kolde vintermneder. Her er det bare nogle andre ting, der trkker brnefamilierne til Blokhus. V...
WOW-park er en stor udendrs legepark med mulighed for sved p panden, og hjde udfordringer i trtoppene.

©2005-2017 Sjovforbrn.dk, Rugmarken 42, 8520 Lystrup, Kontakt Sjovforbrn.dk - Sitemap
Intet materiale må gengives uden skriftligt samtykke fra Sjovforbørn.dk