Birkegrdens Haver - Sjovforbørn.dk
        
Sg udflugter  Seneste udflugter  Fribilletter for en anmeldelse    Del

Birkegårdens Haver - Vestsjælland

Langt ude på landet ligger der en perle – en oase gemt væk mellem marker, bakkede veje og græssende køer - Birkegårdens Haver. En lørdag sidst i maj, tog vi på en familietur til Birkegårdens Haver, for med selvsyn at se, hvorfor dette sted, havde fået 4 stjerner i Danske Turist Attraktioner og jeg må sige, at vi ikke blev skuffet.

Det er jo ikke Disneyland, Tivoli eller en actionpark, men en fredfyldt oase fyldt med smukke blomster og planter, spændende skulpturer og søde kælne dyr.

Vi oplevede flere forskellige parker, den japanske have, den engelske have og den danske have, og det viste sig at være fuldstændigt umuligt at føle sig stresset på noget plan.

Den japanske have.
Vi startede i den japanske afdeling, hvor hvidt perlegrus indbydende lå sirligt revet, mens vi sad og blot kunne nyde stemningen, mens al stress langsomt forlod kroppen. Den store hæk medvirkede til, at man følte sig tæt med omgivelserne og en perfekt start på, hvad der kom efter.

Det store anlæg var meget indbydende at se på. Vores datter Diana havde fra starten været lidt skeptisk, men hun nød også haven. Vi havde hjemmefra fået oplyst, at vi gerne måtte have brød med til ænderne, men i den store park mødte vi kun en and i søen, en meget mæt andrik, der overhovedet ikke så til hverken vores eller vores brøds side.

I den store park, Danmarks største Japansk inspireret have, kunne man færdes på sten ude i de anlagte søer, et scoop for ”vovehalse”, mens jeg, som bekymret mor, bad en stille bøn til, at jeg ikke skulle have et barn med rundt med våde sko – alt gik dog fint.

Nogen har tænkt sig om, da parken blev anlagt, for helt naturligt, var der placeret bænke rundt omkring, og der var rigeligt, så selv på en varm sommerdag, vil der efter al sandsynligvis være nok siddepladser. Udover bænkene, var der også små pavilloner, hvor vi oplevede andre gæster sad og nød deres medbragte mad/kaffe og te, mens de nød udsigten til springvand og park.

Vi gik via en lille buet bro over til kunstnerhaven, hvor mange figurer omkrænsede en lille sø med fisk. Nu synes vores datter, at det var på tide at besøge dyrene, så i fuldstændig naturlig forlængelse af den lille kunstnerhave, lå legepladsen med dyr.

Legepladsen
Legepladsen, eller som vores datter Diana kaldte det, familieafdelingen, var meget hyggelig arrangeret med dyr, bålplads og klatretræ.

Vi elsker dyr, så Diana var ikke sen til at smutte ind i den nye kaninløbegård, hvor man kunne nusse med kaniner og de søde små unger. En advarsel til alle forældre, kig i børnenes lommer mv, for det er bestemt ikke umuligt, at de kælne kaniner ønskes med hjem skjult i gemmerne. Det var en fryd at opleve disse dejlige dyr være så tillidsfulde og kælne, og tiden gik hurtigt.

På legepladsen var der også 2 skønne og igen meget kælne hængebugsvin, Sille og Øffe. Her var det så min mand, der lige skulle undersøge mine lommer, for hvor ville jeg gerne have et af disse dejlige dyr med hjem. De var så kælne, tillidsfulde og så utrolig søde.

Der var også en stor indhegning med får, hjorte, heste og æsler. Det var meget tydeligt, at dyrene bliver behandlet rigtigt godt, for igen var de meget kælne, selv hjorte, der jo tit er sky og tilbageholdene, kom hen for at få et lille nus på snuden.

Noget som vores datter synes var det bedste var, at man for 20 kr. kunne få en tur på et æsel. Det er jo ikke hver dag man oplever, at kunne ride på et æsel, og slet ikke på et æsel, der indlagde fotopauser undervejs. Den stoppede simpelthen op, og gik ikke før, jeg havde taget billeder – smart.

Den unge pige der trak æslet, fortalte lidt om dyrene, og at man også på udvalgte dage kunne få ture i en vogn trukket af vores ven æslet, der for resten hed Buster og det andet æsel. Æslet var, som de andre dyr, ekstremt kælen, og det virkede som om, den nød at gå turen med børnene. Bemærk at det ikke er hver dag, der er æselridning. Kun de fleste weekender og i sommerferien.

Andre ting for børn
På den anden side af cafeen så vi en stor lade, der selvfølgelig skulle udforskes. Det viste sig at være en traktor gokartbane og klatrevæg, så har ungerne brug for at få brugt lidt energi, så var her rigelig mulighed for det.

Der var også ved indgangen en lille minigolfbane, og det er jo altid populært, specielt fordi det kan spilles af alle aldersgrupper.

Cafe og butik
Cafeen viste sig at være lidt af en skuffelse, meget lang ventetid for at få maden, og ikke det store udvalg. Priserne er almindelige cafe priser, så vi valgte simpelthen kun lige at købe lidt for at prøve cafeen, hvorpå vi gik videre. I butikken havde jeg ventet, at man kunne købe mange forskelige blomster, udplantninger eller stiklinger, men udvalget var ikke så stort, som jeg havde regnet med – måske havde jeg forventet for meget, det var jo ikke en planteskole, vi skulle besøge, men blot lidt forskellig af, hvad vi kunne opleve i parken, kunne jeg godt ønske mig. Men min datter fik sig dog en kødædende plante (Venus Fluefanger), som hun straks efter hjemkomst begyndte at fodre med fluer :)

Andre haver
Lidt adskilt fra de andre haver, fandt vi Præriehaven og Klosterhaven. Meget anderledes end den Japanske have, men absolut et besøg værd.

Opgaver
Noget genialt som Birkegårdens Haver har lavet, er et stifinderark. Børn op til 14 år kan løse opgaverne ved at gå rundt i haven, og det viste sig at være rigtigt hyggeligt at finde de forskellige svar. Det gav pludselig også en baggrundsviden om de forskellige ting man mødte undervejs, og ikke bare en passiv rundtur. Vi stoppede op, talte sten, læste skilte, og vi måtte haverne igennem et par gange for at få svar på alle spørgsmål. 1. præmien for at svare rigtigt på spørgsmålene er 100 kr. så nu venter vi bare på, at vi bliver udtrukket som vinder :)

Absolut en anbefaling
Jeg med familien vil bestemt anbefale Birkegårdens Haver, og det mest fantastiske er, at bedsteforældre, oldeforældre, børn og forældre alle får en masse ud af besøget – og så har man jo noget at være sammen om – det er ikke hver dag man oplever det.

Jeg vil kort fortælle, at det er rimeligt let at komme rundt i haverne med en kørestol. Der er anlagt stier med perlegrus alle steder. Børn med handicap kan også færdes der. Man kan komme ind til dyrene, dog er der et meget højt trin ind til kaninerne, men indenfor er der god plads, og man kan sidde på høstakke.

Fårene kan godt give noget lyd fra sig, så er man den lydfølsomme type, kan det virke lidt skræmmende – her havde vi høreværn med til vores datter, og så var der ikke nogen problemer.

På Birkegårdens Havers hjemmeside http://www.birkegaardens-haver.dk, kan man med fordel læse om haverne før besøget. De holder forskellige arrangementer, bl.a. Halloween, julemarked, børnedage mv.

5/6 stjerner til Birkegårdens Haver
Tågerupvej 4, Tågerup (Vestsjælland)
4291 Ruds Vedby

Tina Magling
Sjovforbørn.dk
 

Nr den vejrguderne byder p regnvejr, hvilket de jo som oftest gr, s har vi brug for at finde p noget sjovt at lave indendrs.
Du kan faktisk snyde dig til lidt feriestemning for ganske f penge. Find et af de kommunale badelande, som lokker med over 30 grader i luften, 28 grader i vandet og kolde is i kiosken.
Mine brn var bestemt ikke for gamle til at besge Lego House og det var jeg heller ikke. S find dit indre legebarn frem, tag p familieudflugt og glem ikke at tage en tur i klderen og lre om historien bag Lego familien og ikke mindst Lego klodsen. God tur !
Lad mig sige det, som det er. Jeg har faktisk kun vret i Rom en eneste gang, og det endda kun i en weekend, hvor min datter og jeg skulle til koncert. Vi ville dog se s meget som muligt i denne smukke by, s det endte med, at vi brugte mere tid p at transportere os frem og tilbage mellem de forsk...

©2005-2017 Sjovforbrn.dk, Rugmarken 42, 8520 Lystrup, Kontakt Sjovforbrn.dk - Sitemap
Intet materiale må gengives uden skriftligt samtykke fra Sjovforbørn.dk