Discodulle - Børnefødselsdag - Sjovforbørn.dk
        
Sg brnefdselsdag  Ls om brnefdselsdage  Alle brnefdselsdagsideer  Foresl brnefdselsdag  1-2 r  3-4 r  5-6 r  7-10 r  11-14 r  15-18 r    Del

Niårige overnattende discoduller
- Her er opskriften på en fødselsdagssucces!

Jeg ved godt at det lyder rimelig overskuds – supermors – agtigt at jeg har gjort overnatning til en fast tradition til min store datters fødselsdage – det er dog ikke tilfældet det med supermoren, jeg både brøler af mine børn og har til tider lyst til at løbe skrigende bort.

Men overnatning giver virkelig bonus på samtlige konti – julelys i datterens øjne, super sammenhold og fællesskab blandt pigerne i klassen, samt ordentlige klap på skulderen og en overflod af rosende adjektiver fra de andre forældre....og ja så kan man få lov at føle sig som supermor for en dag!

Men får du nervøse trækninger og åndenød ved tanken om at have din datters (eller søns) klassekammerater sovende, så kan denne fest bestemt også afholdes med afhentning klokken 22.

Fest, drinks, overnatning og discodans var kodeordene for Anna, da vi planlagde hendes kommende fødselsdag for tøserne i hendes klasse.

Lad endelig fødselsdagsdamen være med til at planlægge festen, maden og forløbet – den tid er forbi, hvor mor her bare styrer det hele med hård hånd (derfor har jeg også fået et par unger til, så jeg stadigvæk kan få lov at styre løs lidt endnu).

Ungerne ankom fredag klokken 18.00 og blev hentet igen dagen efter klokken 10.00.

Mad
Anna valgte, at vi skulle have ovnbagte kartofler vendt i sesamfrø og olivenolie, pølser, samt grøntsagsstænger med krydderurte/cremefraiche dip. Vi droppede lagkagen og lavede i stedet en kagedame med farvet glasur og slik. Al maden er enkel og hurtig at lave, og Anna var selv med til at pynte kagedamen.

Pynt
Farvede bloklys og balloner i matchende farver, kan købes i Søstrene Grene – skriv eventuelt fødselsdagsbarnets navn på bloklys og balloner med en poscatusch eller spritpen. Anna lavede selv alle bordkortene af hvidt pap, lilla tusch og pålimede perler.

Bar
Baren var et hit og tilmed superlet at lave – jeg brugte et bræt, som jeg lagde i en døråbning på to stole. Hen over brættet lagde jeg et stykke stof og satte et drinkkort fast med et par nåle. Jeg lavede tre drinks som de kunne vælge imellem – Filur, Sys B og en Bassedrink. Indholdet var danskvand, diverse juice, rød saft, frosne bær, samt lidt fløde i bassedrinken. Det vigtigste er flotte høje glas, citron skiver, paraplyer og sugerør! Desuden kunne de ”købe” forskellige slags chips med dip.

Disco
Ungernes yndlingsdansemusik i en lang køre, samt en discoblinkende lampe, så var den hjemme.

Vi lånte lampen af en kammerat, men ellers kan man købe den i de fleste legetøjforretninger.

Det kan anbefales selv at gå amok på dansegulvet sammen med pigerne, så er linjen lagt og alle slapper af og har det supersjovt. Da vi havde danset godt igennem, delte jeg pigerne op i to og to og gav dem hver en kartoffel, som de skulle danse med mellem deres pander, derefter udviklede legen sig, og pigerne fandt på at lave kæmpe ballonbabser, som skulle holde kartoflen på plads. Tabte man kartoflen, var man ude og måtte more sig over de andre.

Sov!
Alle piger havde liggeunderlag og sovepose med, så det eneste du skal sørge for er gulvplads – og de har ikke noget imod at ligge tæt. Jeg læste en sjov historie, da de alle sammen lå i deres soveposer ved 22-tiden, så faldt roen over dem og til sidst sad jeg lidt, mens lyset var slukket og de sidste faldt i søvn ved 23-tiden. Det her var faktisk det allerhyggeligste tidspunkt på fødselsdagen.

Morgenmad
Er du bollebagetypen, så rør en dej sammen om aftenen og smid den på bagepladen om morgenen, ellers er det også fuldt lovligt med et par poser frosne fra supermarkedet, samt lidt ost, marmelade og juice.

Hjælp pigerne med at få pakket deres ting sammen en times tid før forældrene kommer, og er der boller tilovers så lad dem stå på bordet og byd på kaffe og boller, når forældrene kommer dryssende – det er superhyggeren lige at snakke lidt med forældrene og fortælle om festen og livet i det hele taget, mens ungerne leger færdig.

 

Du kan læse meget mere om kreative ideer til børnefødselsdage i Silles bog: Supersjov med ungerne.

Sille Kongstad
www.sillekongstad.dk
Sjovforbørn.dk
22. september 2009
 Nr den vejrguderne byder p regnvejr, hvilket de jo som oftest gr, s har vi brug for at finde p noget sjovt at lave indendrs.
Blokhus er et sknt sted om sommeren fyldt med glade sommergster, den dejlige strand, livet i byen og de mange udflugtsml i nrheden. MEN Danland i Blokhus har ogs masser at tilbyde gsterne i de kolde vintermneder. Her er det bare nogle andre ting, der trkker brnefamilierne til Blokhus. V...
En vigtig del af enhver fdselsdagsfest er forberedelserne. Her er der lagt op til forventningens glde. Involver barnet og lav hjemmelavede invitationer til den kommende fest. Det er bde billigere, mere personligt og ganske sjovt!

Her fr du den ultimative guide til sjove invitationer !
Det er nu hvor vejret bliver bedre, at vores brn mdes med de andre brn i kvarteret. Og skal vi holde dem lidt vk fra computeren, s skal vi finde p noget sjovt. Vi har fundet 10 sjove lege, der egner sig supergodt til villavejen, det grnne omrde eller den lille skov.


©2005-2017 Sjovforbrn.dk, Rugmarken 42, 8520 Lystrup, Kontakt Sjovforbrn.dk - Sitemap
Intet materiale må gengives uden skriftligt samtykke fra Sjovforbørn.dk