At fange krabber - Sjovforbørn.dk
           
 Gå tilbage Tilbage   Søg i kalenderen  Min huskeliste  Brætspil for hele familien  Børnebogs-anmeldelser  Foreslå arrangement  TEMA: Vinterferie 2015    Del denne side på Facebook

Krabbefangeri - En sjov sommeraktivitet med børnene

Gå en tur langs stranden og led efter blåmuslinger

Sådan ser en blåmusling i noget tang ud

For at krabberne kan komme til, skal der slås et hul i muslingens skal
En god fangstmetode er et net tæt på broens træpiller

Husk at holde fast i nettet, så det ikke vipper i vandet

Den første krabbe er fanget

Krabbevæddeløb til sidst

Lad mig sige det med det samme: Jeg var en amatør indtil sommerferien i år, hvor min 5-årige søn lærte mig alt om krabbefiskeri. Men nu føler jeg mig fuldt ud i stand til at give tipsene videre her på siden. Skulle I have yderligere gode tips, så skriv dem nederst i artiklen i vores forum, så andre kan få glæde af dem.

Madding
Det første man skal gøre er at finde noget lækker madding til krabberne, og krabber elsker blåmuslinger. Man finder dem nemmest i det tang, der fornyligt er skyllet op på stranden. Rod lidt rundt i tanget, så dukker der ofte en blåmusling op. De skal naturligvis være lukkede, for er de åbne, så er de helt sikkert også tomme, for så har der allerede været en krabbe forbi.

Muslingerne samles sammen i en spand, og så går turen ellers hen til en egnet badebro. Undervejs skal man lige have slået hul i skallen på muslingen, så krabberne kan komme til kødet.

Flere metoder
Der er tilsyneladende to fangstmetoder. Den ene består af en hjemmelavet fiskestang. En stang med en snor i, og for enden af snoren en fastgjort klemme, hvorfå man sætter blåmuslingen. Tricket er så at sætte klemmen med muslingen ned hvor krabberne bor, og når der så bider en krabbe på, så skal man forsigtigt trække snoren op, mens man passer på, at krabben ikke falder af.

Den anden er et fiskenet, hvor man blot lægger blåmuslingen ned i nettet og venter på at krabben selv kravler op i nettet. På den måde risikerer man ikke at tabe krabben undervejs. Man kan også fange krabber uden på nettet, og igen skal man så bare være forsigtig, når man trækker nettet ind.

De bedste fangststeder
Erfaringsmæssigt er der bedst lige omkring pælene på broen. Her hygger krabberne sig i tang og sten, men man kan også fange krabber andre steder, blot de er sultne nok.

Hvad gør man så med krabberne?
Ja man medbringer en god stor spand og fylder vand i. Og hvis man er rigtig rar, så smider man lige en af muslingerne ned til krabberne, så de ikke føler sig helt snydt. Når man så ikke har lyst til at fange flere krabber, så skal man naturligvis slippe dem fri igen og give dem resten af muslingerne. Det er faktisk meget sjovt at slippe 10 krabber løs på en badebro på en gang. Hovedparten af dem sprinter afsted mod kanten og hopper ivrigt i for at nå ned i det trygge vand igen.

Hvad siger børnene?
I vores familie er det blevet det store hit, efter at farmor og farfar lærte drengene tricket, og det er så simpel en ide. Det kræver blot en spand og et net eller en fiskestang, så er man igang.

God fornøjelse.Mette Juhl
29. juli 2008

 

Jeres kommentarer

I dette forum er I velkomne til at skrive kommentarer til artiklen.Sjovforbørn.dk 29. juli 2008 kl. 11:15
Krabbefangeri
Vi har netop skrevet en artikel om hvordan man fanger krabber sammen med sine børn. Har du tips eller yderligere oplysninger, så skriv dem her, så andre kan få glæde af dem.

Læs artiklen

Svar - citer og svar

Line 18. august 2008 kl. 15:43
Sv: Krabbefangeri
Jeg så nogle børn have vældig stor succes med at fange krabber med en af de dersens sølvfarvede krøllede metal grydesvampe. De mente at det var det glimtende materiale som krabberne var meget interesserde i...

Svar - citer og svar

centrum 10. september 2008 kl. 08:23
Krabbefangeri
Vi er også nye "krabbefangere", men en lang snor, en tøjklemme fastgjort for enden og så et stykke spegepølse i tøjklemmen. Garanteret held med at fange mange krabber - De er vilde med spegepølse.

Vi laver krabbevæddeløb - Vi giver krabberne navne og så slipper vi dem løs i sandet ca. 1 m fra vandkanten og så heppes der ellers.


Svar - citer og svar

Karen Andreasen 14. november 2008 kl. 18:48
Sv: Krabbefangeri
Hej,
Vi holder sommerferie i et gammelt sommerhus ved Juelsminde hvert år, og vi fanger også krabber med en snor, tøjklemme og et stykke pålæg (krabberne er ligeglade med typen). I havnen er der en "fange-krabber-bro", og der er lavet en væddeløbsbane for krabberne bestående af to brædder med rækværk. Væddeløbsbanen skråner og ender ude i vandet. Det er et sikkert hit hvert år. Og så er det gratis!

mvh
Karen

Svar - citer og svar

Anonym 26. januar 2009 kl. 16:53
Sv: Krabbefangeri
Vi synes også det er sjovt med krabbefangst ¤ vi gik en hel eftermiddag på Kreta sidste sommer og fangede krabber og de var STORE skal jeg hilse og sige og de kunne særligt godt lide Andreas'' chocoladecrossaint - MUMS der var rift om dem og de kom ligefrem op og kæmpes om dem - det var stor underholdning :0)

Vi forsøgte os også med fisk, men de var altså bare så forb. kloge de fisk, at de ikke ville i nettet, men vi var dog alligevel nogengange heldige at fange en enkelt eller 2 :0)

ja, nogengange skal der ikke så meget til og det er faktisk rigtig hyggeligt og GRATIS ja - og så blev vi samtidig MEGET brune hehe :0)


Vi har også fanget krabber på Marselisborg Havn nogengange og det har vi også gjort med muslinger :0)

Andreas og Lene fra Århus

Svar - citer og svar

Anja 27. september 2009 kl. 06:59
Sv: Krabbefangeri
Er der nogle årstider der er bedst for krabben fangeri ??

Svar - citer og svar

Ole Peterson 20. marts 2010 kl. 00:03
Sv: Krabbefangeri
Det er helt klart bedst at fange krabber i årets koldeste måneder. Kan man være heldig at komme afsted i en periode med is på overfladen er det klart at foretrække.

..og så er det gratis

Svar - citer og svarMan kan roligt sige at alle forældre vil deres børn det bedste, men - hvad er det bedste egentlig? Og hvad nu når pengepungen ikke rækker til flere ture til diverse dyre forlystelser?
I Københavns indre by finder man 4 spændende museer, som på hver deres måde fanger børn og voksnes opmærksomhed. De fire museer kan besøges hver for sig, eller kombineres på kryds og tværs – ligesom de selvfølgelig kan ses alle sammen med en rabat på indgangsbilletterne.
Ungerne vil sgu ha skattejagt – hver gang! Kniber det lidt med opfindsomheden? Så læs med her og få det hele serveret på et sølvfad.

NÅ DET FØR DE ANDRE FORÆLDRE !!!
Blokhus er et skøøønt sted om sommeren – fyldt med glade sommergæster, den dejlige strand, livet i byen og de mange udflugtsmål i nærheden. MEN Danland i Blokhus har også masser at tilbyde gæsterne i de kolde vintermåneder. Her er det bare nogle andre ting, der trækker børnefamilierne til Blokhus. V...

©2005-2013 Sjovforbørn.dk, Grønnegade 93, 1., 8000 Århus C, Kontakt Sjovforbørn.dk - Sitemap
Intet materiale må gengives uden skriftligt samtykke fra Sjovforbørn.dk - Se også www.Spassfurkinder.de for sjov i Tyskland