Aqua i Silkeborg - Meget mere end et akvarium - Sjovforbørn.dk
        
Sg udflugter  Seneste udflugter  Fribilletter for en anmeldelse    Del

Aqua i Silkeborg - Meget mere end et akvarium

Rørebassinet

Kuglespillet der handler om Gudenåen

Odderne kom frem ved fodringstid

Odder fodring

Sluserne

4 tilfredse drenge

Den nye vandedderkop

De strejkede i vores børnehave, og jeg havde fornøjelsen af at agere pædagog for ikke mindre end 4 raske drenge - en oplagt mulighed for at få testet Aqua Ferskvandsakvarium i Silkeborg.

De forskellige akvarier i Danmark har alle hver deres måde at inspirere os børnefamilier på, og i Aqua har de satset stærkt på, at det skal være sjovt at lære noget, og man skal kunne bruge sine sanser undervejs.

Det betyder naturligvis ikke, at der ikke også er blevet plads til plancher, men der er faktisk også mange plancher, der henvender sig direkte til børnene og i børnesprog.

Tør du røre en fisk?
Drengene var lidt forbeholdne, men de 3 af dem endte da efter et langt tilløb med at prøve at røre en fisk. Det var også første gang for mig, og det lyder måske lidt utroligt, men en fisk er ligeså blød og rar at røre ved som en hundehvalp. I Aqua har de et fint rørebassin, hvor der faktisk svømmer nogle ret store fisk - bløde og ikke spor bange for børn.

Aqua er indrettet i 4 etager indenfor, der byder på flere akvarier og masser af aktiviteter for børnene. Man kunne bl.a. se en stor gengivelse af gedden, hvor man tydeligt kunne fornemme de mange tænder, sådan en fisk er udstyrret med.

Der var også mulighed for at blive klogere på Gudenåen og de fisk der lever i den. Bl.a. morede drengene sig godt i lang tid med at sende en kugle igennem vandløbet for at illustrere fiskenes vej fra Gudenåens start til slut. Det var bare et eksempel på den børnevenlige udstilling.

En skøn park udendørs
Er vejret til det, er parken udendørs et supergodt supplement til de indendørs akvarier. Udenfor bor der både vaskebjørne, mink og oddere, der ved fodringstid kom frem til stor glæde for børnene, der også fik lov til at være med til at fodre.

Der er også en helt igennem fantastisk legeplads i parken. Der er meget vandleg, så det er en god ide at tage skiftetøj eller badetøj med på en varm dag. Det der optog drengene mest var et sluseanlæg, hvor man kunne bestemme over vandets vej fra et bassin og ned til et andet. Jeg tror faktisk at de kunne have fået flere timer til at gå blot med den aktivitet.

Derudover var der kommet en hel ny aktivitet: Vandedderkoppen. Her kunne man lege vandkamp med vandkanoner og samtidig kravle rundt i et klatretårn. Her var jeg glad for, at alle drengene havde skiftet til badetøj.

For de lidt større børn var der også en forhindringsbane inde i skoven og endnu et sted med vandleg. Parken er skøn og grøn og fyldt med vand, og det er en fornøjelse også for de voksne at opholde sig der.

Mange timers leg
Vores besøg var en ubetinget success. Det var noget nær umuligt at få drengene med derfra igen, og jeg vil gætte på at man sagtens kan få det meste af en dag til at gå der i godt vejr.

Læs mere om Aqua her.

Mette Juhl
4. juni 2008

 

 
Min sn p 8 r og jeg er draget p oplevelsestur i bil og har sat os for at krydse det sydsvenske Skne, blot to timers krsel fra Kbenhavn, og vi forventer at mde underskn natur, interessante sevrdigheder - masser af spndende oplevelser for hele familien! Vi har kort tid og skal opleve en mas...
Nr den vejrguderne byder p regnvejr, hvilket de jo som oftest gr, s har vi brug for at finde p noget sjovt at lave indendrs.
Mine brn var bestemt ikke for gamle til at besge Lego House og det var jeg heller ikke. S find dit indre legebarn frem, tag p familieudflugt og glem ikke at tage en tur i klderen og lre om historien bag Lego familien og ikke mindst Lego klodsen. God tur !
Kom ned i gear med brneyoga, mindfulness og afspnding. Tag en velfortjent pause sammen med ungerne og nyd at lade freden snke sig mens brnene slapper af. Vi giver tips til forskellige former for afslapning og afspnding for hele familien og hber, det snart bliver til et vanedannende frikvarter ...

©2005-2017 Sjovforbrn.dk, Rugmarken 42, 8520 Lystrup, Kontakt Sjovforbrn.dk - Sitemap
Intet materiale må gengives uden skriftligt samtykke fra Sjovforbørn.dk